Arjantinli yazar Jorge Baron Biza, 1998’de yayımladığı ilk ve tek romanı ‘Çöl ve Tohumu’nu kendi ailesinin başına gelenlerden esinlenerek kaleme almış. Üçüncü sayfa haberlerine konu olacak bir saldırının, umutları tükenmiş bir adamın öfkesinin, ayakta kalmaya çabalayan bir kadının ve kendisini bulmaya çalışan bir çocuğun trajik öyküsü...
#Jorge Baron BizaRahim Demirbaş’ın iki ideali vardı; önce çok iyi bir öğretmen olmak sonra da çöle dönmek üzere olan köyüne yeniden bir orman kazandırmak. 16 yaşında ilkokula yazılmasına rağmen öğretmenlik hayalini gerçekleştiren Demirbaş’ı, orman idealinden de ne susuzluk ne de maddi imkânsızlıklar döndürebildi. 46 yıllık öğretmenlik hayatına, 21 yılda bozkırın ortasında oluşturduğu 40 bin ağaçlık iki ormanı sığdırdı.
#BursaBinlerce yıldan beri birçok kültürde bereketi simgeleyen nar, çiçeği, kabuğu ve taneleriyle sayısız fayda sağlıyor. Tarih boyunca şifa kaynağı olarak anılan nar, meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra Yunanlar ve Romalılar tarafından tohumları ve kabukları da gebelik önleyici ve fitil olarak kullanıldı. Peki nar çiçeğinin faydaları neler? Nar suyu nasıl yapılır?
#Nar ÇiçeğiTOROSLAR BELEDİYESİ’NİN, EROZYONLA MÜCADELE HAFTASI KAPSAMINDA TEMA VAKFI TOROSLAR ŞUBESİ İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKTE, 2. SINIF ÖĞRENCİLERİ MEŞE PALAMUDU TOHUMU EKTİ. TOROSLAR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ AHMET KILIÇ DA ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE MEŞE PALAMUDU TOHUMU EKTİ.
Ayten Çöl (60), doktorasını Münih Üniversitesi’nde tamamlayan bir hititolog. Yılın 11 ayı Amasya’da, babasından kalan iki bin dönümlük çiftlikte tohum üretiyor. Kışın, sırt çantasıyla yollara düşüyor. 50 yılda gitmediği, görmediği ülke neredeyse kalmamış. İki yıldır Latin Amerika’yı keşfediyor. 29 Aralık’ta Kostarika, Honduras, San Salvador, Panama’yı içeren üçüncü ve son Latin Amerika turuna çıkacak. “Güney Amerika’nın tamamını gezdim, beni en çok Iguazu Şelalesi’nin görkemi, Perito Moreno buzulunun can çekişmesi etkiledi” diyor.