Konya usulü banya çorbası MasterChef yarışmasıyla birlikte gündeme gelen yöresel lezzetlerimizden oldu. Yarışmacıların hünerlerini sergiledikleri kuru bamya çorbası yapılışı merak ediliyor. Peki, MasterChef bamya çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, etli kuru bamya çorabası tarifi ve yapımı...
#Masterchef Bamya ÇorbasıMasterChef ana kadro yarışmacılarının belli olmasının ardından, ilk kaptanlık için mücadele edilen yemek çiğ börek oldu. İzleyiciler MasterChef çiğ börek nasıl yapılır araştırmalarına şimdiden başladı. İşte, detaylarıyla gerçek çiğ börek tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Masterchef Çiğ BörekÇiğ börek ya da bir diğer adıyla çibörek, özellikle Eskişehir’de en çok yapılan ve tüketilen börek çeşitlerinden biri. Puf puf ve çıtır çıtır olması gereken çiğbörekte doğru kıvamı yakalamak için püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Peki, çiğ börek (çibörek) nasıl yapılır? İşte adım adım çiğ börek tarifi…
#Çiğ BörekSofralarımızda farklı çeşitlerle yer bulan böreğin şüphesiz ki en sevilenlerinden biri çiğ börek. İç harcında kıyma kullanılarak yapılan çiğ börek, incecik puf puf kabaran hamuru ile kahvaltı ve çay saatlerinde yer buluyor. Peki, çiğ börek nasıl yapılır? Çiğ börek malzemeleri nelerdir? İşte, İşte kolay ve pratik çiğ börek tarifi ve yapımı.
#Çiğ Börek Nasıl YapılırGelinim Mutfakta 10 Ekim Perşembe günü haftanın dördüncü bölümünü geride bıraktı. Kanal D ekranlarının altın dağıtan yemek programı Gelinim Mutfakta’nın yayınlanan son bölümünde yine gergin dakikalar yaşandı. Gün değerlendirmesi ardından ise haftanın finali öncesinde dengeleri değiştirecek sonuçlar ortaya çıktı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaÇiğbörek; kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir. Çiğ börek, Kırım Tatarları arasında adı birleşik olarak: Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek şeklinde adlandırılır. Peki, çiğ börek nasıl yapılır? İşte adım adım çiğ börek tarifi
#Çiğ Börek Nasıl YapılırÇiğ börek nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasında farklı lezzetler arayan vatandaşların araştırdığı ve sorguladığı konular arasında yer almaya başladı. Kırım Tatar yemeği olarak bilinen çiğ börek sofralara lezzet katmaya devam ediyor. Peki, çiğ börek nasıl yapılır? İşte tarifi.
#Çiğ BörekGelinim Mutfakta günün birincisi belli oldu. Gelinim Mutfakta puan durumu 30 Mayıs 2024 Perşembe günü finale bir gün kala merak ediliyor. Önümüzdeki hafta Gelinim Mutfakta sezon finali için kıran kırana mücadele sergileyecek olan yarışmacılar, finalde elenmemek için bu hafta tüm hünerlerini sergiliyor. Gelinim Mutfakta yeni bölüm ardından günün birincisi çeyrek altını yakasına taktı. Gelinim Mutfakta bugün kim kazandı, çeyrek altını kim aldı merak ediliyor. Gelinim Mutfakta'da bugün ekmek dolması tarifi yapıldı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim kazandı? İşte, Gelinim Mutfakta 30 Mayıs 2024 puan durumu...
#Gelinim MutfaktaMustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#EnginarBazen soğanlı piyazını yapıp nar pekmeziyle tatlandırıyorum, bazen patates salatasına katıyorum. Semizotu veya yaşadığım Gaziantep’teki adıyla pirpirimin zeytinyağlı ve etli yemeği de nefis... Bu yemekler kurutulmuş pirpirimle de pişirilebiliyor. Semizotunu genelde yoğurtla karıştırıp yeriz ama bir de turşusunu kurun... Yemeklerin yanında soğuk soğuk yemesi de çok zevkli.
#SemizotuBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaYarın Anneler Günü... Keşke onlardan daha çok şey öğrenebilsek... Benim canım anneannem hepimizden önce uyanır, pişi hamurunu mayalar, çayı demlerdi. Babaannemin sofrasındaki tatlar, dolgun, bol yağlı ve salçalı olurdu. Annemin yaptığı içi hurma ezmeli mamulüyse, benim diyen pastane ustası bile zor yapar...
#Anneler GünüMevsimine göre sebzelerle hazırlanabilecek, bol vitaminli içimi kolay sebze çorbasıyla karşınızdayız. Boş kalan mideyi rahatlatmak önemli bu sebeple iftar sofralarının vazgeçilmezi çorbalardır. Sebze Çorbası; içinizi ısıtacak, besleyici enfes bir çorba tarifi. Mevsimine göre sebzelerle yapılabilir. Yazın, kabak, biber, patates, kışın ise kereviz, havuç gibi sebzelerle yapılabilir. İşte, sebze çorbası, dızmana, karpuzlu limonata, revani ve daha fazlasından oluşan iftar menüsü....
#İftarŞu sıralar hemen herkesin çocuğu hasta! Çocukların bağışıklığını güçlendirmek içinse sağlıklı beslenme çok önemli. Tavuk suyu ekleyip çektirerek pişirince ya da üzerine tarhanadan sos yapınca makarna, anneler için besleyici hale gelen kurtarıcı bir yemeğe dönüşüyor. Gizem’le Melis faydalı besinleri çocuklarına nasıl yedirdiklerini anlattı. Siz değerli okurlarımızdan da benzer öneriler, tüyolar bekliyorlar...
#ÇocukÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#BörekYüz yüze eğitim başladı; şimdi anne-babalar en çok çocuklarının beslenme çantasını düşünüyor. Yeterli ve dengeli beslenme, onların eğitime odaklanmaları için ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlar. Bunun için kantindeki hazır gıdalar ve fast food ürünler yerine, çantalarındaki sağlıklı alternatifleri seçmeleri lazım. O alternatifler neler olabilir?
#Fast FoodRamazan Bayramı’nın olmazsa olmazı tatlılar… Bir ay boyunca uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklenmelerin önemsenmediği bayram günlerinde tatlılar da şekerli-şerbetli denilmeden, porsiyonuna dikkat edilmeden dilediğince tüketilebiliyor. Hele bir de pandemi sürecinin yol açtığı stres, endişe ve kaygı tatlı tüketiminde hepten ipin ucunun kaçmasına yol açabiliyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
#Beslenme'Kendi ekmeğini kendin yap' trendi son yıllarda hızla yükseliyor. Hele ki şimdi arama motorları ekmek tarifi arayanlarla dolu. Ne de olsa mutfakta daha çok vakit geçirebiliyoruz. Bu dönemde, çeşit çeşit ekmek yapabilir, sıcacık, taze taze yiyebiliriz. Tek ihtiyacınız biraz cesaret, un ve su! Ve sizin için şeflerden aldığımız tarifler...
#EkmekRamazan Bayramı’nda 1 ay boyunca süren oruç döneminin ardından rutin beslenme düzenine geçiliyor ve porsiyonlarda biraz aşırıya kaçılabiliyor. Oysa Ramazan ayı sonrasının, sağlıklı beslenmek ve kiloları kontrol altında tutmak için çok önemli bir dönem olarak görülmesi gerekiyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Ceyda Nur Çakın, Ramazan Bayramı’nda beslenme düzeninde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi ve sağlıklı ikram önerileri paylaştı.
#Bayram İçin ÖnerilerYılbaşı akşamında menüler ne kadar zengin ve kalorili yiyeceklerle planlanmış olursa, kilo ve mide problemleri de o kadar kaçınılmaz oluyor. Yılbaşında doğru besinleri uygun ölçülerde tercih etmek seneye sağlıklı bir başlangıç yapılmasını sağlıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Nazlı, yeni yıl akşamı için beslenme önerilerinde bulundu.
#YılbaşıÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#Gezgin