Deniz tarağı tarifi sofralarında farklı lezzet denemek isteyenler tarafından merak ediliyor. Lüks restoran menülerinde yer alan ve bu tarifi denemek isteyenler için zahmetli gibi görünse de deniz tarağını yapmak aslında oldukça kolay. Zeytinyağı, kekik, biber gibi malzemelerle hazırlanan deniz tarağı yaklaşık 30 dakikada servise hazır hale geliyor. Peki, deniz tarağı nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte, kolay ve pratik deniz tarağı tarifi ve yapılışıyla ilgili ayrıntılar.
#Deniz Tarağı TarifiSon 10 yılda aşırı popülerleşen Bozcaada’yı ve anakaraya uzaklığıyla biraz daha ulaşılmaz, büyüklüğüyle vakur duran Gökçeada’yı bir de sonbaharda keşfetmek isteyenlere önerilerimiz var. Her ikisinde de sarı yaz büyük bir sükûnetle yaşanıyor, bir adadan beklenen huzuru fazlasıyla veriyor ve deniz suyu ekimde yaz ortasından daha sıcak oluyor.
#AdaABD-Charleston’da Creola ve Gullah mutfağının birlikte sunulduğu restoranda onlarca yemek tattık. 400 yıllık bu tarihi ve yöresel yemekler damaklarınızı şenlendirirken, bir taraftan da yüzyıllarca kölelik yapmış Afro-Amerikan insanların acılarını ruhunuzun derinliklerinde hissediyorsunuz.
Ağız tadıyla bir kış geçirmeniz dileğiyle, Türkiye’nin 25 popüler şefi bu kış denemeniz gereken tabakları, taze keşiflerini, her daim favorilerini sıraladı. Ortaya, kesip saklanası okuyup denenilesi gurme bir kılavuz çıktı. Aç karnına bakmayın, sindire sindire okuyun, tadını çıkarmaya bakın
İşte bir Sevgililer Günü mönüsü. Uzun yıllar ABD’de şef olarak çalışan Ahmet Gülcür’e ait. Elektrolüks Muftak Ekipmanları Bölümü şefi olan Gülcür’e göre, Sevgililer Günü mönüsü kesinlikle afrodizyak olmalı. Ana yemek olarak deniz mahsulleri güvecini öneriyor. Çünkü içinde afrodizyak olduğu söylenen gıdalar var. Bir başka özelliği de Barack Obama’nın Başkan seçildikten sonra Beyaz Saray’da yediği ilk öğle yemeği mönüsünde bulunması.