Kabızlık dışkılama sıklığının azalması ve dışkılama sırasında güçlük çekilmesidir. Ancak bebekler, özellikle de anne sütüyle beslenenler çok sayıda bez kirletirler. Bebek büyüdükçe sayı azalır, 2 yaşında ortalama günde 2 kere, 4 yaşında günde 1 kere tuvalete çıkarlar. Çocuklarda ise kabızlık, dışkılama sıklığından ziyade dışkının sertliği ve dışkı yapmadaki zorluk olarak tanımlanır. Eğer ki çocuk alışılmış sıklıkta kaka yapmıyorsa ve kakası sert, kuruysa, kaka yaparken canının yandığından bahsediyorsa kabız olduğundan bahsedilebilir.
#Çocuklar Neden Kabız OlurKabızlık günümüzde pek çok kişide görülebilen bir sağlık problemidir. Bu durum yetişkinlerde görülebildiği gibi çocuklarda da görülmektedir. Çocuklarda kabızlık görülmesi çocukların günlük hayatlarını oldukça sıkıntıya sokmaktadır. Ayrıca sağlık açısından da önemli bir problem olarak kabul edilebilir. Peki, çocuklarda kabızlık neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda kabızlığa ne iyi gelir bitkisel çözümler nelerdir? Sizlere çocuklarda görülen kabızlık hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Aile ve çocuk için ciddi bir anksiyete nedeni olan kronik bir sorun olan kabızlık; haftada üçten azda dışkılama ve dışkılarken zorlanma olarak tanımlanır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu İnce Demirpençe, çocuklarda kabızlık hakkında önemli bilgiler paylaştı.
#ÇocukArtık çocuklar, hatta bebekler için kitapların basıldığı bir dönemdeyiz. Günümüzde pek çok anne, çocuğuna oyuncak araba ya da bebek yerine kitap almayı tercih ediyor. Bebek dinlese de dinlemese de ona düzenli okumak gerekiyor, zira insanın yetişkinlikte erişeceği zeka düzeyinin yüzde 70'i, ilk 6 sene içinde gelişiyor.