çorbanın faydaları haberleri sayfasında çorbanın faydaları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 28 çorbanın faydaları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çorba, Türk mutfağında bazen başlangıç bazen de ana yemek yerine geçer. Kimi zaman düğünlerde uğur, kimi zaman hastalıklarda şifa olur. Günlük sıvı alımını artırmaya katkı sağlayan çorbaların içerisine konulan et, süt, yoğurt, peynir, kurubaklagil, bulgur, sebze gibi besinlere bağlı olarak besleyici değeri daha da artar. Çorbalarınızı tam buğday unu veya sebze püresi ile koyulaştırabilirsiniz.
#ÇorbaÇorba, kışın soğuk günlerde titreyen vücudumuzu bir yudumuyla kendine getiren buharı üstünde mucizevi bir içecek. Bu nedenledir ki hem Türk hem de dünya mutfağının baş tacıdır çorbalar. Sofralardan eksik edilmeyen, yemeğe çorbasız başlayamadığımız, hastayken ilaç niyetine ‘anne çorbası’ aradığımız bu mucizevi yemeğin faydaları da saymakla bitmiyor. Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, çorba içmenin faydalarını sıraladı.
#ÇorbaBu köşeyi ilk haftadan beri şereflendirenler bunları zaten biliyorlar ama bilgisayarlarını yeni açmış olanlar için geçen bölümlerin özeti: 30'lu yaşlarındaki Sevin, hayatının takriben son 20 senesini kilo alıp vererek geçirmiş bir 'ruhu şişman'dır. Yapmadığı diyet, gitmediği spor salonu kalmayan Sevin, en son 2 yıl önce yine böyle bir kilo verme girişiminde bulunur. Ancak bu kez işin felsefesine de girer. Hedef kilo vermekten çıkar, sağlıklı beslenmeye dönüşür. Bu esnada çevresindekiler de ondan sürekli tavsiye istemeye başlamışlardır. Kendi sorunlarının aslında birçok kişinin de sorunu olduğunu fark eden kahramanımız, yaşadıklarından ve araştırdıklarından öğrendiklerini yazıya dökmeye karar verir ve olaylar gelişir...
#ÇorbaÇorba, Türk mutfağında bazen başlangıç bazen de ana yemek yerine geçer. Kimi zaman düğünlerde uğur, kimi zaman hastalıklarda şifa olur. Günlük sıvı alımını artırmaya katkı sağlayan çorbaların içerisine konulan et, süt, yoğurt, peynir, kurubaklagil, bulgur, sebze gibi besinlere bağlı olarak besleyici değeri daha da artar. Çorbalarınızı tam buğday unu veya sebze püresi ile koyulaştırabilirsiniz.
#ÇorbaÇorba, kışın soğuk günlerde titreyen vücudumuzu bir yudumuyla kendine getiren buharı üstünde mucizevi bir içecek. Bu nedenledir ki hem Türk hem de dünya mutfağının baş tacıdır çorbalar. Sofralardan eksik edilmeyen, yemeğe çorbasız başlayamadığımız, hastayken ilaç niyetine ‘anne çorbası’ aradığımız bu mucizevi yemeğin faydaları da saymakla bitmiyor. Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, çorba içmenin faydalarını sıraladı.
#ÇorbaBu köşeyi ilk haftadan beri şereflendirenler bunları zaten biliyorlar ama bilgisayarlarını yeni açmış olanlar için geçen bölümlerin özeti: 30'lu yaşlarındaki Sevin, hayatının takriben son 20 senesini kilo alıp vererek geçirmiş bir 'ruhu şişman'dır. Yapmadığı diyet, gitmediği spor salonu kalmayan Sevin, en son 2 yıl önce yine böyle bir kilo verme girişiminde bulunur. Ancak bu kez işin felsefesine de girer. Hedef kilo vermekten çıkar, sağlıklı beslenmeye dönüşür. Bu esnada çevresindekiler de ondan sürekli tavsiye istemeye başlamışlardır. Kendi sorunlarının aslında birçok kişinin de sorunu olduğunu fark eden kahramanımız, yaşadıklarından ve araştırdıklarından öğrendiklerini yazıya dökmeye karar verir ve olaylar gelişir...
#ÇorbaAğrı yöresine özgü birçok yemek çeşidi bulunmaktadır. Ağrı iline ziyarete gidecek olan kişiler öncesinde meşhur Ağrı yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilirler. Ağrı Yemekleri - Ağrı'da ne yenir ve neyi meşhur? Ağrı mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Siz de Ağrı yemekleri hakkında daha detaylı bilgileri derledik.
#Ağrı'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Tam ismine layık bir çorba yoğurtlu bir çorba; Lebeniye çorbası. Arapça kökenli leben kelimesinden gelen, içinde köfte ve nohut bulunan harika yoğurtlu bir çorba. Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir çorba tarife köfteli çorbada denilir. Oldukça besleyici bu çorbadan hem dayanamayıp ikinci tabağı almayın, şehzade kebabına yer bırakın.
#Ramazan MenüsüDaha kolay çorba bilmiyoruz. Hazırlaması 5 dakikanızı alacak. Her yaştan insanın çok severek yiyeceği enfes bir çorba tarifi. Midenizi rahatlatacak. Mercimek çorbası Türk Mutfağının vazgeçilmez başlangıçlarından biridir. Kırmızı, sarı mercimeklerden yapılır. Genelde terbiye kısmını un ile hazırlayıp mutlaka içine soğan konulur. İşte, çorbadan tatlıya Ramazan menüsü iftar yemeği tarifleri...
