Cevat Şakir Kabaağaçlı haberleri sayfasında Cevat Şakir Kabaağaçlı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 219 Cevat Şakir Kabaağaçlı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
BAŞLANGIÇTA basit bir deniz ve güneş tatili değil, gerçek mekanlarında yapılan bir uygarlık tarihi dersiydi Mavi Yolculuk. Bodrum’da sürgün yaşayan Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın, bilinen adıyla Halikarnas Balıkçısı’nın Sabahattin Eyüboğlu ile birlikte başlattığı, döneminin önemli yazar ve çizerlerinin katıldığı, Mavi Anadoluculuk tezinin ispatlandığı bir yaz kampı.
#Cevat Şakir KabaağaçlıCevat Şakir Kabaağaçlı veya tanınan adıyla Halikarnas Balıkçısı, ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Konularını Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi kıyı ve açıklarında gelişen, denize bağlı olaylardan çıkaran Cevat Şakir Kabaağaçlı, günümüzde hikayeleriyle genç nesillere ulaşmaya devam ediyor. Peki, Halikarnas Balıkçısı kimdir, ne zaman öldü? İşte Cevat Şakir Kabaağaçlı hakkında detaylar
#Halikarnas BalıkçısıTanışma şansı bulduğum, çok değerli biridir Cevat Şakir Kabaağaçlı, namı diğer Halikarnas Balıkçısı... Meltem Ulu’nun kitabı ailenin trajik tarihinden başlayarak ünlü yazarın hayatının dönüm noktalarına uzanan kapsamlı bir inceleme...
#Cevat Şakir Kabaağaçlı‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın Bodrum’da uzun yıllar oturduğu evin köfteci olarak kullanılması yeniden gündeme geldi. Bodrumlular, sosyal medyada eski ve yeni fotoğrafları paylaşılan evin müze olarak kullanılması için Bodrum Belediyesi’ne çağrıda bulundu.
#Halikarnas BalıkçısıCevat Şakir Kabaağaçlı, namı diğer Halikarnas Balıkçısı’nın ‘Mavi Sürgün’ adlı eseri, usta piyanist-besteci Sabri Tuluğ Tırpan tarafından sahneye uyarlandı. 15 Mart akşamı İş Sanat’taki prömiyer öncesinde, ebrudan dansa farklı disiplinleri bir araya getiren ‘Mavi Sürgün’ü, yaratıcılarıyla konuştuk.
#Sabri Tuluğ TırpanCevat Şakir Kabaağaçlı’nın yaşamını birçok okur bilir ama özellikle onun Bodrum’u yoktan var ettiğini bir kez daha anımsatmak gerekir. Demircan Türkdoğan’ın derlediği, ‘Anılarla Balıkçıya Merhaba’ kitabını, Halikarnas Balıkçısı’nı yeniden gündeme getirdiği için sözünü etmeye değer buldum.
#Cevat Şakir Kabaağaçlı‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın 127’nci doğum günü ceşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ünlü yazarın Bodrum Deniz Müzesi’nde sergilenen aile albümünden seçilmiş özel fotoğrafları ve kişisel eşyası ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.
#Halikarnas BalıkçısıGoogle, Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı doodle yaptı. 125. doğum günü olan 17 Nisan gününe özel bir doodle yayınlayan Google Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı unutmadı. Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı) kimdir? O, denizle özdeşleşen insanların doğasını, çarpıcı ve parıltı bir anlatımla romanlaştırırken, gerçekte yaşamın da kendisini sunmuştu. (1886- 1973) Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın edebiyat ve gazetecilik dünyasındaki adıdır. Dostları arasında yalnızca "Balıkçı" diye de anılırdı. Halikarnas Balıkçısı yaşamının büyük bir bölümünü, eskiden Halikarnassos ya da Halikarnas denen Bodrum'da geçirdi.
#BodrumBAŞLANGIÇTA basit bir deniz ve güneş tatili değil, gerçek mekanlarında yapılan bir uygarlık tarihi dersiydi Mavi Yolculuk. Bodrum’da sürgün yaşayan Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın, bilinen adıyla Halikarnas Balıkçısı’nın Sabahattin Eyüboğlu ile birlikte başlattığı, döneminin önemli yazar ve çizerlerinin katıldığı, Mavi Anadoluculuk tezinin ispatlandığı bir yaz kampı.
#Cevat Şakir KabaağaçlıGözlerden uzak küçük bir balıkçı kasabasıyken bugün Türkiye’nin en popüler tatil duraklarından biri Akyaka. Bu güzel kasaba önce kitesurf tutkunlarının dikkatini çekti. Ağaçların yapraklarını uçuran, halk arasında ‘Deli Mehmet’ adıyla bilinen rüzgârı ve dünyanın çok az yerinde görebileceğiniz pırıl pırıl plajları günden güne ünleniyor. Güneye inmişken cazibesi kendinden büyük Akyaka’ya bir selam vermek isteyenlere rehber hazırladık.
