Çiftlik Balığı haberleri sayfasında Çiftlik Balığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 218 Çiftlik Balığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Akdeniz Üniversitesi’nden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, plastik kirliliğinin Akdeniz’in en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Balık çiftliklerinde, balık yemlerinde hormon kullanılmaz. Balık çiftliklerinde yem olarak balık unu, balık yağı, soya fasulyesi, mısır unu kullanılır. Çiftlikteki balıkların plastik birikimi, doğal ortamdaki balıklardan daha azdır" dedi.
#Deniz BalığıÖğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Şen, çiftlik balığı ve yetiştiricilik sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nüfusu sağlıklı beslemenin yolunun, yetiştiriciliğin desteklenmesinden geçtiğini belirten Şen, "Yurt dışında talep gören bu balıkların tüketilmesinin sağlık açısından zararı yok. Bu balıkların birçok bilimsel çalışma ile faydaları ortaya konulmuştur" dedi.
#ÇipuraTürkiye’nin en bakir koylarına sahip İzmir Karaburun açıklarında, son teknolojiyle donatılmış ‘fabrikalar’ var. Dünyanın en lezzetli balıklarını üreten balık çiftlikleri... Her bir tesiste onlarca balık kafesi ve her birinin içinde de yüzbinlerce balık var. Bunlardan birine daldım. 450 bin levrekle yüzdüm. Sağlıklı mı değil mi, satılan balıkların hangisi çiftlik hangisi değil, yerinde öğrendim.
#BalıkçılıkAtatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, "Hayvansal ürün olarak ihraç edebildiğimiz tek ürün su ürünleridir. Alabalık, çupra ve levrekte dünya piyasalarında rakamları belirleyebilecek bir üretim gücüne sahibiz.” dedi.
#Çiftlik BalığıBir yanda doğada çetin koşullarda mücadele ederek, kendi hayatını kuran kültürsüz balıklar diğer yanda çiftliklerde yetişen kültürlü balıklar… Bir de yurt dışından gelen misafirler var… Peki birbirinden nasıl ayırt edeceğiz Ve en önemlisi hangisini tercih etmeliyiz?
#BalıkElimizdeki kaynakların azalma hızı göz önüne alındığında gelecek nesillerin deniz balığının tadını bilmesi zor görünüyor. Bu konudaki öncü çözümse balık yetiştiriciliği ve çiftlik balıkları. Alg yağlı yemlerle beslenen levrek ve çipura yetiştirip raflarında tüketiciyle buluşturan Metro Türkiye, balıkçılıkta sürdürülebilirliği hedefliyor. Hatko Su Ürünleri’nden Prof. Dr. Akın Candan ise teknolojinin ulaştığı seviyeye bakınca kültür balıklarının daha sağlıklı ve takip edilebilir olduğunu anlatıyor.
#BalıkHer yıl hevesle beklediğimiz balık sezonu geldi, av yasağı bitti. Ama bu yıl ağa takılanları bulabilecek miyiz, çiftlik balığı mı yiyeceğiz? Balığın boyundan denizlerdeki kirliliğe kafamızda pek çok soru var. Cevaplarını, balık için güvenle alışverişin yollarını öğreniyoruz.
#BalıkOmega-3 ve protein bakımından en zengin kaynaklardan zeytinyağlı ton balığını haftada en az 2 kez tüketmek, çocukların zeka ve kas gelişiminden kalp sağlığı ve bağışıklıklarını desteklemeye yardımcı oluyor.
#Ton BalığıOmega-3 ve protein bakımından en zengin kaynaklardan zeytinyağlı ton balığını haftada en az 2 kez tüketmek, çocukların zeka ve kas gelişiminden kalp sağlığı ve bağışıklıklarını desteklemeye yardımcı oluyor. Ancak dikkat! Ton balığını tüketmeye dikkat etmekte fayda var. Ton balığı kullanarak hazırlanan az kalorili mönüler, çocukların aynı zamanda kilo kontrolünde de önemli bir rol üstlenmeyi sürdürüyor.
#Ton BalığıOyuncu Yiğit Özşener “Dünyalılar! Sanat Gezegeni İyileştirebilir mi?” başlıklı yeni bir podcast serisine başladı. Temmuzda yayımlanacak bölümlerde konuklarıyla ekolojik dönüşümü ele alacak. Endişelenmekten fazlasını yapmamız gerektiğini söyleyen Özşener: “Doğayla bir an önce barışmalıyız.”
#GazetehaberleriHem tarımda hem de hayvancılıkta yerli ürünlerle üretime ağırlık verdiklerini ifade eden CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, “Çiftçilerimizi yerli tohumlarla destekliyoruz. Yerli tohumu sözleşmeli çiftçilerimize dağıtıyoruz. Bu tohumların ekilmesi, biçilmesi ve marketlerimizde müşterilerimizle buluşmasını temin ediyoruz. İnanıyorum ki bu iş yayıldıkça Türkiye tarımda dışa bağımlılıktan kurtulacak, rahatlayacak. Hayvancılık alanında da tamamen yerli ırkları ve yerli üretimi destekliyoruz. Yerli et de bizim için çok mühim. Yurtdışından getirilen ithal etlerin devamlılığı yok. Sürdürülebilir olması için önce bu topraklarda doğup büyümüş bir hayvanın değerlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.
