Köpeğinizin rutin bakımında dikkat etmeniz gerekenler

Köpekler bizlere bağımlı bir şekilde yaşayan evcilleşme basamağının en üstünde insana en yakın hayvanlardır.

Haberin Devamı

Onların temel ihtiyaçlarını karşılamak bizim sorumluluğumuzdadır. Günlük rutinde gereksinimlerini düzenli ve doğru bir biçimde takip ederek yerine getirmemiz, sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edebilmeleri için elzemdir.

Beslenme: Köpeğimizi yaşına ve ırkına uygun olarak bebeklikte en az üç kez yetişkinlikte günde iki kez beslemeliyiz.

Gezinti rutini: Köpekler gezmeye ve gezerken de koklanarak bilgi edinmeye ihtiyaç duyarlar. Köpeklerimizi günde en az üç kere gezintiye çıkararak rahatlamalarına ve çevreyle iletişim kurmalarına imkân tanımalıyız.

Köpeğinizin rutin bakımında dikkat etmeniz gerekenler

Oyun: Köpekler interaktif canlılardır. Onlarla ağırlıklı olarak açık havada zaman zaman da ev içerisinde kurgulayacağımız oyunlara ihtiyaç duyarlar. Oyun ilişkisini günlük rutinde tekrarlamak onları mutlu ederek aramızdaki ilişkiyi güçlendirecektir.

Haberin Devamı

Fiziksel bakım: Köpeğimizi tüy ve deri sağlığı açısından günlük olarak fırçalayıp tımarlamak gerekir. Ayrıca gözlerini, kulaklarını ve vücut bütünlüğünü kontrol ederek pati ve tırnak bakımlarını da tekrarlamamız gerekir.

Eğitime vakit ayırmak: Sosyal yaşantıda köpeklerimizin daha uyumlu olabilmesi için kısa eğitim egzersizleri yapmamız birlikte yaşantıyı kolaylaştıracaktır.

Köpeğinizin rutin bakımında dikkat etmeniz gerekenler

Yazarın Tüm Yazıları