Et ve deniz ürünlerini aynı tabakta birleştiren ‘surf&turf’ özellikle yazlık yerlerdeki mekânların talep gören gözde sunumlarından. Şef Buse Doğrular Dövenci, bize bu tarifin burger versiyonunu market raflarında kolaylıkla bulabileceğimiz Metro markalı ürünlerle hazırladı. Evde denemek için vakit kaybetmeyin.
#MetroKaramelize soğana pekmez katabilir, dilediğimiz eti çektirerek iyi bir tuz ve karabiberle enfes köfteler hazırlayabiliriz. Peynirli sosa renk vermek için zerdeçal kullanabilir, Bergama tulumuyla tadını derinleştirebiliriz. Banko Burger’in kurucu şefi Bora Bozankaya’dan evde burger yapımında ustalaşmak isteyenler için öneriler topladık. Şef Sinan Büdeyri’den de hem klasik hem vegan burgerin tariflerini aldık.
#BurgerBiri işin mutfağında, diğeri üretimde olan iki isimden bahsetmek istiyorum bu hafta. Serhat Doğramacı ve Mert Tutak’ı başarılı bulma sebebim hayallerinin peşinde giderken ayaklarının yere sağlam basması ve onlara para kazandıran projelerle sektöre imzalarını atmış olmaları.
#Serhat DoğramacıTarih boyunca insanlığın en temel besin kaynaklarından biri olan ekmek, soframızın ve sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’e göre de enerji üretebilmek için kesinlikle tüketilmesi gereken gıdalar arasında... Pratik ve doyurucu ekmek arası tarifler pratikliğiyle de günün kurtarıcısı...
#TostNereden başlasam nasıl anlatsam…. Hep filmlerden izlediğimiz ve hayalini kurduğumuz şehrin tam da içinde olmak başka bir duygu. İki hafta boyunca adımladık New York’u, olabildiğince keşfedip; tüm yorgunluğa rağmen soluksuz gezdik müthiş gökdelenlerin arasında ve adeta cetvelle çizilmiş muazzam sokaklarında. Kalemim yettiğince size bu şehri anlatmaya çalışacağım, yazıyı çok da uzun tutmadan. İşte size New York gezi rehberi…
#New YorkArmutlu’daki El Sabor Gastroteka, farklı lezzetlerle tanışmak isteyenleri cezbedecek bir Latin Amerika restoranı. Geleneksel ‘esnaf lokantası-kebapçı-balıkçı-meyhane’ dörtlüsü dışına çıkmaya karar verirseniz deneyin.
#PufböreğHamburger hayatımıza ilk olarak 80’lerde Amerikan kökenli bir fast food ürünü olarak girdiğinde muhtemelen bu kadar sevileceğini kimse tahmin etmemişti. Halbuki bugün dışarıda yemek yemeyi sevenlerin ilk tercihlerinden biri durumunda. Üstelik artık o standart “iki ekmek arası incecik köfte” modeli burgerler de geride kaldı. Şimdi her damak zevkine göre özelleştirilebilen gurme burgerlerin zamanı.
#Burger2.3 milyar dolar değerindeki ABD’li dev yeme içme zinciri Cheesecake Factory, İstanbul’da açacağı şubeyi askıya aldığı iddia edildi. Türkiye’de yasak olan GDO’lu malzeme bulunduran marka, 7 ana içeriğinden vazgeçemediği için Türkiye planının suya düştüğü belirtildi.
#Cheesecake Factory18 yılda hızlı bir büyüme yakalayan ve yakın gelecekte McDonalds’ı geçecek diye bakılan Chipotle Meksika Grill restoran zinciri için kötü günler 31 Ekim 2015 gecesi başladı. Şirket, ABD’nin ‘Salgın Hastalık ve Önleme Merkezi’nden (CDC) gelen haberle sarsıldı...
#Chipotle