Bursa’da terk edilmiş bir çiftlikte, 16 köpek bulundu. İhbar üzerine bulundukları yerden kurtarılan, aralarında yavruların da olduğu cins köpekler, Her Eve Bir Pati Derneği'ne (HEPAD) gönderildi. Tedaviye alınan köpeklerden 3’ünün uyuz olduğu belirlendi. Köpekleri, satış amacıyla kurulan, ancak daha sonra terk edilen bir üretim çiftliğinde bulduklarını söyleyen HEPAD kurucusu Emre Demir, “Hiçbirinde çip yok. Ama zamanında üretilmişler, kullanılmışlar. Belki de unutuldu. Belki de bilerek ölüme terk edildi. Yani bunu demek istemiyoruz. Çünkü derken de gerçekten dilim varmıyor böyle demeye ama maalesef öyle görünüyor. Bizler sürekli söylüyoruz bu kirli ticarete ortak olmamalı bu hayvanlar, satılmamalılar” dedi.
#BursaBursa’da terk edilmiş bir çiftlikte, 16 köpek bulundu. İhbar üzerine bulundukları yerden kurtarılan, aralarında yavruların da olduğu cins köpekler, Her Eve Bir Pati Derneği'ne (HEPAD) gönderildi. Tedaviye alınan köpeklerden 3’ünün uyuz olduğu belirlendi. Köpekleri, satış amacıyla kurulan, ancak daha sonra terk edilen bir üretim çiftliğinde bulduklarını söyleyen HEPAD kurucusu Emre Demir, “Hiçbirinde çip yok. Ama zamanında üretilmişler, kullanılmışlar. Belki de unutuldu. Belki de bilerek ölüme terk edildi. Yani bunu demek istemiyoruz. Çünkü derken de gerçekten dilim varmıyor böyle demeye ama maalesef öyle görünüyor. Bizler sürekli söylüyoruz bu kirli ticarete ortak olmamalı bu hayvanlar, satılmamalılar” dedi.
#BursaBenler, deriye rengini veren melanosit isimli hücrelerin belli alanlarda bir araya gelip yoğunlaşması sebebiyle oluşur. Doğumda daha az olan benlerin sayıları yaşla artabilir. Bazı benler hayat boyu iyi huylu olurken, bazıları yaşamın bir döneminde olumsuz bir hale gelme ve kötüye dönüşme potansiyeli taşımaktadır.
#Dermatolog Dr. Neslihan Dolarİster kış olsun ister yaz, cildin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamak için düzenli temizlik çok önemli. Çevrenizden ve sosyal medyadan "Yüzünüzü şöyle yıkarsanız, bu ürünü kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız" gibi pek çok farklı görüş duymuş olabilirsiniz. Peki bu iddiaların hangileri doğru? Dermatologlar yanıtladı…
#SağlıkSalgınla birlikte son iki yıldır estetik cerrahi işlemlerine talep arttı. Estetik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Reha Yavuzer ve Op. Dr. Betül Ak, 2022’de öne çıkacak uygulamaları anlattı. Kaş ve göz kenarları yukarı kalkıyor, yüz ovalleri belirginleşiyor... Popo operasyonları da çok popüler.
#EstetikDuş almak hem vücudumuza hem de psikolojimize iyi gelir. Bazılarımız çok sık duş almayı sevmez, kimileri sabah kalkar kalkmaz duş almadan kendine gelemez kimileri ise gece duş almadan yatağa girmez. Peki günün hangi saati alınan duş daha faydalı? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#Cilt SağlığıHer gelen yeni yılda genç ve dinamik görünme arzusu ile tıbbın getirdiği pek çok yeniliği kullanıyoruz. 2020 yılı tüm dünya için zor geçti. Pandemi sürecinde hem önlemler hem yaşadığımız ağır stres yıpranmamızı daha da arttırdı.
#Cilt BakımıYeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle pek çok branşta olduğu gibi dermatoloji alanında da muayeneler online ortama taşındı. Dr. Sema Karaoğlu, dermatolojinin hem deri sağlığı hem de güzelliğiyle ilgilenen temel branşlardan birisi olduğunu belirtti.
