Cem Sultan haberleri sayfasında Cem Sultan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1710 Cem Sultan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türk-Alman İlişkileri alanında ortaya koyduğu eserlerle karanlıkta kalan kültürel belgeleri günümüz insanlığıyla paylaşan Dr. Latif Çelik bu günlerde sürgün Almanların Türkiye’de doğan çocuklarıyla Türk ve Alman medyasında tekrar gündeme geldi. Dr. Çelik, “Tarih insanlığın ortak malıdır. Ama önce bilmek ve anlamak gerek” diyor...
#Clemens HozmeisterCem Sultan, Osmanlı tarihi içerisindeki konumu ile merak ediliyor. Fatih Sultan Mehmed'in oğlu olan Cem Sultan, babasının vefat etmesi üzerine tahta hakim olabilmek için Bursa'da hükümdarlığını ilan etmiş ve 18 gün boyunca hakimiyetini sürdürmüştür. Ancak Cem Sultan, abisi Beyazid ile taht kavgalarına düşmesinin ardından Avrupaya sürgün edilmiştir. Cem Sultan 1499 yılında İtalya'da vefat etmiştir. İşte, Cem Sultan hakkında bazı bilgiler
#Cem SultanOrtaçağın dünyasında ister İslam ister Endülüs ve Avrupa olsun İbn-i Sina veya Batı telaffuzuyla Avicenna, filozofların ‘meliki’ yani ‘prensi’ olarak bilinir. İran’da, Orta Asya’da hükümdarların ilmi ve felsefi anlamda takdirini hatta hayranlığını kazandığı gibi, hazık bir hekim olarak tedavileriyle de tanındı.
#YAZARAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasıyla ilgili, "Cem Sultan başaramadı, Pensilvanya'daki zat da başaramayacak. Korkarım orada hayatını kaybedecek. Cenazesi Cem Sultan gibi 5 yıl orada kalsın istemiyorum. Biran önce Türkiye'ye dönsün ve bu sevdadan vazgeçsin" dedi.
#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali ŞahinTarihçi, rehber ve gezgin Samet Altıntaş’ın dokuzuncu kitabı ‘Evliyâ Çelebi’nin İlk Seyahati’ geçen günlerde çıktı. Altıntaş, Çelebi’nin ilk ayak bastığı şehri, onun izlerini takip edip gezerken tarihçi kimliğiyle önemli bilgileri de literatüre geçirdi: Karagöz gerçekten yaşadı; bir cami inşaatında değil, Pirinç Han’ın inşası sırasında öldü.
#Gülay Barbaros AltanKayseri'nin Melikgazi ilçesinde eşi Fahriye G. ile tartışan Süleyman G., oturdukları evi ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, yeniden kavga eden Fahriye G. ile Süleyman G. ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
#KayseriBu hafta sizleri her saat yoğunluk yaşanan, korunmuş eski kale bölgesi, her yerinden denize girebileceğiniz plajları ile dünyanın her yerinden turisti kendine çeken Rodos Adası’na götürüyoruz. Osmanlı dönemi izlerini de taşıyan adada, adeta film platosunu andıran eski şehir bölgesindeki sokaklarda iki gün gezseniz sıkılmazsınız.
#Uğur ÇelikkolKastamonu’nun ismi birkaç şekilde bulunduğu anlatılır. Kimi Kaşkaların Gastumanna’dan, kimi de “Kastın neydi Moni?” hikâyesinden geldiğini söyler. Ancak şu var ki; tarihiyle, Atatürk’ün Şapka Devrimi’ni gerçekleştirdiği Kastamonu mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir.
#BursaBeyin Cerrahı Prof. Dr. Türker Kılıç, “Bağlantısal Bütünsellik” adını verdiği bilimsel yaklaşımı ile beynin nasıl düşünce ürettiğini anlamak için çalışmaya devam ederken, nöronlar arasındaki bağlantının matematiği üzerinden de yaşamın sırrına ışık tutmayı hedefliyor.
#BursaSon dönemde adı Galatasaray başta olmak üzere Süper Lig ekipleriyle anılan Rangers forması giyen milli oyuncu Rıdvan Yılmaz'ın menajeri Necdet Ergezen, İskoç ekibine gidiş süreci ve mevcut transfer iddialarına ilişkin bir açıklamada bulundu.
