Uçak yolculuğu, özellikle de uzun mesafeli yolculuk, yolcuları, kendilerinin sağlık durumlarını olumsuz bir şekilde etkileyebilecek birçok faktöre maruz bırakmaktadır. Geçmişte hastalık problemleri olan yolcular bu faktörlere karşı daha hassas olabilirler. Eğer yolcu planlarını dikkatlice yapar ve yolculuk öncesinde ve sonrasında ve yolculuk sırasında birtakım basit tedbirleri alırsa, hava yolculuğu ile ilgili sağlık riskleri asgari düzeye indirilmiş olur. Peki Uçak yolculuğu yaparken nelere dikkat edilmeli?
#Uçak YolculuğuKalp damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle Salı günü Memorial Hastanesi’nde anjiyo olan ardından by pass ameliyatı geçiren Ahmet Özal’ın sağlık durumuyla ilgili doktorları bir basın açıklaması yaptı. Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Dostlarından şunu rica ediyorum; lütfen ziyarete gelmesinler" dedi. Bu arada Ahmet Özal da yoğun bakımdan kameralara el salladı.
Modern çağın stresli yaşam tarzı sindirim sistemimizde emilim bozukluğu sebebi olarak hem mide hem de ince bağırsak düzeyinde dejenerasyona neden oluyor. Kronik hastalıkların neredeyse tamamında mide ve bağırsak emilim bozukluğu görüldüğünü kaydeden Uzman Doktor Dinçer Erdinç, özellikle diyabet, kalp damar, hipertansiyon, romatizma, fibromiyalji ve anksiyete bozukluğu gibi son yıllarda hızla artan hastalıklardan mustarip olan hastaları uyardı.
#Sindirime İyi Gelen BitkilerTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzSessizlik, bazı-larımız için uzak bir hayal. Gündelik yaşamda sabahın ilk saatlerinden gece yatağa girilene kadar herhangi bir dış ses kaynağı olmadan, kulağımızın içinde duyduğumuz çınlama, uğultu, vızıltı gibi farklı şekillerde ifade edilen ve sürekli ya da aralıklı olarak duyulabilen seslere, tıbbi adıyla ‘tinnitus’, bilinen ismiyle kulak çınlaması diyoruz.
#Fizyoterapist Zafer Aksungur