Paylaş
EVET, burası Rakish Alaçatı... 2004’te kurduğu Kafe Pi Group’la bugüne kadar sayısız işletmeye imzasını atan başarılı işletmeci Engin Yaşar’ın, Ojo Beach Club, Kloster Night Club ve Sabor Gastro ile birlikte Unique’ye kazandırdığı 4 mekandan biri. En baştan belirteyim ki Rakish, Engin Bey’in eğlenceli kişiliğinin ve yemeyi yapmaktan daha çok sevdiği lezzet avcısı kimliğinin bir yansıması. 8 basamaklı taş merdivenden inerek ulaştığınız Rakish, daha adım attığınız ilk andan itibaren sizi adeta büyülü bir dünyaya götürüyor. Alaçatı’ya özgü sarı-beyaz kum ve kayaçların ortasında yaklaşık 1 dönümlük alanda kurulu mekan, su mavisi ve beyaz ağırlıklı dekoru, deniz ortasına kurulu salıncağı ve masası, 3 adet sonsuzluk aynası, saat 22.30’dan sonra yakılan ateş çukurları, özel aydınlatması, ‘Rüzgarlar Adası’ Mykonos’u andıran ambiansı ve elegan hizmet anlayışıyla kendinizi dünyanın diğer ucunda egzotik ve bohem bir yerde hissetmenizi sağlıyor.
TOPLAM 400 KİŞİ OTURMA KAPASİTELİ
Engin Yaşar’ın A’dan Z’ye her şeyiyle ilgilenip, kılı kırk yararcasına titizlikle bir gastronomi ve eğlence vahasına dönüştürdüğü Rakish, toplam 400 kişi oturma kapasiteli. Sezon boyunca haftanın 7 günü 18.00-01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Bir isim meraklısı olarak hemen Rakish’in milli içeceğimizden mi türetildiğini soruyorum. Evet, esin kaynağı olmuş. Ama Yunan mitolojisinde ‘şık ve hovarda’ anlamına geliyormuş. İngilizce’de ise para harcamayı seven janti erkekler için kullanılıyormuş. Zaten Engin Bey’in de tam olarak vurgulamak istediği şey bu: Şık ve hovarda! Fazlasıyla başarmış da... En güzel kıyafetlerinizin yanı sıra yalın ayak da gelebildiğiniz Rakish, mottosuna uygun olarak, konuklarına şık yemeklerin ardından hovarda geceler yaşatıyor.
İSTER FİKS MENÜ, İSTER A LA CARTE
Servis saat 18.00’de, birbirinden hoş müzikler eşliğinde başlıyor. Konuklarına denize nazır yeni nesil meyhane deneyimi sunan mekanın menüsü Ege ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı. İster fiks menü, ister a la carte seçim yapmak size kalmış. Fiks menü; ana yemekli (bin 500 TL), ana yemeksiz (bin 250 lira)ve ana yemekli alkolsüz (bin 250 TL) olmak üzere 3 alternatifli. Mezeler 8 adet. Somonlu fava, avokadolu karides, pancarlı kuskus, muskatlı kuru cacık, asmir çilekli enginar müthiş! 4 çeşit olarak sunulan ara sıcaklarda benim tercihim vişneli pazı sarma ve deniz mahsullü arancini oldu. Abartısız ikisi de enfesti. -Arancini, risottosu, çıtır çıtır dış katmanı ve lezzetli iç dolgusu ile inanın damaklarda lezzet patlaması yaşatıyor.- Ana yemek ya levrek ya da antrikot. Hangisini tercih ederseniz edip pişman olmayacaksınız! Benim gibi salataya düşkün biriyseniz şeftali ve çilekli Akdeniz yeşilliği veya İstanbul salatası sizi bekliyor. Gecenin finalini ister meyve tabağıyla, isterseniz incir tatlısı ya da çikolatalı musla yapabilirsiniz. İncir tatlısı dillere destan, benden söylemesi... Gelelim a la carte seçeneğine... 12 farklı meze var (140-220 TL). Eleni, incirli humus, isli ahtapot vazgeçilmez. Ara sıcakların sayısı 8. Fiyat aralığı 180-350 TL. Kokoreçi tatmamak büyük kayıp. Ana yemek olarak 7 lezzet hazırlanmış (350-750). Kaplan karides denenmeli. Salatalar ve tatlılar fiks menü ile aynı. Fiyat tek: 180 TL. İsteyene meyve tabağı da geliyor (160 TL). Bu süreçte kimi mutfakta, kimi serviste 50’ye yakın personel sizi mutlu etmek için var güçleriyle çalışıyor. Hepsi işlerinde tecrübeli, hepsi güler yüzlü, hepsi bakımlı, hepsi şık, hepsi genç ve dinamik bir ekip.
