Tatildeyken güneşe, denize ve kuma maruz kalmanın sonucunda cildimizde ve saçlarımızda pek çok hasar oluşabiliyor. Bu olumsuz etkileri en aza indirmek için almamız gereken önlemleri; cildimize ve saçlarımıza canlılığını geri kazandıracak yöntemleri derledik.
#Cildİnsanın yüzündeki ilk ince kırışığı görmeden aklına botoks, cildi kurumadan nemlendirmek için çare düşünmek gelmez. Oysa bazı uygulamaları ve bakımları vakit varken yaptırmak geleceğe yatırım yapmak gibidir. Bugün cilde erken yaşlarda yapılması gerekenleri sizlerle paylaşmak istedim.
#BotoksDeğerli okuyucularım, bazı bileşenler vardır ki yaptığınız işte eliniz, ayağınız olur. Bizim için de ‘hyalüronik asit’in böyle bir bileşen olduğunu söyleyebilirim. “Mucize” diye nitelendirdiğim bu bileşen, vücudumuzda farklı organlarda bulunduğu gibi cildimizin yapı taşlarından biridir. Bu haftaki yazımı bu mucize bileşene ayırmak istedim.
#Hyalüronik AsitHaricilik ne olduğu günümüz şartlarında merak edilen konulardandır. İslam dininde haricilerin yeri her zaman tartışma konusu olmuştur. Hariciler dinden çıkıp çıkmadığı, ehli sünnet içerisinde olup olmadığı da merak edilen konular içerisindedir. Hz. Ali zamanındaki hariciler nasıl ortaya çıktı? Hangi fikirleri savundu ve neden Hz. Ali ile savaştı? Hariciliğin İslam dinine verdiği zarar ve merak edilen diğer konular ile ilgili soruların detaylarını derledik.
#Haricilik Mezhebi NedirTüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) can almaya devam ederken, virüse karşı küresel ölçekte aşı çalışmaları da sürüyor. Koronavirüse karşı bağışıklık kazandıracak aşının ilk test iznini alan Türk doktor Prof. Uğur Şahin Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuştu. Şahin yaptığı açıklamada, "ilk 8 haftada aşının 500 kişi üzerinde daha sonraki klinik deneylerde ise on binlerce insan üzerinde deneneceğini belirterek," Türkiye ile de temas halindeyiz.TUBİTAK ve TÜSEB ile görüşüyoruz. Görüşmeler olumlu geçmesi durumunda 2 ay içerisinde Türkiye’de klinik deneylere başlayabiliriz" dedi
#CoronaTürk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüse karşı umut oldu. Almanya’da aşı araştırmalarına izin veren Paul Ehrlich Enstitüsü’nün Başkanı Prof. Paul Cichutek, virüse karşı bağışıklık kazandıracak aşının ilk test iznini Prof. Şahin’in başında bulunduğu Mainz’daki BioNTech şirketine verdiklerini açıkladı.
#Prof. Dr. Uğur ŞahinSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Geçen hafta yazdığım ve İstanbul’un kurucusu olan İmparator Konstantin’in bundan 1600 sene önce yaptırttığı surlarla şehrin en eski limanının ortaya çıkartılmasından sözettiğim yazım hem yerli, hem de yabancı basında bir hayli ilgi gördü ve bu ilgi, bana İstanbul’da yine yüzlerce sene öncesinden kalan ama bugüne kadar üzerinde neredeyse hiç durulmamış ve mevcudiyetleri sadece söylentilerle sınırlı kalan diğer bazı tarihi mekánları hatırlattı: Şehrin altında várolan dehlizleri...
Ankara’da ismini taşıyan sokağın adının değiştirilmesi girişimiyle 80 küsur sene sonra yeniden gündeme gelen Abdullah Cevdet hakkında son günlerde çok şeyler yazılıp söylendi ama onunla ve basın tarihimizle ilgili önemli bir ayrıntı her nedense unutuldu:
Van’ın Gevaş ilçesine, varlığı senelerden beri tartışılan Van Gölü Canavarı’nın heykeli dikildi. Heykelin fotoğraflarını görünce, bundan birkaç yıl önce yaptığımız canavar tartışmalarını ve gözardı ettiğimiz eski ve önemli bir kaydı hatırladım: Evliya Çelebi’nin Van Gölü canavarı hakkında yazdıklarını...