Çisem Gündüz Gizir
Çisem Gündüz Gizir
Çisem Gündüz Gizir

İçinizi ısıtacak sağlıklı kış çorbaları

Havalar ülke genelinde oldukça soğuk seyrederken, içinizi ısıtacak bu çorbaları deneyebilirsiniz. “İçerken kalori kısıtlamanıza da gerek kalmayacak” diye belirten Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, tarifleri tek tek paylaştı.

Haberin Devamı

KİNOALI YAYLA ÇORBASI

İçinizi ısıtacak sağlıklı kış çorbaları

Malzemeler

• 4 çorba kaşığı kinoa
• 6 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yumurta
• Tuz

Hazırlanışı

4 yemek kaşığı kinoayı yıkadıktan sonra, tencereye alıp üzerine 6 bardak su ekleyin. Kaynayınca ocağın altını kısıp 10 dakika kadar pişirin. Bu sırada yoğurdu ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırın, içerisine kaynayan sudan ekleyip kesilmemesi için yavaş yavaş tencereye ilave edin. Son olarak tuz ve kuru nane de ekleyebilirsiniz.

PROTEİNLİ DETOKS ÇORBASI

İçinizi ısıtacak sağlıklı kış çorbaları

Malzemeler

• 3 yemek kaşığı bulgur
• 2 yemek kaşığı yeşil mercimek
• 1 havuç
• 1 küçük boy kereviz sapı
• 2 büyük domates
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 3-4 dal dereotu ya da nane
• 4 bardak su
• Tuz, karabiber, zerdeçal

Hazırlanışı

Kerevizi ve havucu iri iri doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp sebzeleri pişirdikten sonra domatesleri ekleyin. Üzerine bulgur, yeşil mercimek ve sonrasında su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika kısık ateşte piştikten sonra baharatlarını ekleyebilirsiniz. Dilerseniz blenderdan geçirerek servis edin.

BAL KABAĞI ÇORBASI

İçinizi ısıtacak sağlıklı kış çorbaları

Malzemeler

• 500 gram balkabağı (yaklaşık 1 büyük dilime denk geliyor)
• 1 büyük kuru soğan
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 su bardağı süt
• Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Balkabağını dilimleyip haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzdürüp, rondo yardımı ile püre haline getirin. Bu sırada küçük küçük kesilmiş soğanları zeytinyağı ile soteleyin. Püre haline getirdiğiniz balkabaklarını da soğanın üzerine ekleyip baharatlarını ilave edin. Sonrasında 2 su bardağı sütü karışıma yavaş bir şekilde ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Kaynadıktan 10 dakika sonra da altını kapatabilirsiniz.

Hürriyet Aile Özel