#Dermatolojik MuayenelerAspir yağı, latincesi Carthamus tinatoris olan aspir bitkisinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. Aspir bitkisi çok uzun yıllardır dünyanın birçok yerinde yetiştirilmekte. Türkiye'de son yıllarda üretimi artan aspir bitkisinden elde edilen organik yağın, zayıflama bronzlaşma ve masajdaki sağlıklı etkisi nedeniyle kadınlar tarafından yoğun talep gördüğünü söyledi. Türkiye Aspir Derneği Başkanı Prof. Dr. Fikret Akınerdem ve Diyetisyen Aylin Hasbay Büyükkaragöz aspir yağı hakkında merak edilenleri açıkladı.
#Aspir YağıBESLENME Uzmanı Deniz Zünbülcan, koronavirüs sürecinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bal kabağının çokça tüketilmesi gerektiğini söyledi. Zünbülcan, bal kabağıyla yapılabilecek yemek önerilerinde de bulundu.
#Beslenme UzmanıMaskeyle dolaşmak zorunda olduğumuz sıcak havalarda yüzün bir bölümü kısmen güneşten korunsa da açıkta kalan göz ve alın kısmı güneşten yıpranabiliyor. Güneşin etkisiyle yüzde renk eşitsizlikleri, gözeneklerde belirginleşme, ince kırışıklıklar, sarkmalar, deri elastikiyetinde bozulmalar, benler, lekeler ve deri kanserleri ortaya çıkabiliyor. Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, maske takarken güneş koruyucu kullanmanın püf noktalarını anlatıyor.
#Güneş KoruyucuToplam beş duyu organımız vardır. Göz, burun, kulak, dil ve derinin birçok görevi vardır. Beş duyu organı dışarıdaki nesneleri algılamamızı, insanlarla iletişim kurmamızı, tatları ve kokuları birbirinden ayırt etmemizi sağlar. 6. sınıflar için duyu organlarının sağlığı konusunu anlattık.
#6. Sınıf Fen Bilgisi Duyu Organlarının Sağlığı Konu AnlatımıYazın bronz bir tene kavuşmak herkesin hayali! Ancak bunun için yalnızca kullanılan ürünler yetmiyor. Bronz bir ten için beslenmenin de önemli olduğunun altını çizen Diyetisyen Gizem Şeber, bronzlaştıran besinleri sıraladı ve bronzlaştıran içecek tarifi vermeyi de ihmal etmedi.
#Hızlı BronzlaşmakVücudun en büyük organı olan cilt, iç sistemin korunması için önemli bir bariyer oluşturuyor. Sonbahar ve kış mevsimlerinde havanın soğuk ve rüzgârlı olması nedeniyle cilt kuruluğu ve buna bağlı olarak da başta egzama olmak üzere dermatolojik sorunlarda da artış görülebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Rukiye Kaymaz, canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için 9 faydalı alışkanlık önerisinde bulundu:
#CiltAvustralya’da sıcak yaz günlerinde havayı okaliptus kokusu sarar. Okaliptus’un 680’den fazla türünün doğal yetişme ortamı bu ıtadır. Eğri büğrü çalılardan devasa ağaçlara kadar okaliptusun çeşitli türleri, Avustralya bitki örtüsünün dörtte üçünü kaplar. Peki Okaliptus'un faydaları nelerdir?
#OkaliptusVücudun her bölgesinde ortaya çıkabilen, bazen masum bazen de kanser dahil çeşitli hastalıkların belirtisi olabilen benler dikkat istiyor. Her ay ciltteki benleri 10 dakika gibi kısa bir sürede inceleyerek, herhangi bir şekil ve renk değişikliğinde uzmana başvurmak, hayati önem taşıyor. Dermatoloji Uz. Dr. Selma Salman, benler ve benlerin kanserleşme riskine karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
#BenAspir yağı, latincesi Carthamus tinatoris olan aspir bitkisinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. Aspir bitkisi çok uzun yıllardır dünyanın birçok yerinde yetiştirilmekte. Hindistan, Amerika, Meksika, Avustralya ve Etiyopya’da yapılan üretim, dünya ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır.
#Aspir YağıDERMATOLOJİ Uzmanı Dr. Sinem Karaca, beslenme hatalarının deri sağlığını ciddi oranda etkilediğini söyledi. Uzm. Dr. Karaca, "Cilt ruhun aynasıdır derler, aynı zamanda beslenmemizin de aynası. Örneğin yumurta, süt ve süt ürünleri, balık, havuç, brokoli gibi besinleri tüketmiyorsanız A vitamini eksikliğine bağlı deride kuruluk, kırışıklığa yatkınlık gelişmesi sürpriz olmaz" dedi.
#İzmir