Burger haberleri sayfasında Burger hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2092 Burger haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sevgili lezzetsever dostlarım... En sevdiğiniz et restoranlarının burgerlerini evinizde çok daha sağlıklı ve leziz bir şekilde yapabileceğinizi söylesem ne dersiniz? Çocuklu evlerin en gözde yiyeceklerinden biri şüphesiz ki hamburgerdir. Yanında patates kızartması da oldu mu, hiç bir miniğin “hayır” diyeceğini düşünmüyorum. Tarihi Orta Asya’ya kadar uzanan hamburger tutkusunun ülkemizi de kasıp kavurduğu aşikar. İki dilim yuvarlak ekmeğin arasına yerleştirilen bir köfteyle yapılan hamburger, genellikle ketçap, mayonez, turşu, karamelize soğan, domates, hardal gibi çeşitli malzemelerin ilavesiyle servis ediliyor. Peki, Hatay’da büyümüş biri olarak, dünya lezzeti olan hamburgeri bizim toprakların yöresel lezzeti sürk çökeleği ile buluşturdum desem? Ortaya çıkan lezzete inanamadım.
#HamburgerKaramelize soğana pekmez katabilir, dilediğimiz eti çektirerek iyi bir tuz ve karabiberle enfes köfteler hazırlayabiliriz. Peynirli sosa renk vermek için zerdeçal kullanabilir, Bergama tulumuyla tadını derinleştirebiliriz. Banko Burger’in kurucu şefi Bora Bozankaya’dan evde burger yapımında ustalaşmak isteyenler için öneriler topladık. Şef Sinan Büdeyri’den de hem klasik hem vegan burgerin tariflerini aldık.
#BurgerKöşebaşı, Gündoğan’da; Banko Burger, Çeşme Marina’da şube açtı. Espressolab’de ünlü pasta şefi Antonio Bachour’un tatlılarını yiyebileceğiz. Bocuse d’Or 2024’te bizi şef Emre İnanır temsil edecek. Four Seasons Hotel Bosphorus ve Jo Malone London işbirliğine gitti. Yeme-içme dünyasından haberler...
#Bocuse D’OrEkmek arasında leziz bir sosis, en sevilen sokak lezzetlerinden biri... Almanların meşhur ‘frankfurter’inin tadıysa bir başka, üstelik ülkemizde bu sosis çeşidini servis eden adreslerin sayısı da her geçen gün artıyor. Jürimiz Alman sosisini en iyi yapan yerleri seçti.
#SosisKimimiz kesince suyu akan iri bir parça biftekten, kimimiz kemiğinden sıyrılan lokum gibi bir pirzoladan veya köftesiyle fark yaratan burgerden vazgeçemiyor... İşin hakkını veren bir steakhouse’un etin en iyisini seçmesi ve onu doğru işleyerek servis etmesi gerekiyor. Ateşe hâkimiyeti, yanında sunduğu eşlikçileri ve ustalığıyla öne çıkan bu adresleri jürimize sorduk.
#PirzolaBurger bir zamanlar fast food zincirleriyle ilişkilendirilse de yıllar içinde onu layıkıyla yapan gurme dükkânlarımız çoğaldı. Hayatımıza brioche ekmekler, kurumadan tam kıvamında pişmiş özel karışım köfteler, ev yapımı soslar, baharatlı, parmesanlı ve trüflü patates kızartmaları gibi eşlikçiler girdi. Haliyle lezzet beklentimiz de oldukça yükseldi. Jürimize hamburgerin en iyisini yapan mekânları sorduk.
#BurgerAteşte pişmiş köftesi, pufidik ekmeğinin arasından göz kırpan hamburgeri elimize aldığımız anın mutluluğuna tüm dünya gibi biz de bağımlıyız. Yetenekli şeflerin finedining’i bir kenara bırakıp burgere dönme serüvenine birkaç yıldır şahitlik ediyoruz ama ülkemizdeki iyi örneklerin geçmişi sandığımızdan daha köklü. Peki, tutkunu olduğumuz hamburgerin ‘kusursuz’unun sırları neler?
#BurgerTüm dünyada çok sevilen ve artık uluslararası mutfak kültürünün önemli bir parçası kabul edilen popüler yemeklerde bir sıçrama yaptığımızı düşünüyorum. Mesela burger… Yurtdışında düzgününü yiyip iyiyle kötü arasındaki farkı anlayan bir nesil yetişti. Ülkemizde, onların taleplerine cevap veren ve işi bilen mekânlar açılmaya başladı. Çengelköy’deki Barto’s Burger Place bu örneklerden biri...
