Nohut, buğday ve yoğurt ile hazırlanan bu çorbada dilerseniz ette kullanabilirsiniz. Ayrıca bu çorba için buğdayı bir gece önceden ıslatmalısınız. Naneli tereyağlı sosla da lezzetini çok seveceksiniz. Peki yoğurtlu dövme çorbası nasıl yapılır? Yoğurtlu dövme çorbası tarifi...
#Yoğurtlu Dövme ÇorbasıFarklı bölgesel mutfaklara sahip olan İtalya, çorbalarının çeşitliliğiyle gurur duyar. Toskana’nın bol sebzelilerinden deniz ürünleriyle zenginleştirilmiş balık çorbası ‘zuppa di pesce’ye kadar her bölgenin kendine özgü çorbaları olur. Bu tarifler, nesilden nesile geçen mutfak mirasının hikâyelerini de anlatır...
#Danilo ZannaKütahya, porselen üzerine oluşmuş bir sanatsal kültüre sahiptir. Bunun yanı sıra kültürel miras değeri taşımakta olan değerlere sahiptir. Geçmişten gelen çini üretimin yanı sıra meşhur yemekleri de bölgesel kültür içinde bulundurmaktadır. Yemeklerinin içerikleri olarak etli yemekler ve hamur işinden oluşan yemekler bulunur. Kütahya’nın meşhur yemekleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Kütahya YemekleriBesin değerleri saymakla bitmeyen yoğurt, neredeyse tüm öğünlerde sofralarımızda... Sonbahar ve kış aylarındaysa bol bol sıcacık çorbasını içiyoruz. Özellikle yayla, ülkemizin dört bir köşesinde en sevilen çorba çeşitlerimizden biri... Yoğurtlu çorbaları seviyorsanız bu tarifleri deneyin. Kimi taze soğan ve ıspanaklı, kimi köfteli, kimi yeşil mercimekli ve hepsi birbirinden lezzetli!
#İç AnadoluSoğan mutfağımızın en mütevazı sebzesi. Oysa tek başına sırf üzerine kırılan yumurtasıyla bile davetlere çıkabilir ya da özenle hazırlanmış bir tartın içinde misafir ağırlayabilir. Yeterince nazik davranırsanız asırlık sofistike tariflerinden lezzetinin derin kimyasına tadanı şaşırtan bir başrol oyuncusudur aslında...
#Soğan DolmasıTaş, iltihap gibi nedenlerden dolayı safra kesesi ameliyatı olmak gerekebilir. Bu durumda safra kesesinin mevcut görevlerini karaciğer üstlenir. Safra salgısı depolaması artık yapılmadığı için, karaciğer sindirim sırasında safra salgılayarak bu açığı kapatmaya çalışır. Bu nedenle hastalar bazı sindirim sorunları yaşayabilir. Peki Safra kesesine iyi gelen çorbalar nelerdir? Safra kesesine iyi gelen çorba tarifleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Safra KesesiÇorba çeşitleri Ramazan sofralarının olmazsa olmazı. Uzmanlar orucun ardından yemeğe çorbayla başlamanın sağlıklı açısından önemli olduğunu belirtiyor. Mutfağımızda ise çeşit çeşit ve birbirinden lezzetli çorba tariflerimiz mevcut. Mantar, mercimek ve yayla çorbaları da bunlardan biri. İftar sofranızda bu tariflere yer vermeye ne dersiniz? İşte Ramazan’a özel çorba çeşitleri; Mantar, mercimek, yayla çorbası tarifleri
#Çorba TarifleriTürk mutfak kültürünün dünyanın en zengin mutfaklarından biri olmasının başlıca sebeplerinden biri Osmanlı İmparatorluğu’nun çok uluslu bir yapıya sahip olmasıdır. Osmanlı döneminde pek çok yabancı devlet adamı aşçılarını yetiştirmeleri için Türk aşçıların yanına yollamışlardır. Çeşitli kültürlerin birikimi ile gelişen Türk mutfağı bugün dünyanın en önemli üç mutfağından birisi olmuştur.
#Osmanlı Saray MutfağıEk gıdalara geçiş bebekler için olduğu kadar ebeveynler için de önemli bir dönem. Bebekler ilk altı ay boyunca D vitamini hariç, ihtiyaçları olan her şeyi anne sütünden karşılayabiliyorlar. Ancak altıncı aydan itibaren hem dış dünya ile tanışmaları, hem gelişmiş sindirim sistemlerinin yeni gıdaları kaldırabilmesi, hem de belki de en önemlisi, beyin gelişimlerinin olması gerektiği ivmede devam edebilmesi için ek gıdaya yumuşak bir geçiş yapılması gerekiyor.
#BebekB-Fit Ailesi; sebze ve meyvelerin özsuyunu en doğal halleri ile posasından ayıran Arçelik B-Fit Sebze ve Meyve Sıkacağı’dan; sebze ve meyve karışımları, muhteşem çorbalar, leziz yemiş sütleri, enerji içecekleri ve masum tatlılar hazırlamanızı sağlayan muhteşem Arçelik B-Fit Power Blender’dan, ve sağlıklı içecekleri pratik ve hızlı şekilde hazırlayıp yanınızda taşımanızı sağlayan B-Fit kişisel Blender’dan oluşan üçlü bir seridir.
#Mucize LezzetlerHer gezinin bir amacı, bir bahanesi vardır. Ben son yıllarda yemeği bahane ederek yollara düşüyorum. Gittiğim yörenin yemeklerini bazen bir lokantada bazen davet edildiğim evlerde yiyorum. Size de aynı bahanenin peşine düşüp, lezzetli yolculuklar yapmanızı öneririm.
Soğuk çorbalar Türk mutfağında yüzyıllardır var. Ama bu yıl son zamanların en parlak dönemini yaşıyorlar. Çünkü çorba ramazan sofralarının vazgeçilmezi ve bu yıl ramazan yazın en sıcak günlerine denk geldi. Lüks restoranlarda başlayan soğuk çorba servisi, mahalle lokantalarına kadar indi. Market raflarında bile hazır çorba firmalarının ürünlerine rastlıyoruz.