demirhindi şerbeti haberleri sayfasında demirhindi şerbeti hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 72 demirhindi şerbeti haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Osmanlı şerbetleri denilince ilk akla gelenlerden biri de demirhindi şerbeti oluyor. Osmanlı mutfağında sıklıkla kullanılan demirhindi şerbetlere tat vermesinin yanı sıra şifasıyla da rağbet görüyor. Susuzluğu kesmesi, mide bulantısı, ateş ve iç sıkıntısına iyi gelmesiyle tarihte ünlüdür. Peki, demirhindi şerbeti nasıl yapılır?
#Demirhindi Şerbeti‘Hint hurması’ olarak da bilinen demirhindi, keçiboynuzuna benzeyen bir meyvedir. Sağlığımıza faydaları da kullanım alanları da oldukça fazladır. Diyetisyen Deniz Zünbülcan, demirhindinin faydalarını sıraladı ve susuzluk gideren demirhindi şerbeti tarifi de vermeyi ihmal etmedi.
#DemirhindiCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kamuda tasarruf kararını açıkladığı gün Meclis, 23 Nisan Resepsiyonu’nda sade mönüsüyle öne çıktı. Ancak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un dışarıdan yeni fark edilen uygulaması, birkaç aydır davetlere ilişkin genel bir tutuma dayanıyor.
#MeclisDemirhindi ya da tamarind, son dönemde adını daha sık duymaya başladığımız bir ürün. Asya, Hint, Meksika gibi birçok mutfakta kullanılan ve meşhur Worcestershire sosunun da hammaddesi olan demirhindi hakkında merak ettiklerinizi sizin için araştırdık. İşte demirhindi ve mutfakta kullanımı...
#Demirhindi NedirSon dönemde adını daha sık duymaya başladığımız bir ürün var. Asya, Hint, Meksika gibi birçok mutfakta kullanılan ve meşhur Worcestershire sosunun da hammaddesi olan tamarind. Ancak şunu da söylemek lazım ki tamarind aslında bu topraklarda yüzyıllardır tüketilen demirhindiden başka bir şey değil.
#TamarindGittiğimiz lokantalarda ve restoranlarda uluslararası içecek şirketlerinin kolalı, meyveli(!), gazlı içeceklerinin yerini yakın zamanda doğal meyve suları ve yüzyıllardır geleneğimiz olan şerbetler almaya başladı. Ünlü restoranlar artık içeriğinde yüzlerce yıllık reçetelerin olduğu şerbet çeşitlerini içecek menülerine ekleyerek farklı olmaya çalışıyor.
#BursaTürk mutfak kültüründe hem saray hem halk mutfağında önemli bir yere sahip olan şerbet kültürü bugünlerde de gastronomi sektörünün menülerinde yerini almaya başladı. Geçen hafta şerbet kültürünün Osmanlı öncesinde de var olduğunu anlatmaya çalıştığımız yazımıza, bu hafta şerbet kültürünün hem saray hem de halk mutfağındaki yeri ve önemini anlatacağım sizlere.
#BursaOsmanlı şerbetleri denilince ilk akla gelenlerden biri de demirhindi şerbeti oluyor. Osmanlı mutfağında sıklıkla kullanılan demirhindi şerbetlere tat vermesinin yanı sıra şifasıyla da rağbet görüyor. Susuzluğu kesmesi, mide bulantısı, ateş ve iç sıkıntısına iyi gelmesiyle tarihte ünlüdür. Peki, demirhindi şerbeti nasıl yapılır?
#Demirhindi Şerbeti‘Hint hurması’ olarak da bilinen demirhindi, keçiboynuzuna benzeyen bir meyvedir. Sağlığımıza faydaları da kullanım alanları da oldukça fazladır. Diyetisyen Deniz Zünbülcan, demirhindinin faydalarını sıraladı ve susuzluk gideren demirhindi şerbeti tarifi de vermeyi ihmal etmedi.
#DemirhindiKurban Bayramı hafta ortasına denk gelince 9 günlük uzun bir tatile dönüştü. Ben de size hep yaptığım gibi gittiğim, beğendiğim, sevdiğim mekanlardan bir liste hazırladım. İstanbul’da kalanlar için de Bodrum, Çeşme- Alaçatı ya da Urla’ya gidenler için de... Mutlulukla, sevgiyle ve huzurla geçireceğimiz bir bayram dileğimle...
#Müge AkgünAktara giderken yolda iyileşenlerdenim. İyi geliyor bana... Topraktan gelen şifanın bu kadar renkli ve güzel sergilendiği bir yer aktarlarımız. Ayhan Ercan işini çok severek yapan bir aktar. Sosyal medyada reklamları yapılan zayıflama odaklı ve sağlığa zararlı, ciddiyetini kaybetmiş ürünler hakkında hep doğruları söylüyor. Ülkemizin altın değerindeki topraklarında yetişen onlarca sebze, meyve ve bitkileri bilinçli kullanmalıyız... Ayhan Ercan baba mesleğini ve bilgilerini bizimle paylaştı...
#Gülben ErgenHızlı trenden indiğimde ayaz suratımı jilet gibi kesti adeta. İliklerimin donduğunu hissettim. “Kötü bir günde geldiniz” dedi, beni tanıyan bir Eskişehirli. Eskişehir’in ayazını bilirdim ama bu kadar üşütenine ilk kez rastladım. Bu soğukta bu kente gelmemin nedeni yemekti tabii ki! Son yıllardaki tüm yolculuklarımın nedeni hep aynıydı zaten: Yemek, yemek, yemek... İşte size Eskişehir’in en güzel lezzet durakları…
#Eskişehir LezzetleriHızlı trenden indiğimde ayaz suratımı jilet gibi kesti adeta. İliklerimin donduğunu hissettim. “Kötü bir günde geldiniz” dedi beni tanıyan bir Eskişehirli. Eskişehir’in ayazını bilirdim ama bu kadar üşütenine ilk kez rastladım. Buna rağmen trendekilerin çoğu burada indi, Konya’ya pek yolcu kalmadı. Bu soğukta bu kente gelmemin nedeni yemekti tabii ki! Son yıllardaki tüm yolculuklarımın nedeni hep aynıydı zaten: Yemek, yemek, yemek...
#Mehmet Yaşin