Güncelleme Tarihi:
BAŞLANGIÇ: Enginar göbeğinde kestaneli ratatouille
Malzeme Arpacık soğan, birer adet yeşil, kırmızı ve sarı biber, 1 patlıcan, 1 orta boy kabak, 2 taze domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 10 kestane, 2 enginar, 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 tutam tuz,
4 dal taze kekik.
Hazırlanışı Enginarları haÅŸlayın ve soÄŸumaya bırakın. Arpacık soÄŸan hariç tüm malzemeyi küp küp doÄŸrayın. Hepsini tavada çok az sıvı yaÄŸ ile soteleyip domates salçası, tuz ve karabiberi, taze kekiÄŸi ekleyin. Kestaneleri ilave edin, birkaç dakika daha soteleyin. Fırında 190 derecede 10 dakika piÅŸirin. Sonra bunu enginarın göbeÄŸine doldurun.Â
Kereviz yaprakları ve taze kekikle süsleyerek servis edin. Yanında Cabarnet Sauvignon içilir.
ANA YEMEK: Deniz mahsulleri güveci
Malzeme Bir orta boy ıstakoz, 5 deniz tarağı, 5 jumbo karides, 60 gr tereyağı, 100 gr un, yarım şişe Sauvignon Blanc şarap, yarım litre süt, yarım litre taze şekersiz krema, birer adet havuç, kereviz, pırasa, patates, toz beyaz biber, sebze bulyon, parmesan.
Hazırlanışı Sebze bulyon atılmış suya ıstakoz konur. Istakoz suya tamamen girmeli. Çünkü canlı olarak suya atılan ıstakozun bir bölümü suyun üzerinde kalırsa zehir salgılar ve yiyeni zehirler. 12 dakika sonra karidesler ve taraklar eklenir. 3 dakika da onlar haşlanır. 15 dakika sonra hepsi süzülerek soğumaya bırakılır. Suyun yarısı sos için saklanır. Bu arada sebzeler kıyılır, suya ilave edilir. Pişirmeye 4 dakika daha devam edilir. Sebzeler tencereden alınarak soğumaya bırakılır. Ayrı bir tencereye krema, süt, şarap konur. Bu karışım suyu yarı yarıya çekene kadar kaynatılır. Tereyağı ve un kavrulur. Kavrulan un kaynayan karışıma yedirilir. Sürekli karıştırılarak orta ateşte kaynatılır. Beyaz biber ve parmesan eklenerek ocaktan alınır. Soğuyan beşamel sosa deniz mahsulleri ve sebze garnitür eklenir. Istakoz tabağa konur, kabuğun içine deniz mahsulleri karışımı koyulur, 190 derecedeki fırında 3 dakika tutulur. Yanına milföy hamurundan yapılmış
kalp şeklindeki börekler konur. Tabağa yayılan rokanın
üzerinde servis edilir. Yanında Sauvignon Blanc içilir.
TATLI: Ananas göbeğinde çilek ve tropikal meyve
Malzeme 2 orta boy ananas
2 mango, 100 gr çilek, 2 kaşık
bal, 2 top vanilyalı dondurma,
bir tutam nane yaprağı, 2
vanilya çubuğu.
Hazırlanışı Ananasın bir tarafı tabakta yatay durmasını sağlayacak şekilde kesilir.
Kesilen tarafın tersi oyulur.
İçine kabukları soyulup uzunlamasına dilimlenen
mango, ananas ve çilek konur. Ananasın etrafı nar taneleri
ve kiviyle süslenir. Meyvelerin üzerine 1 kaşık bal, yanına dondurma eklenir. Nane yaprakları ve vanilya
çubuğuyla süslenir.