Sene 1910’lar… Diyarbakır’ın kadim Ulu Camii’ndeyiz. Avluda, elinde gümüş bir kaşıkla tek başına bir kız çocuğu duruyor; bir yandan etrafta ailesini arıyor bir yandan gözyaşı döküyor. Kentin ileri gelenlerinden Cizrelizadeler ona kol kanat geriyor. Ama hikâyesini hiçbir zaman öğrenemiyorlar. Bu kız çocuğunun torunu bugün 8 ülkede 100’den fazla şubesi olan kafe zinciri BigChefs ile Türkiye’nin en başarılı girişimcilerinden Gamze Cizreli. Hikâyenin başladığı yerde buluştuğumuz Cizreli, “Misafir ağırlamayı ‘culinary academy’de değil, Diyarbakır’ın ‘başım gözüm üstüne’ kültüründen öğrendim” diyor.
#BigchefsGamze Cizreli, kariyeri ve hayatı ile araştırılan isim olmaya başladı. BigChefs isimli işletmenin de sahibi olan Gamze Cizretli, kafe ve restoran işletmeciliği alanında pek çok kez girişimde bulundu. Peki, Gamze Cizreli kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Gamze CizreliDoğaya yakın ve kalabalıklardan uzak bir kahvaltının tam zamanı. Jürimiz en iyilerini seçti; kimi pişisiyle meşhur kimi de kendi bahçesinin domatesiyle yaptığı menemeniyle. Öne çıkan lezzetleri ve fiyatları kıyaslamak için listemize göz atın.
#GazetehaberleriHayatı düzensiz yaşadığınızda unuttuğunuz bedeniniz, kendini hatırlatmakta gecikmiyor. Ya hastalıklarla sinyal veriyor ya da bedeniniz -siz görmezden gelseniz de herkesin rahatlıkla fark edeceği oranda- şekilden şekle girerek mesajını ulaştırıyor.
#Aziz Devrimci2006’da açtığı ‘Big Chefs’ restoranıyla 10 yılda Türkiye’nin önde gelen restoran zincirini yaratan Gamze Cizreli, otel işine de el attı. Ortağı Saruhan Tan ile birlikte ‘Monden’ isimli otel zinciri yaratmak için kolları sıvayan Cizreli, “İlk oteli bu yıl içinde 3.5 milyon Euro yatırımla Karaköy’de açacağız. Devamı gelecek” yorumunu yapıyor.
#Elif ErguYaz aylarıyla birlikte Başkent’in sosyal hayatının attığı mekanlar da, dışarı taşındı. Kışın soğuk ve kasvetli görüntüsü bahar ve yaz aylarıyla birlikte yeşil ve rengarenk bir hale dönüştü. Bahçe ve teraslarında hizmet vermeye başlayan kafeler ve restoranlar, kimi zaman Ankara manzarasını kimi zaman da yeşillikler içindeki bahçesini müşterilerine sunuyor.
Türkiye’de kadınlarda girişimcilik oranı yüzde 7 civarında seyrediyor. Kadınların önündeki en büyük engel kültürden kaynaklı kadın-erkek eşitsizliği. Fakat Türkiye’de başarılı işlere imza atmış pek çok kadın girişimci de var. Hepsinin ortak görüşü şu: Eğer çok isterseniz ve işinize tutkuyla bağlanırsanız aşamayacağınız güçlük yoktur.
KURBAN Bayramı’ndan bir hafta önce Kızılay’ın internet sitesine girdim. Planım geçen yılki gibi Kızılay’a kurban bağışı yapmaktı. Sitede epey gezindim, ancak internetten bağış yapmanın yolunu bulamadım. Hatayı kendime yükledim:
Ankara’nın gözde caddelerinde yoğunlaşan kafeler, haftanın her günü rağbet görüyor. Özellikle iş çıkış ve öğle saatlerinde yoğun olan kafeler, zengin mönülerinin yanı sıra farklı zevklere hitap eden atmosferleriyle de, başkentlilerin vakit geçirmekten en çok hoşlandığı adresler arasında.
Yaz esintilerinin hafiften hissedildiği bu günlerde eve girmek yerine dışarı çıkma fikrine daha çok kapılıyoruz. Doğal olarak da kesemize göre bir hedef belirleyip, yeme, içme ve eğlence mekanlarına yöneliyoruz. Peşinen söyleyeyim yaz gecelerine ev sahipliği yapacak işletmeler önümüzdeki sezon sayıca daha fazla ve dinamik...
“Beş çayı” İngiltere menşeili bir kavram. İngiliz asiller saat 15.00 ile 17.00 arasında, sandviç, kek ve tatlı eşliğinde çay içerlerdi. Gündelik hayat akışındaki değişikliklerle bu gelenek, eskisi kadar yaygın olmasa da bir keyif molası olarak hala devam ediyor. Biz de söz konusu çay tüketimi olunca, İngilizler’den geri kalmıyoruz. Gerçi “akşam üstü çayı” servisiyle ünlü tarihi yerlerin çoğu kapandı ama geleneği sürdüren adresler hala var. İşte en iyileri...