Lezzetli Çorbalar İçin 13 İpucu
.
Kış günlerinin aranan lezzetlerinden olan çorba, hem yemek öncesi hem de sabah kahvaltılarında içilebilmesi ile vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor. Lezzetli çorbalar pişirmenin yolu ise tariflerin doğru uygulanması, kıvamın tutturulması ve malzemelerin taze olmasından geçiyor. Dünya mutfaklarında da önemli yer tutan çorbanın pek çok çeşidi mevcut.Peki annenizin elinden çıkmış gibi lezzetli çorbalar yapmanın sırrını biliyor musunuz? İşte lezzetli çorbalar için bilmeniz gereken püf noktaları…
Kaynak Fotoğraflar: İngimage, Alamy, Google Yeniden Kullanım
Çorbalarınıza eklediğiniz su mutlaka sıcak olmalı
Çorbalarınıza eklediğiniz suyun sıcak olmasına özen gösterin. Bunun yanında çorbanızı yaparken kısık ateşte pişirmek de önemli bir detaydır. Mantarın 7 Enfes Hali
Terbiye eklerken yavaş ve çorbanızı karıştırarak yapın
Çorbanıza yumurta, limon suyu veya kremadan oluşan bir terbiye ekliyorsanız bu malzemeleri çorbaya yavaş yavaş ve çorbayı karıştırarak ilave etmelisiniz. Böylece çorbanın kıvamı bozulmaz. Brokoliyle Yapılan Şahane 5 Yemek Tarifi
Ölçülü oranda yağ ilave edilmeli
Eğer çorbalarınız için tavuk veya et suyu tableti kullanıyorsanız çorbanıza yağ eklerken dikkatli olmalısınız. Çorbanıza ilave ettiğiniz tabletlerin yağ miktarlarına dikkat ederek çorbanıza ölçülü oranda ekstra yağ eklemelisiniz. Balkabağının 5 Lezzetli Hali
Çorbanın tuz miktarını azaltmak için patates
Bazen çorbada tuzu fazla kaçırabilirsiniz. Bu durumda hemen bir patatesi soyarak dörde bölün ve çorbaya ilave edin. Patatesler çorba içinde yumuşadığında çorbanın fazla tuzunu da çeker. Sıkıcılıktan Uzak 4 Brokolili Tarif
Bayat ekmeklerle çorbalara farklı lezzetler katın
Eğer evde bayat ekmekleriniz varsa bir kavanoz içinde bunları saklayarak çorba yaptığınızda çeşitli baharatlarla tavada ya da fırında kavurup çorbanın üzerine ekleyebilir ve farklı bir lezzet katabilirsiniz. Kahvaltı Sofralarınıza Tat Katacak 6 Omlet Tarifi
Domates çorbası yaparken domates püresi veya et suyu kullanılmalı
Domates çorbası en sevilen çorbalardandır. Bu çorbayı yaparken domates püresi ve et ya da tavuk suyu kullanarak çorbanızı farklı bir lezzette sunabilirsiniz. Avokadoyla Aşk Yaşamanız İçin 10 Neden
Yoğurt çorbasının kıvamlı olması için yoğurdu yavaş yavaş ilave edin
Yoğurtlu çorba yapımında yoğurdu kaynama sonrası yavaş yavaş çorbaya ilave edebilirsiniz. Böylece çorba daha kıvamlı olur. Çorbanın altını kapatmadan hemen önce ise tuzunu koymalısınız. Sıcak Yaz Gününüze Ferahlık Katacak 5 Tarif
Sebze çorbası yaparken dikkat !
Sebze çorbası yaparken şehriye, makarna veya erişte ilave ederek çorbanıza lezzet katabilirsiniz. Tatlı Krizleri İçin 10 Leziz Tarif