civan er haberleri sayfasında civan er hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 122 civan er haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye’nin tanınmış şeflerinden Civan Er, Londra’nın en hareketli bölgelerinden Soho’da bir restoran açtı. 28 Ocak’ta faaliyete geçen Yeni isimli restoran, Er’in İstanbul’da Kumbacı Yokuşu’nda bulunan mekanı Yeni Lokanta’nın dekorasyon ve menü inceliklerini Londra’ya taşıyor.
#Civan ErYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkYeni Lokanta’da tattığım mantı ününü hak ediyor çünkü tuzlu yoğurt çok yakışmış ama benim zevkime göre biraz fazla kaynatmışlar. Kuzugöbeği mantarı ve tarhananın baharat gibi kullanılması başarılı. Mersin karides tuzlu-tatlı-ekşi-acı dengesi açısından en başarılı yemek. Kuzunun gerdanı seçici damakları hayal kırıklığına uğratmaz.
#Vedat MilorKraliyet ailesindeki gelişmeler Londra turizminin çok işine yaradı. Biz de dünyanın dört bir yanından giden turistlerin uğrak noktası olan şehirdeki Türk restoranlarını gezdik. Kendi Londra’nızı bulmanız için şovlardan kitapçılara ve konaklama önerilerine kısa bir rehber hazırladık.
#LondraBeyazperdede John Wick’in sisteme karşı verdiği mücadele devam edecek. Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer 20 yıl sonra yeniden aynı sahneyi paylaşacak. Konser salonlarına yıldız yağmuru beklenirken MFÖ ve Nazan Öncel gibi usta isimler yeni albümleriyle geliyor. Belli oldu, bu yıl yine ödüllü restoranların peşine düşeceğiz. Sonra da ruhumuzu doyurmak için müze, galeri gezeceğiz. 2023’te kültür-sanatla dopdolu günler bizi bekliyor.
#Kültür-SanatFarklı ülkelerdeki Türk restoranlarına destek sunulsa, farklı konseptte restoran işleten pek çok işletmecimiz mutfağımıza dönüş yapacaktır. Yemeklerimizi dünyaya anlatmak için yapabileceğimiz çok şey var. Yerel ürünlerimiz konsoloslukların desteğiyle yurtdışındaki restoranlara ulaştırılsa mesela... Madımağın, şevketibostanın, lüferin pek çok ülkedeki Türk restoranlarının menüsüne girdiğini ve yemeklerimizin ortak bir çatı altında tanıtıldığını düşünsenize...
#Türk RestoranlarıDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriDünyanın dört bir yanından gastronomiye yön veren isimler, 3. Global GastroEkonomi Zirvesi için İstanbul’da buluşuyor. Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği’nin (TURYİD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek zirve, 25 Mart’ta düzenlenecek. Bu yıl “Gastronomi Her Yerdedir!” temasıyla organize edilecek zirvede, sektör profesyonelleri ve gastronomi meraklıları; gastronomi dünyası, gastronominin ekonomi, turizm, diplomasiye yansımaları ile Türk mutfağının daha iyi tanınabilmesi konularında bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.
#Rota TrakyaKültür ve Turizm Bakanlığı 2020’yi “gastronomi yılı” ilan ettikten sonra Bakan Mehmet Nuri Ersoy, sektör sivil toplum temsilcileri, işletmeciler ve şeflerden oluşan küçük bir grupla bir araya geldi. Gastronomi Çalıştayı Ön Hazırlık Toplantısı’nda “Hedeflere ulaşmak için nasıl bir yol izlenmeli” konusu tartışıldı.
#Müge AkgünTürkiye’nin tanınmış şeflerinden Civan Er, Londra’nın en hareketli bölgelerinden Soho’da bir restoran açtı. 28 Ocak’ta faaliyete geçen Yeni isimli restoran, Er’in İstanbul’da Kumbacı Yokuşu’nda bulunan mekanı Yeni Lokanta’nın dekorasyon ve menü inceliklerini Londra’ya taşıyor.
#Civan Erİstanbul yeme-içme sahnesi sonbahara hareketli başladı. Birbiri ardına yeni mekanlar, şef restoranları açılıyor. Geçen hafta büyük bir bölümünü aktarmıştım ama güzel haberler devam ediyor. Ünlü kadın şeflerimizden Pınar Taşdemir, Yeniköy’de Araka isimli yeni bir restoran açtı.
#Müge AkgünTürkiye’de yeme-içme sektöründe özellikle son 20 yılda büyük gelişmeler yaşandı. Genç şeflerin geleneksel lezzetlere getirdiği modern yorumlar, Anadolu ve Trakya mutfağını bambaşka bir seviyeye taşıdı. Bu alanda yakın dönemin en çok öne çıkan isimlerinden biri de Şef Şemsa Denizsel ve Kantin.
#KantinDoğa, tarih, kültür, gastronomi ve eğlence turizmin gelişmesinin olmazsa olmaz ayakları. Ancak bunlar uyum içinde harmanlanırsa ülkelerin turizmi gelişiyor ve fark yaratıyor. Türkiye’de de bu anlayışla yatırım yapan, ülke turizminin gelişmesine büyük katkısı olan grupların sayısı her geçen gün artıyor. Doğuş Grubu da bunlardan biri.
#Müge AkgünYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiHiçbir hayvansal ürünü yemiyor, kullanmıyor, sürmüyorlar. Kimi küçük yaşlarından itibaren bir aydınlanma yaşayarak, kimi yakınlarının etkisinde kalarak; bazıları sağlığını, bazıları da dünyanın geleceğini düşünerek karar alıyor. Sebepleri farklı olmakla birlikte her geçen gün daha çok kişi bu beslenme tarzına yöneliyor. Trend mi, yaşam tarzı mı, inanç şekli mi? ‘1 Kasım Dünya Vegan Günü’ arifesinde anlamaya çalıştık.
#1 Kasım Dünya Vegan Günü