Çay saatine farklı bir eşlikçi hazırlamaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, cevizli böreğe mutlaka bir şans vermelisiniz. Daha çok tatlılarda kullanılan cevizi, bu sefer de börek yapımında deneyebilirsiniz. Peki cevizli börek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte cevizli börek tarifi, yapımı ve püf noktaları
#Cevizli Börek Nasıl YapılırBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANYolunuz Saraybosna’ya düşerse o zaman güne börekle başlamanız şart. Başçarşı’da neredeyse adım başı bir börekçi görebilirsiniz ama ara sokaklara dalıp en iyisini yapan Sac’ı arayın. Sonra Miljacka Nehri’nin kuzey kıyısındaki çarşının labirent gibi sokaklarını keşfedin. Bir ‘aşçinitza’ya yani esnaf lokantasına uğrayıp yöresel lezzetleri tatmayı da ihmal etmeyin.
#Gastronomiİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 20 Mayıs Çarşamba iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemHatay bence gastronomi turizminin en önde gelen kentlerinden biri... Arap, Türk, Nusayri, Ermeni, Yahudi kültürlerinin birbirlerini etkilemesiyle ortaya muhteşem bir mutfak çıkmış. Masalar öylesine lezzetli yemeklerle donanıyor ki insan hangisinden başlayacağını şaşırıyor. İşte Hatay'ın lezzet durakları...
#SeyahatMustafa Süzer yarım asra yaklaşan iş yaşamından sonra Süzer Grubu’nun yönetimini oğullarına devretti. Süzer Grubu Onursal Başkanı olarak artık kendini biraz daha çok keyif işlerine bırakma imkanı buluyor böylece. Kendisini Chef’s Table’daki İspanyol yemekleri tadımında yakaladık ve patlıcan tutkusunu öğrendik
Bugüne kadar yüzlerce kişiyle röportaj yapıp onlara yemek kültürlerini anlattıran Mehmet Yaşin, kendisine neden ‘gurme’ değil ‘Şikemperver’ denilmesini istediğini ve kendi damak zevkini anlattı: Ekmek arası köfteyi her türlü ziyafete tercih ederim