Tarih mi? Yeşil mi?

Güncelleme Tarihi:

Tarih mi Yeşil mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2021 12:02

Bayram dolayısıyla başlayan tatilde kent merkezinde farklı noktaları gezebilirsiniz. Devasa yeşil alanda 136 tür hayvanın yaşadığı hayvanat bahçesi ve Soğanlı Botanik Parkı’nın yanı sıra bayramın ikinci gününden itibaren faaliyete geçecek müzeleri ziyaret edip, tarihe yolculuk yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

ALTERNATİF GEZİ ROTALARI

Uzun bir bayram tatili başladı. Bu süreci kent içinde geçirecekler veya dışardan kentimize gelecekler için gidebilecekleri alternatifleri derledik. Müzelerden, macera parka; hayvanat bahçesinden sahil şeridine, spor aktivitelerine kadar birçok alternatifi aktardık. Her yönden zenginliğe sahip kentimizin eşsiz tarihi ve doğal güzelliklerini gezip, mutlu bir gün geçirebilirsiniz.

Tarih mi Yeşil mi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, bayram tatili süresince ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Gezmek isteyenler, 09.30–19.30 saatleri arasında yaklaşık 206 bin metrekare alanda 136 türden 1100 hayvanın bulunduğu Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret edebilecekler. Giriş ücretinin çocuklar için 4 TL, yetişkinler için 10 TL olduğu hayvanat bahçesinde Afrika Penguenleri’nden, bozkurtlara; Sibirya Kaplanı’ndan aslanlara; zürafalardan gergedana 1000’in üzerinde hayvanı görebilirsiniz.

MÜZE GEZİLERİ

Haberin Devamı

Tarih mi Yeşil mi

Tarih mi Yeşil mi

Tarih mi Yeşil mi

Tarih mi Yeşil mi

Bursa Kent Müzesi, Muradiye Kuran ve El Yazmaları Müzesi ile Akçalar Arkeopark da bayramın ikinci gününden itibaren ziyaretçilerini ağırlayacak.
Girişlerin ücretsiz olduğu müzeler, 09.30–17.30 saatleri arasında gezilebilecek. Ziyaretçiler Kent Müzesi’nde 1980’li yılların Bursa’sının anlatıldığı Bizim Mahalle Sergisi’ni görme imkanı bulacak.
Arkeopark’ta 8500 ve 7000 yıllık canlandırma yaşam alanlarını görme imkanına sahip olacak. Ayrıca 200 yıllık Osmanlı Köyü Evleri’ni de inceleyebilecek.
Muradiye Kuran ve El Yazmaları Müzesi’ne gelen ziyaretçiler ise tarihi mekanda aynı zamanda Şehzade Mustafa, Cem Sultan ve 2 Sultan Murat’ın türbelerini de gezebilecek.

Haberin Devamı

SAYGI NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Osmanlı Devleti’nin Kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi’nin türbelerinin bulunduğu Tophane Meydanı’nda yaşatılan saygı nöbeti, bayram tatili boyunca devam edecek. Ziyaretçiler 09.00–17.00 saatlerinde arasında her saat başı yapılan nöbet değişimini izleme imkanı bulacak.

BOTANİK PARKI’NDA BİR GÜN

Tarih mi Yeşil mi

Soğanlı’daki Botanik Park, 400 dönümlük bir alanı kaplıyor. Bitkisel araştırma ve bilimsel çalışmalara açık olan Botanik Park, kurulduğu 1998 yılından beri birinci derece sit alanı. Japon Bahçesi, Fransız Bahçesi, İngiliz Bahçesi, gül bahçesi, kaya bahçesi, kokulu bitkiler bahçesi, şekilli bitkiler bahçesi gibi bölümlerin yer aldığı parkta, 150 tür ağaç, 27 çeşit gül, 76 tür çalı, 20 tür örtücü bitki bulunuyor.
Yine parkın bünyesinde otel ve restoran olarak hizmet veren 17-19’ncu yüzyıl yüzyıl Bursa konaklarının modellendiği bir bölüm yer alıyor. Koşu ve yürüyüş yolları, spor alanları, bisiklet parkurları, çocuk oyun, otomobil pisti, spor aletleri gibi etkinlik alanlarının yanı sıra Botanik Park’ta bir de suni gölet bulunuyor.

Haberin Devamı

Misafirleri nereye götürebilirsiniz?

Kuşkusuz Bursalı olarak pek çok kez gitmiş görmüşsünüzdür. Ancak sizin için artık günlük yaşamın parçası olan bazı yerler misafirleriniz için son derece ilginç deneyimlere kapı açabilir.
Bu arada pandemi ve bayram nedeniyle bazı müzeler kapalı olabilir. Siz iyisi mi önceden sormadan gitmeyin.

Koza Han
Bursa Atatürk Evi Müzesi
Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi
Karagöz Müzesi
Bursa Ulu Cami
Yeşil Cami
Yeşil Türbe
Muradiye Külliyesi
Emir Sultan Cami
Osmangazi ve Orhangazi Türbesi
Kapalı Çarşı
Irgandı Köprüsü
Tophane Saat Kulesi
Hisar Kapısı
Mayor Sinagogu
Fransız Kilisesi
Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri Ve Takıları Müzesi
Bursa Merinos Enerji Müzesi

 

Haberin Devamı

YARIN
DOSTUM’DA SPOR, OYLAT’TA YEŞİL VE ŞİFA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!