Rakish’te deniz ile gökyüzünü buluşturan 3 metreye 2 metre boyunda 3 adet sonsuzluk aynası var. “Rakish’e gelip de sosyal medya etkileşimi için burada fotoğraf çektirmeyen yok” dersek inanın abartmış olmayız.
Rakish’te denizin ortasındaki özel salıncakta ve masada serin suların, güneşin ve hoş sohbetin tadını çıkarabilirsiniz.
21.00’DEN SONRA BAMBAŞKA BİR DÜNYA
Saatler 21.00’i gösterdiğinde sanki ortamda bir şeyler değişmeye başlıyor. Yemek müziği bitiyor, canlı DJ performansı başlıyor. Birbirinden ünlü DJ’ler çaldıkları parçalarla 2 saat boyunca konukları sanki 23.00’teki Rakish After’a hazırlıyor. Saat 22.30’da yanmaya başlayan ateş çukurları, Alaçatı’nın o eşsiz rüzgarında alevleri bir o yana bir o yana savurarak yiyip-içip-eğlenmeye gelen konuklarının adeta kanını kaynatıyor. Unutmadan, Rakish’te 7 adet özel bambu locaların da yer aldığı eğlence için ayrılmış devasa bir alan var. Aynı anda 350-400 kişi kumun üzerinde özgürce dans edip eğleniyor. Deyim yerindeyse felekten bir gece çalıyor. Rakish Alaçatı’da salı geceleri Disco Kebabı, çarşamba geceleri Diskolog, cuma geceleri “Biz de 90’lar Çocuğuyuz” adlı radyo programının yapımcısı Cihan Hatipoğlu sahne alıyor. Pazar akşamları ise birbirinden ünlü sanatçılar, canlı performans sergiliyor. Eğlence doruk yapıyor. Örneğin bu pazarın konuğu Zeynep Casalini... Son söz olarak diyebilirim ki yemeyi, içmeyi, eğlenmeyi, kısaca hayattan keyif almayı seviyorsanız Rakish tam size göre!
BURANIN MAESTROSU ENGİN YAŞAR
HİZMET sektörü elbette bir ekip işi. Ama orkestranın kuşkusuz bir de şefe ihtiyacı var. Rakish’te o maestro Engin Yaşar. İstanbul’da doğmuş büyümüş ama baba tarafından Sinoplu. İstanbul’da üniversite öğrencisiyken tesadüf eseri ‘Kafe Pi’ ile başlayan serüvenine günümüzde İzmir’de 5 markayla birden devam ediyor. Eğlenceli bir kişiliği olması, eğlenmeyi çok sevmesi, mutfağa sık girmesi nedeniyle her iki sektörü de yakından takip ediyor. Ama daha çok işin mutfağında olmayı, konuklara hizmet sunmayı, onları mutlu etmeyi seviyor. İşini ilk günkü aşkla yapıyor. Zaten mekandaki tepeden tırnağa tüm detaylar, ince dokunuşlar kendini hemen hissettiriyor. “Rakish’imiz kendi içinde başlı başına bir olay. Bizde alışılagelmiş hiçbir şey yok. Mezeleri bile yeniden yorumluyoruz. Mekanımız gibi menümüz de şık ve hovarda. Gastronomi ile müziğin buluşma noktasıyız. Elegan hizmet anlayışımız, bohem tarzımız, üstün kalitemizle Alaçatı’nın göz bebeğiyiz. Hep akıllardayız ve kalmaya da devam edeceğiz” diyor.
Paylaş