Bu turşu ile yemekler ayrı lezzetli... Acı biber turşusu nasıl yapılır? Evde acı biber turşusu tarifi, malzemeleri ve kolay yapımı
Acı biber turşusu ile kış sofralarınıza lezzet ve renk katmaya ne dersiniz? Uzun süre saklayabileceğiniz bu turşuyu acıyı sevenler için birebir. Ayrıca evde kolayca da hazırlanabiliyor. Sofranızın favorisi olacak acı biber turşusunu denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Acı biber turşusu yemeklerin yanına çok yakışıyor. Eğer siz de acıyı seviyorsanız, hazır almak yerine evde de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte acı biber turşusu tarifi ve malzemeleri...
MALZEMELER:
1 kilogram cin biberi
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 baş sarımsak
Yarım demet dereotu
500 gram sirke
Aldığı kadar su
ACI BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Biberleri yıkayıp saplarını kesin.
Sarımsakların kabuğunu soyun ve ikiye bölün.
Turşu kavanozuna ilk olarak sarımsakları ekleyin.
Biberleri boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
En üste kalan sarımsakları ve dereotunu ilave edin.
Bir kasede sirke, limon tuzu ve kaya tuzunu karıştırın.
Sirkeli karışımı ve suyu da ekleyip kapağını sıkıca kapatın.
10-15 gün içinde yemeye hazır hale gelecektir.
Afiyet olsun...