Mutfakta yemek yaparken istediğiniz kadar uçabilirsiniz; baharatından malzemelere tüm bileşenleri değiştirmek, karıştırmak, ikame ürün kullanmak mümkündür. Yemeğiniz olağanüstü bir teknik içermiyorsa ortaya muhakkak yenebilir bir ürün çıkacaktır. Fakat pastacılıkta bunu asla yapamazsınız. Aşçılık müteahhitlikse pastacılık mühendisliktir. Annelerimizin kekleriniyse apayrı bir kategoride değerlendirmeli...
#Anne KekiGelinim Mutfakta 8 Şubat Cuma günü yayınlanan 235. Bölümüyle bir haftayı daha geride bıraktı. Seslerin zaman zaman yükseldiği Gelinim Mutfakta haftanın finali bölümünde bir eşitlik yaşandı. Çeyrek altın kazanan isim kura çekilişiyle belirlendi. Peki, Gelinim Mutfakta’dan kim elendi, haftanın birincisi kim oldu?
#Gelinim Mutfakta’DanSıradan kek tariflerinden sıkılanlar, beş çaylarına yeni bir lezzet eklemek isteyenler için şahane bir önerimiz var: Çikolata soslu çaylı kek. Çay aromasıyla şenlenen kek, beyaz ve bitter ganajla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, çikolata soslu çaylı kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?
#Çaylı KekGülben Ergen, “Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim” kitabının yazarı, paylaşımlarıyla sosyal medyada beğeni toplayan Nilgün Bodur’la bir araya geldi. Ayrılıklardan yemek tariflerine, maskelerd en yeni ilişkilere kadar her şeyi konuştu.
#Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim“Beş çayı” İngiltere menşeili bir kavram. İngiliz asiller saat 15.00 ile 17.00 arasında, sandviç, kek ve tatlı eşliğinde çay içerlerdi. Gündelik hayat akışındaki değişikliklerle bu gelenek, eskisi kadar yaygın olmasa da bir keyif molası olarak hala devam ediyor. Biz de söz konusu çay tüketimi olunca, İngilizler’den geri kalmıyoruz. Gerçi “akşam üstü çayı” servisiyle ünlü tarihi yerlerin çoğu kapandı ama geleneği sürdüren adresler hala var. İşte en iyileri...
Çin’de ve diğer yakın ülkelerde sıklıkla kullanılan matcha tozu ülkemizde de popüler bir hal aldı. Yeşil çayın toza dönüştürülmüş olan hali matcha tozu, şekerle uyumundan dolayı tatlı yapımında da tercih edilir. İşte, matcha tozuyla ilgili diğer bilgiler
#Matcha TozuHer kadın kek yapmayı annesinden öğrenir, ama sonunda fırından bir erkek çıktığını ona hayat öğretir. İyi birer fırıncıdır kadınlar, türlü türlü yemekler pişiren. Pilav pişiren evde kalmaz, kalem gibi dolma saran kolay kolay terk edilmez mesela. Hele ki beni varsa o kadar lezzetlidir ki eli!
İngilizler "Beş çayı" diyor. İkindi akşama doğru devrilirken, porselen fincanlarda çay içip yanında kurabiye, pasta yiyerek açlıklarını yatıştırıyorlar. Çayın kökeni aslında Çin kültürüne dayanıyor. Büyük Britanyalılar’ın Çin’e gitmeden önce ne çaydan haberleri varmış ne de porselenden. Oraya varınca öğrenmiş ve Avrupa’ya taşımışlar. Porselenleri de yanlarında getirmeyi ihmal etmemişler tabii. Çay içmek bizim için de sosyal bir tören.