#TransferYeni yılın yaklaşmasıyla birlikte “yılbaşını nerede kutlayalım?” sorusu gündemde yerini almaya başladı. Her fırsatta yeni yerler görmeyi sevenler, bu yılbaşında da tabii ki yine seyahat etmeyi tercih etti ve şimdiden tur rezervasyonlarını yaptırdı. Yılbaşı turlarına bakıldığından bu yıl ağırlıklı olarak İtalya turlarının ön plana çıktığını görüyoruz. Peki, İtalya turları neden bu kadar çok tercih ediliyor? Sizin için araştırdık…
#Sponsorlu İçerikTürk-Alman İlişkileri alanında ortaya koyduğu eserlerle karanlıkta kalan kültürel belgeleri günümüz insanlığıyla paylaşan Dr. Latif Çelik bu günlerde sürgün Almanların Türkiye’de doğan çocuklarıyla Türk ve Alman medyasında tekrar gündeme geldi. Dr. Çelik, “Tarih insanlığın ortak malıdır. Ama önce bilmek ve anlamak gerek” diyor...
#Clemens Hozmeister19. yüzyıl başında Lord Elgin, Osmanlı Devleti nezdinde Britanya Büyükelçisi idi. Lord Elgin, harabeye dönmüş Atina–Parthenon mabedindeki alınlıkları alenen yürüttü ve İngiltere’ye nakletti. Boris Johnson henüz başbakan değilken “Lord Elgin Mermerleri”nin Yunanistan’a iadesinin doğru olacağını söylemişti. Yıllar sonra Başbakan Boris Johnson, “Müze otoriteleri buna karar verirse niye olmasın” dedi. Hiç kuşkunuz olmasın, müze otoriteleri, bu teklife hiç razı olmazlar.
#Lord ElginElektrikler ne zaman gelecek sorusu, İstanbul Avrupa Yakası'nda yaşayan vatandaşların sabah saatlerinde gündeminde yer almaya başladı. Avcılar, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Sefaköy bölgesinde yaşayan vatandaşların araştırdığı elektrik kesintisi için detaylar, elektrik idaresinin resmi internet sitesinde de yer aldı. Peki, elektrikler ne zaman gelecek? İşte, İstanbul elektrik kesintisi hakkında detaylı bilgiler
#ElektriklerTürk kültürüne özgü süslü ve edebiyat türü denildiği zaman akla Divan edebiyatı gelmektedir. Bu edebiyat türüne Divan edebiyatı adının verilmesinin en önemli sebebi bu türde eserler veren şairlerin manzumelerinin bir diğer deyişle şiirlerinin toplandığı kitaplara "divan" denilmesidir. Divan edebiyatı, diğer Türk edebiyatı türleri olan halk ve tekke edebiyatlarından hitap ettiği kesim ile ayrılmaktadır. Divan edebiyatının, saray ve medrese çevresindeki okuryazar kesime hitap ettiği görülmektedir. Peki, Divan edebiyatı şairleri kimlerdir? Divan edebiyatı şairlerinin eserleri ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Divan Edebiyatı Şairleri Kimlerdir?Osmanlı İmparatorluğu, Bilecik’te kurulmuş bir beylikken zaman içerisinde kıtalara yayılmış ve büyük topraklarda hüküm sürmüştür. Bu gelişim yükselme döneminde oldukça ayırt edilebilir düzeydedir. Peki, Osmanlı devleti yükselme dönemi padişahları kimlerdir? Bu dönemin savaşları nelerdir? Osmanlı devleti yükselme dönemine ait detayları sizler için derledik.
#Osmanlı Devleti Yükselme DönemiBayram dolayısıyla başlayan tatilde kent merkezinde farklı noktaları gezebilirsiniz. Devasa yeşil alanda 136 tür hayvanın yaşadığı hayvanat bahçesi ve Soğanlı Botanik Parkı’nın yanı sıra bayramın ikinci gününden itibaren faaliyete geçecek müzeleri ziyaret edip, tarihe yolculuk yapabilirsiniz.