#BurgerSevgili yemek severler... Sizlerden gelen mailler ve Instagram’dan yolladığınız mesajlar üzerine bu hafta dümeni Şişli’ye kırdım. Ziyaret etmemi istediğiniz iki mekana bir yer de ben ekledim. Daha doğrusu Besin Bomonti sahibi Fatih Kaya, bana ulaştı ve ürünlerini denememi, olumlu ya da olumsuz görüş belirtmemi istedi. Bu hoşuma gitti. Çünkü bir mekan ürünlerinin arkasında duruyor ve lezzetine güveniyordu. Gittim, köftesini, burger'ini ve çıtır tavuğunu denedim. Sonuç mu? Hiç lafı uzatmadan onu ve diğer iki mekanı değerlendirmeye geçiyorum.
#BurgerGastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor’un sosyal medya hesabından düzenlediği ankette, "Döner mi yoksa burger mi?" sorusu üzerine yüzlerce yemeğiyle ön plana çıkan gastronomi kenti Hatay'ın meşhur dönercileri ve vatandaşlar, mutlak suretle dönerin ön plana çıkacağına inandıklarını kaydetti. Döner salonu işletmecisi Mustafa Aslan, "Döner bizim kültürümüzün önemli bir yemeğidir. Tabii ki dönerler arasında Antakya döneri de vazgeçilmezdir. Döneri her yerde yiyemezsiniz ama burgeri her yerde yiyebilirsiniz" dedi.
#Vedat MilorKaramelize soğan, kibrit patates, trüflü mayonez, çubuk turşusu, siyah plastik eldiven… Bakın hiç ekmek, peynir ve köfte demeden size hamburgeri anlatabildik. Çünkü artık hepimiz burgerin hastasıyız. Her bulduğumuz boşluğa cheddar eritiyor, neyi bulsak BBQ sosa batıyoruz. Burger sevmeyeni de aramıza almıyoruz. <br><br>Bu bir ilandır.
#Burger33 yıl önce, meşhur Amerikan zincirinin ülkeye girmesiyle, bildiğimiz köfte-ekmeğin sadece bir gün içinde ‘fast food’ oluşunu izledik. 11 yıl önce de Londralı Gourmet Burger Kitchen’ın İstanbul’da dükkân açmasıyla sınıf atlamasını... Seyir hız kesmeden devam ediyor; eti, ekmeği, sosu, eşlikçisi derken bu dünya yeniliğe doymuyor. Üstelik artık mekân seçeneği de çok fazla. Karar verirken size yardımcı olması için son dönemin en sevilen burgercilerinin mutfağına daldık.
#Fast Food1995’te Burger King’in ana geliştirici ve üretici haklarını alan, Sbarro, Popeyes, Arby’s gibi global markaları da bünyesinde barındıran Ata Holding’e bağlı TAB Gıda, Türkiye’de yarattıkları Usta Dönerci ve Usta Pideci markalarıyla yurtdışında büyümeyi hedefliyor.
#GazetehaberleriHerkesin hayali burgerci ya da lokmacı açmak olunca San Francisco ve Los Angeles’a yaptığım kısa iş seyahati sırasında bol bol burger yemeye gayret ettim. Burgerin anavatanı sayılabilecek ABD ile Türkiye’deki burgerler arasında ne gibi bir fark var, neler yapılıyor incelemeye gayret ettim.
#BurgerTuzlu ya da tatlı, besleyici ya da değil; ekmek arası cips, baharatlı meyve, buz, balık burger, turşu ile dondurma ve hatta toprak… Hamileyken beklenmedik yiyeceklere istek duyabilirsiniz. Tüm bu aşermelerin perde arkasını bilim açıklıyor.
#HamileMasterChef çiğ köfte tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Sıra gecesi konseptiyle yarışmacıların hazırladıkları Masterchef çiğ köfte nasıl yapılır araştırmaları evlerinde lezzet şöleni yaşatmak isteyen izleyici kitlesinin odaklandığı konulardan oldu. Çiğ köfte etli , etsiz farklı şekillerde hazırlansa da püf noktalarına dikkat etmek önem taşıyor. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapımının püf noktası...
