Paylaş
İLK KEZ ÇİĞLİ’DE KURULDU
Başkan Utku Gümrükçü, muhtarlıklara başvuracak gönüllülerden oluşan yerel müdahale ekipleri kuracaklarını açıklamış: “30 Ekim, deprem konusunu hafife almamamız gerektiğini yine gösterdi. Doğal afetlere karşı mücadele başlattık. İsteyen tüm vatandaşlarımıza (Temel Afet Bilinci Eğitimleri) vereceğiz. Eğitimleri tamamlayanların katılımıyla Mahalle Arama ve Kurtarma ekipleri kuracağız. Doğal afetlerde merkezi arama kurtarma ekiplerinin gelmesini beklemeden ilk olarak ÇAK (Çiğli Arama Kurtarma) bünyesindeki MAK ekiplerimiz müdahalede bulunacak. Olmamasını temenni ettiğimiz can kaybını çok daha düşük seviyelere çekeceğiz.”
150 KİŞİYDİ, ARTACAK
6 Şubat’taki Kahramanmaraş felaketi sonrasında bölgedeki arama kurtarma çalışmalarında aksaklıklar görülünce Çiğli Belediyesi, 150 kişilik MAK ekiplerinin sayısını çoğaltmaya karar vermiş. Başvuranlar temel afet bilinci ve ilk yardım eğitimi alacak. İlk aşamayı başaranlardan isteyenlere İtfaiye ve AFAD ile arama kurtarma eğitimi verilecek. Gönüllü olmak isteyenler Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma’nın (ÇAK) (0232) 935 55 35 / 4126 numaralı telefonunu arayabilir.
BAŞVURULARI BEKLİYORUZ
Başkan Gümrükçü, daha güvenli Çiğli için ekipleri genişletmek istediklerini vurguluyor: “Kaybettiğimiz canlarımızın yasını tutarken, bir yandan da deprem bölgesinde bulunduğumuz gerçeğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021’de kurduğumuz Mahalle Arama Kurtarma ekibimizi büyütmek için çalışma başlattık. Gönüllü vatandaşlarımızı bekliyoruz.”
BÜYÜKŞEHİR DE HAZIRLIKTA
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de olası bir afete karşı, gönüllü ordusu oluşturma girişimindeymiş. Muhtarlarla birlikte her mahalleden belirlenecek 10’ar gönüllü, arama kurtarmadan, ilk yardıma kadar ciddi eğitim alacakmış. Olası afette, mahallede hangi evde kaç kişinin yaşadığını, kimin engelli, hasta, yaşlı, genç, çocuk olduğunu bilen gönüllülerin devreye girmesi amaçlanıyormuş.
Bana göre Çiğli’nin mahalle birimi uygulaması tam isabet... Büyükşehir’in gönüllüler ordusu girişimi de çok olumlu... MAK’lara, gönüllülere görev düşmemesini, sallantısız, doğal afetsiz, sapasağlam günler diliyorum... Hepimize kolay gelsin!
-------------
BİR DOĞRU ADRES
Çorbada tuz olmak
isteyenlere duyuru
KÖSTEM Zeytinyağı Müzesi’nde, her ayın son pazar günü “İyi Gıda Pazarı” kuruluyor. Yarın yapılacak olan çok farklı... Söz, Kurumsal İletişim Yöneticisi Sibel Önbaş’ta; “Amacımız, her biri temiz ve adil gıda üretmekle yola çıkan, çoğunluğu kadın, küçük üreticileri desteklemek. Üreticilerimizi müze ziyaretçilerimizle buluşturuyoruz. Katılımcılarımız: No35 Urla, Urla Kuru, Dema İncir Ekşisi, Kadının Elinden, Sirrius Natürel, Mirkelam Peynirleri, Suzinin Bahçesi, Minedolive, Asuman Davias, Ödemiş pazarı...
İYİLİK PAKETLERİ
Deprem nedeniyle yaşadığımız acı günlerde, bu ayın 26’sındaki ‘İyi Gıda Pazarı’mızın mottosu ‘Çorbada Tuz’ olabilmek. Pazar katılımcılarından aldığımız bedelle birlikte, ürünlerinden oluşan ‘İyilik Paketini’ depremzede ailelere ulaştırmak istiyoruz. Paketlerimizi her ay düzenli hazırlayacağız. Köstem Zeytinyağı Müzesi olarak, depremzedelere maddi ve manevi desteklerimizi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Umut Hareketi’ kanalıyla yapmaktayız, yapacağız.”
-------
BİR SÜREKLİ ÇAĞRI
İMAR AFFINA/ BARIŞINA ‘HAYIR’
Paylaş