#BursaNe yazık ki (İstanbul’da) camilerimizin etrafındaki ahşap yapılar geçmişte olduğu gibi bugün de tehlike teşkil ediyor. Son yangın Tahtakale’de çıktı. Yanı başında 16’ncı asrın ünlü eserleri var. Özellikle Tahtakale, Rıza Paşa yokuşu ve Küçükpazar, merdivenaltı sanayi yüzünden risk altında.
#YAZAROsmanlı imparatorluğunda güçlü dönem geçirmiş olan padişahlar bulunmaktadır. Bu padişahlardan birisi de II. Bayezid'dir. II. Bayezid Osmanlı döneminin padişahlarından birisidir. Osmanlı imparatorluğu padişahları geçtiğimiz aylarda oldukça fazla araştırılmaktadır. En çok araştırılan padişahlar arasında da II. Bayezid yer almaktadır. II. Bayezid döneminde pek çok olay yaşanmıştır. Peki, II. Bayezid kimdir? II. Bayezid döneminde hangi olaylar yaşanmıştır? 2. Beyazıt'ın hayatı nasıldır? 2. Beyazıt nasıl padişah olmuştur? İşte II. Bayezid hakkında bütün merak edilen detaylar.
#II. Bayezid Kimdir?Bizim çocukluğumuzda 6 Ekim’de (bugün) “İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşu” kutlanırdı... Çokpartili rejimden sonra, kafalarda Osmanlı mantığı ağır basınca, İstanbul’un fethini kutlamaya başladık... Bu konuda Cumhuriyet’in saygın yazarı rahmetli İlhan Selçuk epey yazdı:
#YAZARHer devletin doğuşu, yükselme dönemi ve batışı bulunur. Tarihin geçmiş dönemlerinde farklı akımlarla devlet politikaları gelişmiştir. Bu devlet politikalarına bağlı olarak yeni devletler kurulmuştur. İslam devletleri de Hz. Peygamber ile başlayan süreçlerinde farklı milletler ve coğrafyalar üzerinde hüküm sürmüştür. Bunlardan biri olan Beni Ahmet devleti Gırnata Emirliği olarak ta geçer. Peki, Beni Ahmer Devleti Tarihi nedir? Kuruluşu hangi dönemlerdedir? Kurucusu kimdir? Hükümdarları kimlerdir? Sınırları nerelere ulaşmıştır? Nasıl yıkılmıştır? İşte detaylar.
#Beni Ahmer Devleti TarihiCem Sultan, Osmanlı tarihi içerisindeki konumu ile merak ediliyor. Fatih Sultan Mehmed'in oğlu olan Cem Sultan, babasının vefat etmesi üzerine tahta hakim olabilmek için Bursa'da hükümdarlığını ilan etmiş ve 18 gün boyunca hakimiyetini sürdürmüştür. Ancak Cem Sultan, abisi Beyazid ile taht kavgalarına düşmesinin ardından Avrupaya sürgün edilmiştir. Cem Sultan 1499 yılında İtalya'da vefat etmiştir. İşte, Cem Sultan hakkında bazı bilgiler
#Cem SultanOrtaçağın dünyasında ister İslam ister Endülüs ve Avrupa olsun İbn-i Sina veya Batı telaffuzuyla Avicenna, filozofların ‘meliki’ yani ‘prensi’ olarak bilinir. İran’da, Orta Asya’da hükümdarların ilmi ve felsefi anlamda takdirini hatta hayranlığını kazandığı gibi, hazık bir hekim olarak tedavileriyle de tanındı.
#YAZARII. Mehmed'in Çiçek Hatun'dan olma en küçük oğlu olan Cem Sultan’ın hayatı zaman zaman merak ediliyor. Babası öldüğü zaman büyük Şehzade Bayezid otuz dört yaşında olup 1459’da doğan Cem Sultan da henüz yirmi üç yaşında bulunuyordu. Sultan şâirler arasında şiirlerinde şahsî duygularını ifade etmede en başarılı sayılanı, Cem Sultan'dır. Cem Sultan kimdir? Fatih Sultan Mehmed’in oğlu Cem Sultan hakkında bilgiler
#Cem Sultan Kimdir