MasterChef çiğ börek nasıl yapılır? Çiğ börek tarifi ve malzemeleri
MasterChef ana kadro yarışmacılarının belli olmasının ardından, ilk kaptanlık için mücadele edilen yemek çiğ börek oldu. İzleyiciler MasterChef çiğ börek nasıl yapılır araştırmalarına şimdiden başladı. İşte, detaylarıyla gerçek çiğ börek tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
MasterChef çiğ börek günü aranan tarifleri arasında yer alıyor. Geleneksel hamur işi tariflerimizden olan çiğ börek MAsterChef yapımı ile ilk önce ekranlara, sonrasında sofralarımıza konuk oluyor. Peki, gerçek çiğ börek nasıl yapılır? İşte, çiğ börek tarifi detayları...
Hamuru için Malzemeler
3 su bardağı un
2 çay kaşığı Tuz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç Harcı için Malzemeler
250 gr. az yağlı kıyma
1 adet soğan – rende
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
4 – 5 yemek kaşığı su
Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Bir karıştırma kabına unu ekleyin.
Ununuzun ortasını bir havuz olacak şekilde açıp su, sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyip önce bir çatal yardımıyla, ardından elinizle yoğurun.
15 – 20 dakika üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakın.
Kıymayı bir karıştırma kabına alın, üzerine rende soğan, tuz, karabiber ve suyu ilave edip, yoğurun.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz iri bezeler yapın.
Bezeleri tatlı tabağı boyutunda açın.
Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyun ve kaşığın tersiyle yayın.