Çin tuzu Pakistan’da yasaklandı, birçok ülkede kullanımı kısıtlandı, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘en zararlı yiyecekler’ listesi içeriklerinde yer alıyor. Peki Çin tuzunu bu kadar sağlıksız hale getiren şey ne? Sağlığa ne gibi etkileri var ve en önemlisi Türkiye’de kullanımı ne durumda?
#Çin TuzuÇin tuzu yarattığı insan vücudunda olumsuz etki dolayısıyla uzmanlar tarafından tehdit olarak görülen maddeler arasında tutuluyor. Asıl adı 'Mono Sodyum Glutamat' (MSG) olan Çin tuzu, tat verici gıda katkı maddesidir. Yemeklere lezzet veren Çin tuzu için sinir sistemini bozma ve vücutta iltihabi reaksiyona neden olabilme durumunun söz konusu olabileceği dolayısıyla dikkat edilmesi gerektiği söyleniyor. İşte, Çin tuzu hakkında Osman Müftüoğlu'nun açıklamaları
#Çin Tuzu NedirUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi Nedirİskender kebab ve İnegöl köftesiyle meşhur Bursa’da 19 şubeli bir pizza zinciri yarattı. Bu şubelerin 14’ü Bursa’da, diğerleri İstanbul, Tekirdağ ve İzmir’de bulunuyor. Bakü, Dubai, Berlin ve Viyana’dan şube açma teklifleri geliyor. 2015 yılında kurulan Coi Pizza’nın yaratıcısı İrfan Yalçın, 10 yıl sonra Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük restoran zinciri olacağını söylüyor.
#İrfan YalçınAcı biber turşusu ile kış sofralarınıza lezzet ve renk katmaya ne dersiniz? Uzun süre saklayabileceğiniz bu turşuyu acıyı sevenler için birebir. Ayrıca evde kolayca da hazırlanabiliyor. Sofranızın favorisi olacak acı biber turşusunu denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılırİrlanda’da, küçük balıkçı kasabası Baltimore’da açtığı Dede isimli restoranda “Türk lezzetlerinden esintiler sunan” başarılı şef Ahmet Dede aldığı Michelin yıldızıyla gururumuz oldu. Türk yemeklerini modernize eden Dede de Türk mutfağının yanlış tanınmasına üzülüyor, “Maalesef Türk mutfağı, Avrupa’da sadece büfeden kebap alıp, içine acılı sosu basıp yenen bir yemek olarak tanınıyor” diyor.
#GazetehaberleriTBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 4. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla özel gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılının açılış konuşmasını yaptı. Erdoğan konuşmasında Azerbaycan'a tam destek vererek, "Trump, Putin, Macron’la görüştük ama netice yok. Azerbaycanlı kardeşlerimiz şu anda topraklarına dönecekleri günü bekliyor. Ona kimse yanaşmıyor. Önce bir bunu konuşalım hep oturdular konuştular ama bir netice yok. İşte şimdi netice almanın zamanı Azerbaycanlı kardeşlerimiz de şimdi kendi göbeğini kesmenin adımını attılar" dedi. Erdoğan ayrıca ekonomiyle ilgili gelişmelere değinerek, “Amacımız V tipi bir toparlanmayı sağlayıp bu yılı artı değerde kapatmaktır” ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan MHP Genel Başkanı'nın Anayasa Mahkemesi ile ilgili çağrısını yorumladı. Erdoğan Bahçeli'nin sözleriyle ilgili olarak, "Parlamento yeni bir adım atarsa seve seve ben de atarım" dedi. Erdoğan idam cezası tartışmaları ile ilgili de ‘İdamla ilgili karar bana gelirse onaylarım’ ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAyşen Zamanpur, kaşmirin peşinden yaklaşık 20 yıl önce Çin ve İç Moğolistan’a günler süren seyahatler yapan, kötü koşullarda konaklamayı, bilmediği şeyler yemeyi göze alan bir kadın. Silk & Cashmere markasını yaratırken, “Hayatımın simgesi” dediği kaşmir keçisinin peşinden koşup durmuş. Kaşmir keçilerinin yerini tutmaz ama fotoğraf için Kemerburgaz’da bulduklarımızla yetindik
Fazla söze hacet yok, Çarşamba babamı yazdım. Sözün bittiğini, içimin özlemle ne kadar dolduğunu sizlerle paylaştım. Sizlerden de babalarınızı yazmanızı istedim ve çok sayıda e-posta geldi. Herkesin babası için söyleyecekleri vardı. Okudum okudum, yine hüzünlendim. Aşağıda sizden gelenlerden bazıları var, buyrun okuyun.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kişi başına düşen milli gelirin, 2008 yılı sonunda 7 bin doları geçeceğini söyledi.Unakıtan, Venedik Sarayı'nda düzenlenen “Türkiye'yi Anlamak” başlıklı Türk-İtalyan Medya ve Ekonomik Forum'unda, Türkiye'nin ekonomi alanındaki gelişmelerini anlattı.