#GazetehaberleriKarbon salınımı nedeniyle büyükbaş yerine koyun üretimine geçileceğini söyleyen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, “2023’te kişi başına bir koyun düşecek” dedi. Işıkgece, “Kadınlar ellerinin değdiği konulara bereket veriyorlar. Detaylara önem veriyorlar. Bu nedenle, bizim de kadınlara pozitif ayrımcılık yapan projelerimiz var” diye konuştu.
#GazetehaberleriÖzsu Balık Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kavalar, “Türkiye kültür balıkçılığı sektöründe dünyadaki kilit oyunculardan biri. Üç yanı denizlerle çevrili Türkiye’nin çok büyük kapasitesi var. 170 bin tonluk levrek ve çipura üretimimizle Avrupa birincisiyiz. Bu kadar başarılı bir sektörün parçası olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.
#İzmirAkdeniz Üniversitesi’nden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, plastik kirliliğinin Akdeniz’in en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Balık çiftliklerinde, balık yemlerinde hormon kullanılmaz. Balık çiftliklerinde yem olarak balık unu, balık yağı, soya fasulyesi, mısır unu kullanılır. Çiftlikteki balıkların plastik birikimi, doğal ortamdaki balıklardan daha azdır" dedi.
#Deniz BalığıSebze-meyvede tartışılan hal ile pazar arasındaki fiyat farkı balıklara sıçradı. Biz de durumu yerinde görmek için önce İstanbul Gürpınar’daki balık halini, sonra Beşiktaş’taki balık çarşısı ve restoranları gezdik. Halde 300 gramı 3.5 lira olan uskumru, çarşıda 10, restoranda 110 liradan satılıyor. Durum diğer deniz ürünlerinde de farklı değil. Balıkçı ve esnaflar ise “Haksız bir fiyat politikası var. Hizmete göre fiyat değişir ama bu kadar uçurum olmamalı” diyor.
#GazetehaberleriÖğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Şen, çiftlik balığı ve yetiştiricilik sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nüfusu sağlıklı beslemenin yolunun, yetiştiriciliğin desteklenmesinden geçtiğini belirten Şen, "Yurt dışında talep gören bu balıkların tüketilmesinin sağlık açısından zararı yok. Bu balıkların birçok bilimsel çalışma ile faydaları ortaya konulmuştur" dedi.
#ÇipuraYazın bu son günlerinde tatil planı yapanların tercihlerinden Bozcaada, her daim esen rüzgarı ve serin denizi ile sıcakla arası iyi olmayan ve bunalmadan tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden. Yazın ortasında dahi cayır cayır yanmadan sakin, huzurlu, keyifli, dinlenme odaklı tatilcilerin buluşma noktası.
#Bağ Bozumu FestivaliSağlıklı beslenmek ünlülerden sokaktaki insana herkes için oldukça önemli. Bunun sağlık trednleriyle de ilgisi büyük ancak tabii ki keşke bütün trendler bu kadar yararlı olsa! Biz kendi aramızda sağlıklı beslenme önerilerimizi paylaşaduralım, bakalım ünlüler hangi trendlerden yararlanıyorlar.
#Leonardo Di CaprioBALIKESİR'in Bandırma ilçesinde denizde avlanma yasağının sona ermesi ardından balıkçılar kasa kasa balıkla Bandırma Balık Haline döndü. Mezat sonucu sardalyanın kasası 40-50 lira, tekirin 70-80 liradan satılırken, palamutun çifti ise 25 liradan verildi.
#Balık SezonuTürkiye’nin en bakir koylarına sahip İzmir Karaburun açıklarında, son teknolojiyle donatılmış ‘fabrikalar’ var. Dünyanın en lezzetli balıklarını üreten balık çiftlikleri... Her bir tesiste onlarca balık kafesi ve her birinin içinde de yüzbinlerce balık var. Bunlardan birine daldım. 450 bin levrekle yüzdüm. Sağlıklı mı değil mi, satılan balıkların hangisi çiftlik hangisi değil, yerinde öğrendim.
#HtvhaberTürkiye’nin en bakir koylarına sahip İzmir Karaburun açıklarında, son teknolojiyle donatılmış ‘fabrikalar’ var. Dünyanın en lezzetli balıklarını üreten balık çiftlikleri... Her bir tesiste onlarca balık kafesi ve her birinin içinde de yüzbinlerce balık var. Bunlardan birine daldım. 450 bin levrekle yüzdüm. Sağlıklı mı değil mi, satılan balıkların hangisi çiftlik hangisi değil, yerinde öğrendim.
#Balıkçılık