Aileler çocuklarının geleceğini güvence altına almak için kendi hayatlarından fedakârlık yapıp imkânları ölçüsünde yatırım yapar. Evlada miras bırakmak, hem bizim kültürümüzde hem de dünyanın pek çok yerinde geçerli bir durumdur. Ancak son dönemde yurt dışında pek çok ünlü ve zengin isim, çocuklarını kendi ayakları üstünde durmaya yöneltmek istedikleri için servetlerini hayır kurumlarına bağışlayacaklarını dile getiriyor. Peki, yemeyip içmeyip bir ev, araba alan ya da çocuğu devralsın diye iş kuran aileler çocuklarına iyilik mi yapıyor yoksa onları tembelliğe mi itiyor? Çocuklara miras bırakmak ne kadar doğru?
#MirasDoğayla bağımızın giderek azaldığı günümüz dijital çağında çocuklar maalesef çevrelerini yeterince tanımadan büyüyor. Küçük yaştan itibaren çevre bilincinin çocuklara aktarılmasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Uzman Psikolog Ceylan Şekerci, 5 Haziran Dünya Çevre günü vesilesiyle konuyla ilgili önemli tavsiyeler sundu.
#ÇocukÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "6306 sayılı yasayla alakalı kentsel dönüşümde yaşanan zorlukları, sorunları çözmek adına hem hak sahiplerinin hem de yüklenicilerimizin yaşadığı sorunları çözecek bir düzenlemeyi hazırlıyoruz. Valilik kanalıyla biz belediyelerimizle önümüzdeki haftadan itibaren birer birer görüşüp, şehirlerinde ilçelerinde tespit ettikleri riskli alanları bize bildirmelerini, tespit etmelerini isteyeceğiz. Süreç, önümüzdeki hafta itibarıyla doluyor. Dolayısıyla bu talepleri aldığımızda oradaki acil gördüğümüz yerlerden başlamak suretiyle de kentsel dönüşümü başlatacağız" açıklamasında bulundu.
#Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum9 yıldır Türkiye’nin tüm illerine yayılan finansal okuryazarlık ve bütçe yönetimi projesi ‘Paramı Yönetebiliyorum’ kapsamında yaklaşık 1 milyon kişiye birebir eğitim verildi. 1900 gönüllü eğitmen ile geniş etki alanına ulaşan projeyle 6 farklı sürdürülebilir kalkınma hedefine de katkı sağlanıyor.
#Haber2050 yılında, dünya nüfusunun yüzde 40’ından fazlasının su stresi çeken havzalarda yaşaması bekleniyor. Su kıtlığı dünyadaki en önemli üç risk arasında yer alıyor. HSBC’nin globalde Su Programı kapsamında desteklediği “Su Kâşifi” programı ise dünyanın dört bir yanındaki öğrencileri, suyu koruma ve su meselelerine karşı birlikte eyleme geçme yönünde teşvik ediyor. Programın geçtiğimiz yılki birincisi Türkiye’den çıktı.
#HSBCŞimdi bütün bir 40-50 senenin tarihi ele alınacak. Herkes kendi hikâyesini bozuk akortlu çalgılarla dile getirecek. Milleti bölmek, çoluk çocuğu tarih düşüncesinden ve yönteminden uzak iflah olmaz adamlar halinde yetiştirmek istiyorsanız çok esaslı bir girişim! Bendeniz ‘Bu ülkede yakın tarihin ortaöğretime sokulması yasaklanmalıdır’ tezimde maalesef haklı çıkıyorum.
#İlber OrtaylıTürkiye’nin ilk finansal okuryazarlık derneği FODER’in eğitimlerine askerlerden yoğun ilgi geldi. FODER Genel Sekreteri Yasemin Demirağ, “Bütçe yönetimi eğitimlerimize her kademeden silahlı kuvvetler mensupları katılıyor. İlk olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile başladık, sonra Deniz ve Hava Kuvvetleri’nden de talep geldi” dedi.
#FODEREkonominin önemli yapı taşlarından olan girişimcilik; fırsat ve ihtiyaçları görerek, bu ihtiyaçlara uygun yenilikçi, yaratıcı çözümler üretmek olarak tanımlanıyor. Sosyal girişimciler; yaşadıkları toplumu daha adil, daha sürdürülebilir, daha yaşanabilir bir ortama dönüştürebilmek için çevrelerinde gördükleri sosyal sorunlara yönelik yaratıcı ve kalıcı çözümler geliştirir.
#Girişimcilikİstanbul’daki ilkokul, ortaokul ve liselerde öğretmenler tarafından geliştirilen, öğrenci desteği ile uygulanan projeler ‘Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı’ projesi kapsamında İstanbul Lisesi’nde sergilendi. 1.548 çalışma arasından seçilen 100 proje içinde yağmur suyundan faydalanarak okul bahçesinde meyve ve sebze yetiştiren lise de var, anne babalara karne veren ilkokul da var.
#OkulDoğuş Grubu’nun kurucu destekçisi olduğu, Milli Eğitim Bakanlığı, Para Durumu, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) katkılarıyla yürütülen “3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitimi Programı”, 2014-2015 öğretim yılında da Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilere eğitim vermeyi sürdürüyor.