Sipariş götürdüğü yerde sergilediği piyano performansının sosyal medyada yayılmasıyla tanınan ve birçok ünlü isimden destek mesajları alan Muharrem Can İncir’e, ünlü piyanist Gülsin Onay eğitim desteği vereceğini açıklamıştı. Onay, İstanbul Grand Pera’daki konserine genç yeteneği davet etti ve konser öncesi ilk dersini verdi.
#Gülsin OnayMotosikletli bir kurye sipariş götürdüğü otelde piyanonun başına geçti, Mozart’ın Türk Marşı’nı çaldı. Kuryenin muhteşem performansı sosyal medyaya düşünce milyonlarca beğeni aldı. O kurye, 19 yaşındaki Muharrem Can İncir’di. Muharrem piyanoyla nasıl tanıştığını Hürriyet’e anlattı. Muharrem Can İncir’in performansını izleyen ünlü isimler çok sayıda mesaj paylaşırken ünlü piyanist Gülsin Onay, İncir’e öğrencisi olması için teklifte bulundu.
#KuryeAntik kentleri, koyları, Kelebekler Vadisi gibi popüler noktalarıyla Fethiye ve küçük bir sayfiye kasabası halini koruyan Göcek, Güney sahillerinde en sevdiğim rotalardan... Bu bölgede huzur dolu bir tatil planlayanlara bohem ya da lüks konaklama önerileri hazırladım...
#Saffet Emre TonguçALAÇATI’nın Yeni Mecidiye Mahallesi’nde, yıllanmış serin taşları ve olgun meyve ağaçlarıyla güneşin tadını çıkaran İncirliev’in hikayesi çok öncelere dayanıyor. Sabahat Poshor aslında kimya mühendisi. Manisa Lisesi’ni birincilikle bitiren, ODTÜ mezunu, ileri derecede İngilizce bilen Poshor’un 40 yıl boyunca dolu dolu bir çalışma hayatı oldu. Bölümü kimya olan Sabahat Poshor daha sonra finans alanında uzmanlaştı ve çok önemli görevlerde bulundu.
#1Yeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekKulağa çok tuhaf gelebilir ama meyve ve sebzelerin üzerindeki taneciklerden, bal peteğinden, baloncuklardan, deliklerde korkan ya da rahatsızlık duyan insanlar var. Tripofobi yani delik fobisi denilen bu durumu yaşayan insanların sayısı hiç de azımsanamayacak ölçüde. Biz de hem bu sorunu yaşayanlarla hem de konunun uzmanı ile konuştuk.
#DelikSiz hiç meyve ve sebzelerin üzerindeki taneciklerden, tohumlu ekmeklerden, bal peteğinden, baloncuklardan korkan ya da rahatsızlık duyan birilerini tanıyor musunuz? "Çileğin üzerindeki noktalardan kim korkar?" demeyin. Halk arasında pek iyi bilinmese de tripofobi yani delik fobisi, insanların yüzde 10-15’inde görülüyor. Biz de hem bu sorunu yaşayanlarla hem de konunun uzmanı ile konuştuk.
#SağlıkÇanakkale’deki orman yangını 3. günün sabahında kontrol altına alındı. 48 hava aracı ve 9 bin ton su kullanılan yangında, 26 bin 500 dönümü ormanlık alan olmak üzere 40 bin 800 dönüm kül oldu. Yangının ardından yeşil Çanakkale, griye döndü...
#YangınEn sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#PeynirYol kenarında meyve-sebze satan kamyonlar... Sirke, salça ve zeytinyağının hasını dükkânına taşıyanlar... Yörenin en lezzetli peynir ve hamurişlerini üretenler... Ege ve Akdeniz’de pek çok ilimiz birer lezzet durağı niteliğinde... Peki, ünlü şefler tatilden dönerken nerelerden alışveriş yapıyor, hangi ürünler için rotasını değiştiriyor?
#GastonomiYaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatTürkiye bir tarım ülkesi... Bu değerli toprakları işleyip ülke ekonomisine katkı sağlayan milyonlarca üreticimiz var. Ama tarımla uğraşan nüfus giderek yaşlanıyor. Yaş ortalaması 50’lerin üzerinde. Genç nüfus tarımdan uzaklaşıyor. Tabii çok da umutsuz olmamak gerekiyor. Çünkü son dönemde yönünü toprağa, tarıma dönen gençlerimiz de var. Çok da güzel hikayelere imza atıyor ve akranlarına rol model oluyorlar. Turizmle anılan Bodrum’da tarımsal alanda katma değer yaratan gençlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Cahide İmre, Hasancan Açık, Fatih Sevmez, Hüray Önal ve Huri Can bunlardan sadece birkaçı. İşte bu sayıda üreten isimlerin hikayelerini sizlerle paylaşacağız. Yeni girişimlere ilham olması dileğiyle...
#1Yorucu bir kışın ardından sanırız ki hepimizin ihtiyacı güzel bir tatil... Tatil denince ilk akla gelen, Akdeniz sahillerimiz. Kimine göre fazla sıcak, kimine göre vazgeçilmez… Bizim içinse doğanın içinde olmaktır Akdeniz. Arkanda Toroslar, önünde sonsuz uzanan deniz, yemyeşil tabiat, büyüleyici tarih… Bu sebeple sizin için Antalya merkezden Datça’ya kadar güzel bir görülecek ve kalınacak yerler listesi hazırladık.
#AkdenizHavalar artık ısındı, okullar kapandı ve önemli sınavların hepsi bitti. Şimdi tatilin tam zamanı… Bu yıl Kuzey Ege'de bütçeyi çok sarsmadan sakin bir tatil planlamaya ne dersiniz? Bu hafta uzmanlarımıza ‘Kuzey Ege’de keşfedilmeyi bekleyen adresler nereler?’ diye sorduk. Hepsi birbirinden keyifli zamanlar vadeden 10 öneride bulundular
#RotaDİLERİM asla gerek kalmaz ve kimsenin başına gelmez... Hani deprem ve doğal afetlerde çoğumuz ne yapacağımızı bilemeyiz, arama kurtarmaya gelecek olanları bekler dururuz ya... İzmir Büyükşehir Belediyesi çözüm için kolları sıvıyor. Çiğli Belediyesi ise, iki yıl önce önlem almış, gönüllü MAK (Mahalle Arama Kurtarma) ekipleri kurmaya başlamış. Hareket noktası 30 Ekim 2020 İzmir depremi...
#1Her yıl aşağı yukarı birbirine benzer lezzetlerle donattığınız bir sofraya oturmaktan sıkıldıysanız veya bugün ne pişireceğiniz konusunda hâlâ biraz kararsızsanız işinin ehli bir şeften yardım almanın tam sırası... Aila* restoranın yetenekli şefi Kemal Can Yurttaş bizim için sunumları şık ve bir o kadar leziz bir yılbaşı menüsü hazırladı. Kuzu kaburgadan firik pilavına, kök pancardan Tarsus humusuna hepsi çok pratik tarifler veren şef, hindi ve tavuk pişirecekleri de unutmadı...
#Yılbaşı Yemekleri