#Ramazan MenüsüHavaların soğuması ile, grip, nezle, soğuk algınlığı ve halsizlik baş göstermeye başladı. Kendimizi bu halsizlik ve virüslere karşı korumak için beslenmemize daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Vitamin ve mineraller açısından zengin, antibiyotik etkili bazı besinler ile hazırlayacağınız yemekler vücut direncinizi korurken, bağışıklık sisteminizin de iyileşmesine yardımcı olabilir. İşte kışın yemek menülerinize dahil edebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli tarifler.
#Sponsorlu İçerik"Sana bir çorba yapayım, sıcak sıcak iyi gelir..." Hangimiz özellikle kış aylarında hasta olduğumuzda bu sözü duymadık ki? Peki sıcak bir çorba içmek özellikle grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkları atlatmakta gerçekten işimize yarıyor mu? Çok sık tüketilen tavuk suyu, mercimek, tarhana gibi çorbalar iyileşmemize yardımcı oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkKilerimizin her daim demirbaşı baklagiller protein bakımından zengin olmalarının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali de barındırıyor. Kış aylarında daha sık tüketmeye başladığımız çorbaları baklagillerle çeşitlendirerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Hem lezzet katıyor hem de uzun süre tok tutuyor.
#BaklagilGeçtiğimiz günlerde gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri ile ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Kastamonu’yu ziyaret etme fırsatı buldum. Bu unutulmaz gezide, çok değişik bir ekşi çeşidi ile tanıştım: kızamık ekşisi. Damaklarda uzun süre yer edinen bu özel ekşi sayesinde de bir tür tavuk çorbası olan ‘kara çorba’ ile tanıştım. Kızamık ekşisi, Kastamonu bölgesinde yetişen Barberis Vulgaris yani kızamık bitkisinin meyvelerinden üretiliyor. Tarifinde kullanılan kızamık ekşisi sebebiyle kara bir renge sahip olan bu çorba, çok eski yıllardan beridir düğün, bayram gibi en coşkulu günlerde pişiriliyor. Kara çorbanın bir diğer önemli noktasını da yalnızca köy tavuğu ile pişirilmesi gerektiği oluşturuyor. Tarif ne yazık ki köy tavuğunun dışında başka bir tavuk kabul etmiyor.
#Kara ÇorbaÜlkemiz farklı bitki örtüsü, değişik ot türleri ile şifa kaynağı sunmaktadır. Otların pek çoğunun faydası hatta ismi bile bilinmemektedir. Oysa doğru ellerde pek çok ot mutfaklarda birer sağlık yiyeceği haline dönüşmektedir. Tirşik otu da adı pek durulmayan otlar arasında yer almaktadır. Her yörede bu ota verilen isim değişebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tirşik OtuBazı besinlerin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Peynir altı suyu da günümüzde popüler hale gelen önemli besinlerdendir. Peynir altı suyu nedir, nasıl ve ne ile yapılır? Peynir altı suyu nerelerde kullanılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Peynir Altı SuyuÇok sayıda insanın zevkle yediği ve her zaman evinde bulundurduğu ürünlerden birisi mantardır. Mantarın çok fazla türü bulunmaktadır. Sizler için Enoki mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Enoki mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri hakkındaki tüm bilgileri detaylı şekilde derledik.
#Enoki Mantarı NedirRusya ve Ukrayna sofralarının vazgeçilmezi borş çorbasının ünü sınırları aştı. Poltava semtinde eski bir Ukrayna köyünde söylediği şarkılarla borş çorbası yapan Opera Sanatçısı Alona Grebenyuk, İhlas Haber Ajansı muhabirine çorbanın yapılışındaki incelikleri anlattı.
#Borş ÇorbasıBaklagiller familyasında yer alan protein zengini mercimeği sofralarımızdan eksik etmeyiz. Faydaları saymakla bitmeyen mercimekle çorbanın dışında yapılabilecek çok fazla tarif vardır. İşte sofralarınızın baş tacı olacak bazı mercimekli lezzetler…
#Mercimek YemekleriHürriyet Ankara’nın kent ile üniversiteyi bir araya getiren “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 12’nci durağı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi. Ulus’ta tahsis edilen binalara müzeler planladıklarını söyleyen Rektör Mehmet Barca, “Yapmak istediğimiz cumhuriyetin kurulduğu bu mekanlarda ne yaşanmışsa onları genç kuşaklara bir takım sembollerle aktarmak” dedi.
#AnkademiGeçen hafta gittiğim Kastamonu’da yeni bir ekşi ile tanıştım: Kızamık bitkisinin meyvelerinden elde edilen muhteşem bir şeydi. Bu çok özel tatla da ‘kara çorba’ sayesinde tanıştım. Düğünlerde, bayramlarda içilen bir şölen çorbası. Karalığı, içine konan kızamık ekşisinin koyu renginden kaynaklanıyor.
#Kastamonu- Sakinlerinin büyük çoğunluğunun geçimini fındıktan sağladığı Akçakoca'da aşçı Abbas Bayındır'ın uzun denemeler sonucu tarifini tutturduğu fındık çorbası, yoğun ilgi görüyor - Aşçı Bayındır: - "Fındık, çorbaya çok ayrı lezzet veriyor. Çorbamızın en büyük özelliği fındığın lezzetini kaybetmeden verdiği damak tadıdır"