#Çiğ KöfteYusuf Akkaş kimdir sorusu, özellikle Köfteci Yusuf markası ile tanınmasının ardından pek çok kişi tarafından merak edilen konu oldu. Yusuf Akkaş, Türkiye'nin en büyük köfte restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf’un kurucusudur. 1960 yılında Bursa'nın Kızılhisar köyünde doğan Akkaş, genç yaşlardan itibaren ticaretle ilgilenmiş ve 1996 yılında ilk dükkanını İznik’te açmıştır. Bugün ise Türkiye genelinde geniş bir şube ağına sahiptir. Peki, Yusuf Akkaş kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Köfteci Yusuf KimdirBu hafta Gülşen, Ankara ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi’de; Hande Yener, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sevenleriyle buluşacak. Film müziklerinin Oscarlı bestecisi Gustavo Santaolalla, Zorlu PSM’de konser verecek. Sahne şovlarıyla dikkat çeken Amerikalı DJ Anyma Ataköy Marina Arena’da.
#Uygar TaylanDünyaca ünlü fast food zinciri Burger King isim değişikliği sonrası "Börgır" kelimesiyle gündeme geldi. Burger King ismi neden değişti sorusu da sosyal medyada dolaşan fotoğrafların üzerine merak edildi. Burger King Türkiye’deki logosunu “BÖRGIR” olarak güncelledi. Konuya ilişkin markanın sosyal medya hesaplarından çeşitli paylaşımlar yapıldı. Daha önce ABD'de de çeşitli reklam kampanyaları yürüten Burger King, Türkiye'de de "Börgır" logosuyla kısa sürede gündem olmayı başardı. Peki, Burger King “Börgır” mı oldu, neden isim değiştirdi?
#Burger King“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” sözü gösteri dünyasının en çok konuşulan çifti Jennifer Lopez ve Ben Affleck için gerçek oldu. Ve aylardır haklarında çıkan ayrılık dedikodularından sonra Lopez bu hafta başında en sonunda boşanma davası açtı…
#Jennifer GarnerGastronomik bir et lokantasında veya yıldızlı bir restoranda hissettiren bir sofradayız. Çeşme’de bir plajın restoranında... Mekân Momo, şef ise Mert Seran. Momo’ların menüsü bir plajda olmasını beklediğimizin çok çok üzerinde.
#Ebru Erkeİki yıl içinde 2,6 milyon kullanıcıya ulaşan Hepsiburada Premium, sunduğu avantajlarla üyelerine toplam 9,9 milyar TL değerinde fayda sağladı. Hepsiburada, 16 Temmuz’da başlayacak olan Büyük Premium İndirimleri ile kullanıcılarına özel fırsatlar sunacak.
#Sponsorlu İçerikKahramanmaraş merkezli, Hatay ve ilçelerinde etkisi çok fazla hissedilen, can kayıpları ve yıkımlarla hepimizi şaşkına çeviren, derinden etkileyen deprem felaketi üzerinden bir buçuk yıl geçti. İlk aylarda yaraları sarmaya yönelik destekler yerini yavaş yavaş sürdürülebilir projelere bıraktı.
#Müge AkgünEt ve deniz ürünlerini aynı tabakta birleştiren ‘surf&turf’ özellikle yazlık yerlerdeki mekânların talep gören gözde sunumlarından. Şef Buse Doğrular Dövenci, bize bu tarifin burger versiyonunu market raflarında kolaylıkla bulabileceğimiz Metro markalı ürünlerle hazırladı. Evde denemek için vakit kaybetmeyin.
#MetroBu hafta mor ve ötesi, senfonik konseriyle Maximum UNIQ Açıkhava’da; Blonde Redhead, Zorlu PSM’de olacak. Ünlü DJ’ler Lilly Palmer ve Honey Dijon da setin başına geçecekler. Artık neredeyse her konser kapalı gişe geçiyor, bu yüzden bilet almayı son güne bırakmayın.
#Uygar Taylan28 Mayıs Dünya Burger Günü’ydü. Bulutsu ekmeği, kaliteli köftesi, çeşit çeşit sos ve eşlikçileriyle artık her şefin kendine has bir formülü var. Jürimize İstanbul’da en iyi burger yapan yerleri sorduk. Klasik cheddar yerine brie kullananlardan vişne soslusuna öyle yenilikler var ki okurken ağız sulandırıyor…
#Gizem DinçbaşBitki bazlı beslenme artık çoğumuzun aşina olduğu bir trend. Sebze ve meyvelerin yanı sıra ürün çeşitliliği de giderek artıyor. Bu alanda reçeteler geliştiren şef Beril Oymak’tan bitkisel ürünleri sofralarımıza nasıl dahil edebileceğimizi dinledik ve Metro Chef’in bitki bazlı mezeleriyle hazırladığı enginar ve kuru domatesli hafif wrap’in tarifini aldık.
#Gastronomi