Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklardan biridir. Kimi zaman ergenlik döneminde hatta yetişkinlik döneminde de devam ettiği görülmektedir. Çocuğunuzun tırnak yeme davranışını bırakmasına yardımcı olabilmeniz için, öncelikle bu davranışın altında yatan nedenleri bilmeniz önemlidir.
#Tırnak YemeTırnak yeme davranışı genellikle 3 yaşından itibaren ortaya çıkan uyum ve davranış bozukluğu olarak kabul edilmektedir. Tırnak yeme alışkanlığı sinirlenmeye, heyecana bağlı olabilirken, obsesif-kompulsif bozukluk sebebiyle de oluşabilmektedir. Bu durumla her ebeveyn karşılaşabilir.
#Çocuklar Neden Tırnak YerNaletbebe ismiyle Instagram'da çektiği videolarla milyonlara ulaşan Ömer Başdoğan, hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Sosyal medyadan keşfedip videona yorum yazan kimler var sorusuna “Benim takip ettiğim ünlüler belli. Beni takip edenle takipleşiyorum genelde. Hülya Avşar yorum yazardı, konuştum ve teşekkür ettim. Ablam gibi yeri gelir mesaj atarım, konuşuruz.” cevabını verdi. İşte röportajın devamı...
#NaletbebeHaber spikeri, gazeteci Ece Üner, özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına şiddet ile ilgili dikkat çeken söylemleriyle bir dönem ekranlardan herkesi düşünmeye ve sorgulamaya davet etti. Ardından yargı değil yardım dağıtmaya karar vererek yaptığı televizyon programıyla gündem olurken, kariyerine “Haysiyet-Tuhaf Zamanlarda Cesurca Yazmak” kitabı ile yazarlığı da ekledi.
#BursaCovid-19’un ilk çıktığı günden bu yana en az risk barından grup hep çocuklar oldu. Ta ki Omicron varyantına kadar… Dünyadan gelen veriler Omicron’un çocukları diğer varyantlara göre daha fazla enfekte ettiğini ve hastaneye yatış oranlarını da arttırdığını gösteriyor. Haliyle ebeveynlerin kafasında da sayısız soru var. İşte o önemli sorular ve 5 farklı uzmandan detaylı cevaplar…
#KoronavirüsDijitalleşen ve hızlanan dünyada dikkatimizi günden güne kaybediyoruz. Sosyal medya uygulamalarının geliştiği, sınırların ortadan kalktığı bugünlerde sadece bir konu üzerine en fazla üç dakika odaklanabiliyoruz. Teknoloji bağımlılığından kurtulamayan, dijital cihazlara mahkûm olan insanlık çok geç olmadan benliğini kurtarabilecek mi? İşte uzmanların önerileri...
#TeknolojiKültürün pek çok tanımı olsa da tanımların ortak paydasını “bir toplumun tarih boyunca yaptığı, ortaya koyduğu her şey” oluşturur. TDK kültürü, “Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, hars, ekin” şeklinde tanımlanıyor.
#Çeviri KitapCOVID-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bugünlerde lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençler, daha fazla stres, kaygı ve endişe taşıyor. Uzman Klinik Psikolog Serkan Elçi, salgın dönemine denk gelen bu sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için önerilerini sundu.
#EğitimMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, KKTC bayrağının yakılması ile ilgili olarak ''En sert şekilde kınıyoruz. Bu ırkçı saldırılar KKTC Bayrağı'nın adada ebediyen dalgalanmasına asla engel olamayacak'' ifadelerini kullandı.
#Milli Savunma BakanıUçağa binerken strese girer misiniz yoksa oturur oturmaz başını koyup uyuyanlardan mısınız? Orta koltukta mısınız, kollarınızı nereye koyacaksınız? Kabin memuru sizi oradan kaldırmak istiyor, kabul edecek misiniz? Hadi kemerlerinizi bağlayın ve uçuşta konforunuzu artıracak ipuçlarına bir göz atın.
#UçakHalk arasında 'kansızlık' olarak da tanımlaman demir eksikliği, tüketilen besinlerde yeteri kadar demir alınmadığı takdirde ortaya çıkan sağlık sorunu olarak biliniyor. Türkiye'de de sıkça rastlanan bu rahatsızlık, bebekler, küçük çocuklar, kadınlar ve kronik hastalıkları olan kişilerde daha fazla görülüyor. Peki, demir eksikliği nedir? Demir eksikliği nasıl tedavi edilir? İşte, o konu ile ilgili bilgiler.
#Demir Eksikliği Nedir?Protein içeren besinler sağlıklı bir beslenmenin olmazsa olmazıdır. Bu nedenle beslenmemizde protein içeren besinlere sıklıkla yer vermeliyiz. Peki, protein deposu yiyecekler hangileri? Günlük protein ihtiyacı ne kadar olmalı? İşte protein tüketimi konusunda bilinmesi gerekenler…
#ProteinDünyada 3 kişiden birinin demir eksikliği problemi yaşadığı biliniyor. Dünya nüfusunun yüzde 30’unu etkileyen demir eksikliğinin tanısının konulabilmesi için semptomların iyi tanınması ve anlaşılması gerekiyor. Türkiye’de sıkça rastlanan demir eksikliği vatandaşlar tarafından 'kansızlık' olarak da tanımlanıyor. Peki, demir eksikliği nedir? Demir eksikliği belirtileri neler?
#KansızlıkHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 8’inci oturumu TED Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üniversiteler arasındaki işbirliği zayıflığına dikkat çeken Rektör Murat Tarımcılar, “Ankara’da, üniversiteler arası ortak çalışmaların daha çok olmasını beklerdim. Herkes kendi içine çekiliyor” dedi.
#TED23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde çocuklar rengârenk gösteriler sunarken Kayseri’deki kutlamalarda anasınıfı öğrencileri temsili bir çatışma anı sergiledi. Çocuklar ‘silah’la sahneye çıktı. Gösteride bir çocuk asker ‘şehit’ düştü ve arkadaşları üstüne bayrak örttü. Bazı protokol üyeleri çocuklara oyuncak bile olsa silah verilmesini yadırgadıklarını söyledi.
#Gazetehaberleri