Çulluk kelimesi hayvan bilimi terimlerinde geçmektedir. Bir kuş türünün ismidir. Bu kuş türüne de çulluk kuşu denmektedir. Göçebe bir kuş olan çulluk kuşu avlanarak beslenmektedir. Çulluk kuşunun kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Çulluk kuşu nedir, ne yer ve nerelerde bulunur, çulluk kuşunun eti yeni mi, sesi ve özellikleri nasıldır detayları ile derledik.
#Çulluk KuşuDoğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu (MAK) tarafından bu yıl avlanması yasaklanan kuş türlerinin sayısı artırıldı. Sürüngenlerin de yer aldığı listede atmaca ve doğangiller familyası için 100'er bin TL tazminat bedeli belirlendi. Bu kuşlar ve sürüngenlere zarar verenlere 2 yıldan 5 yıla kadar da hapis cezası bulunuyor.
#Doğa Koruma Ve Milli ParklarC harfinden sonra gelen Ç, alfabemizin 4. harfidir. ''Çe'' şeklinde okunan ''Ç'', kitaplarda ''Çevirmen'' kelimesinin kısaltması olarak kullanılır. Ç harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Sizin için detaylı bir şekilde listeledik.
#Ç Harfi İle Başlayan İsimlerŞehrin keşmekeşinden kısa bir an da olsa kaçmak isteyenler, çeşit çeşit kuşların seslerini dinleyerek doğa yürüyüşü yapmaya ve tüm yorgunluğunuzu unutmaya ne dersiniz? Üstelik bilimsel araştırmalar da kuşları görmenin ve seslerini duymanın psikolojik açıdan iyileştirici etkisi olduğuna işaret ediyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Kuş sesleri arasında dolaşıp iyi hissedebileceğimiz adresler nereler?’ diye sorduk. 9 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 10 öneride bulundular.
#RotaTarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde 2022 yılında 135 alanda, 104 kuş türünden 1 milyon 396 bin 369 su kuşu sayıldığını açıkladı. Bu rakam 2020 yılında 2 milyon 374 bin 317, 2021’de ise 1 milyon 684 bin 121 olarak tespit edilmişti. Nesli tükenme tehlikesi altında olan su kuşları arasında küçük flamingo, kulaklı batağan, kızıl kumkuşu, karaayaklı martı, çulluk, boz yelkovan bulunuyor.
#Tarım Ve Orman BakanlığıBazı kentler vardır, hakkında bir şey yazmak için oturup günlerce araştırırsınız. Önce arayıp bulmanız gerekir anlatacaklarınızı. Bazı kentlerse şanslıdır. Adım attığınız her yer size hemen bir şeyler anlatır. Çünkü kendisi tarihtir, doğadır. İzmir gibi… Tarihçi Herodot’un “Onlar kentlerini bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel iklimlerinde kurdular” diye tarif ettiği kentin alametifarikası doğasını yeniden keşfetme zamanı.
#İzmir Gezi Rehberi7 Temmuz Salı günü İstanbul'un bazı ilçelerinde meydana gelen kesintilerin ardından elektrikler ne zaman gelecek sorusu gündem konusu oldu. Elektrik kesintisi hakkında bilgi almak isteyen birçok kişi, internet üzerinden araştırmalarına başladı. Peki, İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek? İşte, elektrik kesintisi hakkında bazı bilgiler
#Elektrik Kesintisiİstanbul'da yaşayan vatandaşlar elektrikler ne zaman gelecek sorusuna cevap ararken, Avrupa Yakası elektrik dağıtım sorumlusu BEDAŞ bir kaç ilçede olan elektrik kesinti listesini yayınladı. Anadolu Yakası elektrik dağıtım sorumlusu AYEDAŞ ise planlı elektrik kesintisi yapılmadığını resmi adresinden duyurdu. Peki İstanbul'un hangi semtlerindeki elektrik kesintisi var? İşte elektrikler ne zaman gelecek sorusunun cevabı
#Elektrik KesintisiAğaçların rengi, yemekler, kıyafetler, ruh halimiz... Mevsimle birlikte çok şey farklılaştı. Şehirlerin koşuşturmacası ve stresinden çok fark etmesek de yaşadığımız kentleri paylaştığımız canlılar da değişti. Kimi kışı geçirmek için sıcak yerlere gitti, kimi ise yine kışı geçirmek için gidenlerin yerine geldi. İşte yeni gelen misafirlerimizden birkaçı...
#FlamingoEskiden gezginlik oldukça zahmetli bir işmiş. At sırtında aylarca süren yolculuk, bitli, pireli han odaları, yiyeceklerden içeceklerden geçen hastalıklar. Alman bilim adamı Friedrich Sarre’nin, 1895 tarihinde Anadolu’da yaptığı geziyi anlatan kitabı okuyunca halime şükrettim. O zaman gezgin olsaydım, ilk seferden sonra pes ederdim.
Eskiden gezginlik oldukça zahmetli bir işmiş. At sırtında aylarca süren yolculuk, bitli, pireli han odaları, yiyeceklerden içeceklerden geçen hastalıklar. Alman bilim adamı Friedrich Sarre'nin, 1895 tarihinde Anadolu'da yaptığı geziyi anlatan kitabı okuyunca halime şükrettim. O zaman gezgin olsaydım, ilk seferden sonra pes ederdim.
İstanbul’un en önemli su kaynaklarından olan Terkos su havzası ve biyolojik çeşitliliği 10 önemli tehdit altında. Terkos su havzasını çevreleyen ormanlık sahalar, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu çerçevesinde mutlak koruma statüsüne sahip değil, bu nedenle havzanın geleceği tehlikede.
Saygı duyulması ve mutlaka barış içerisinde geçirilmesi gereken mübarek Ramazan ayı, láyık olduğu bu hürmeti maalesef her zaman göremedi ve 1632 senesinin Ramazan'ı, İstanbul halkı için azap dolu geçti. Ayaklanan yeniçeriler bayramda da etrafı talan edip haraç topladılar, hatta işi kan dökmeye kadar götürdüler. Dördüncü Murad'ın filimlere kadar konu olan sert idaresi, işte bu Ramazan terörü sonrasında başladı.