#Hazan AKÖZ IŞIKYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1İzmir'de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda Selanik’ten İzmir’e göç eden Fahrettin-Hüsnü kardeşlerin 1913 yılında kurduğu Yavuz Kitabevi, bu yıl 110’uncu yaşını kutluyor. Soyadı Kanunu ile bizzat Atatürk tarafından ‘Kitapçı’ soyadı verilen ailenin mirasını ikinci kuşak olarak bugüne kadar getiren Ragıp (80) ve Birgül (85) Kitapçı kardeşler, babalarından devraldıkları mirasa sahip çıkıyor.
#Balkan Savaşlarıİzmir'de yaşayan Birgül (85) ve Ragıp (80) Kitapçı kardeşler, 1913 yılında babaları ve amcaları tarafından kurulan, bu yıl 110'uncu yaşına ulaşan kitapçı dükkanını, gelişen teknolojiye rağmen ayakta tutuyorlar. 'Soyadı Kanunu' sonrası Atatürk tarafından aileye verilen 'Kitapçı' soyadını taşımaktan gurur duyduklarını belirten Kitapçı kardeşler, ilerleyen yaşlarına rağmen her gün dükkanlarına gelip, kitapları raflara yerleştiriyor ve müşterileriyle ilgileniyor.
#Kitapçı KardeşlerDanimarkalı indie rock grubu Efterklang bu hafta Zorlu PSM’de İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ‘Baharı Danslarla Karşılamak’ adlı bir konser verecek. Dans dünyasının yıldız koreograflarından Ohad Naharin, Batsheva Ensemble ile CRR’de iki gün üst üste sahneye çıkacak. MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ‘Osman Hamdi Bey’ sergisinin kapılarını ziyaretçilere açtı.
#EfterklangCevat Şakir Kabaağaçlı veya tanınan adıyla Halikarnas Balıkçısı, ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Konularını Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi kıyı ve açıklarında gelişen, denize bağlı olaylardan çıkaran Cevat Şakir Kabaağaçlı, günümüzde hikayeleriyle genç nesillere ulaşmaya devam ediyor. Peki, Halikarnas Balıkçısı kimdir, ne zaman öldü? İşte Cevat Şakir Kabaağaçlı hakkında detaylar
#Halikarnas Balıkçısı17 Nisan tarihinde doğanlar Koç burcuna dahil oldukları anlamına gelir. 21 Mart ile 20 Nisan arasında doğan her canlı Koç burcu demektir. Koç burcunun ateş burcuna dahil olduğu bilinir. Genel olarak en bilinen özellikleri hırslı ve dik başlı olarak sıralanabilir. Aileye çok düşkün oldukları ve fiziksel özelliklere çok önem verdikleri bilinir. Peki, 17 Nisan tarihi hangi burcu kapsar, 17 Nisan tarihinde ne gibi olaylar yaşanmıştır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#17 Nisan Hangi Burç Ve Burcu Ne?Tanışma şansı bulduğum, çok değerli biridir Cevat Şakir Kabaağaçlı, namı diğer Halikarnas Balıkçısı... Meltem Ulu’nun kitabı ailenin trajik tarihinden başlayarak ünlü yazarın hayatının dönüm noktalarına uzanan kapsamlı bir inceleme...
#Cevat Şakir KabaağaçlıMuğla ile Marmaris'i birbirine bağlayan Gökova beldesinin Akçapınar Mahallesi'nde bulunan, 'Sevgi Yolu' ve 'Aşıklar Yolu' olarak anılan yolda bazı ziyaretçiler 83 yıllık okaliptüs ağaçlarının gövdelerine kazıdıkları isimler, hatta çakılan çivilerle zarar veriyor.
#MuğlaProf. Dr. Şadan Gökovalı hayatını kaybetti. Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın manevi oğlu olan Prof. Dr. Şadan Gökovalı'nın ölümü büyük üzüntü ile karşılandı. Bir süredir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ve bugün yaşamını yitiren Prof. Dr. Gökovalı, turizm alanında Türkiye'de kültür turlarının başlatıcıları arasında yer alıyor. Prof. Dr. Şadan Gökovalı çoğu Türkiye’nin turistik yerleri hakkında olmak üzere yirmiden fazla kitabı farklı dillerde yayımladı. Peki, Prof. Dr. Şadan Gökovalı kimdir? İşte, o isimle ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Prof. Dr. Şadan Gökovalı KimdirTürk edebiyatının usta kalemlerinden Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın serüvenine farklı bir bakış. Meltem Ulu, bir antropolog, bir edebiyat okuru ve deniz tutkunu olarak Kabaağaçlı'nın ya da nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın yolculuğuna eşlik ediyor.
#Meltem UluSanat eleştirmeni ve küratör Necmi Sönmez’in ‘Fahrelnissa Zeid Sözlüğü’, büyük bir sanatçıyı tanımak, yaşamöyküsünün ayrıntılarını öğrenmek açısından başarılı bir biyografi ve başucu kitabı. Sözlüklerin kuruluğuna düşmeyen Sönmez, birincil kaynaklara ulaşmış, yeni belgeleri gün yüzüne çıkarmış, geniş bir araştırma yaparak çalışmasını oluşturmuş.
#Fahrelnissa Zeid Sözlüğü