Güncelleme Tarihi:
1-BİRKAÇ TANE YEDİRTİR
Zula, İstanbul
Ebru Erke “Üzerine tanımam”, Berat Çokal “Harbiye’deki mekânın cheddar peyniri, turşu relish, trüflü mayonez ve karamelize soğanlı Basic burger’i (69 lira) birkaç tane yedirtir” diyor. Özge Samancı’ya göre köftesi ve sosuyla şehrin en iyisi. Şubeleri var. (0212) 803 87 64
2-MALZEMEYİ SEÇEBİLİYORSUN
Akali, İstanbul
Özge Samancı “Cazip olan, avokado krema, jalapeno mash, trüf salsa gibi soslardan seçip burgerimizi şekillendirebilmemiz” diyor. Ferit Özkaşıkçı ballı viski sosunu öneriyor. 160 gram burger, patates ve içecekten oluşan menü 125 lira. Bodrum’da da şubeleri var. (0212) 227 42 42
3-ETİN LEZZETİ HİSSEDİLİYOR
Burger Lab, İstanbul
Ferit Özkaşıkcı “Karaköy’deki mekân yüzde 100 dana eti kullanıyor ve sosa bulamıyor. Izgara tadını da etin lezzetini de alabiliyorsunuz” diyor. Savaş Özbey’in de favorilerinden. Dana antrikot füme ve karamelize soğanlı Lab burger 74 lira. (0212) 293 03 13
4-DEĞİŞMEYEN TAT
J Burger, İstanbul
Özge Samancı “Burger kültüründe öncü bir marka, 1977’den bu yana Çiftehavuzlar’dalar” diyor. Ev yapımı ketçap ve mayonezli burger 67 lira. Duble köfte ve eritilmiş peynirli ‘Big cheeseburger’ 130 lira. Patates kızartmaları ve sosları da meşhur. Vejetaryen burger de var. Çağdaş Ertuna’nın da favorisi. (0216) 369 49 70
5-TAZE KESİM PATATES...
TRC American Diner, Mersin
Ebru Erke “Mezitli’deki dükkânın sahibi ve şefi Ali Dövenci, sokak yemeklerinde çok başarılı. Ekmekleri bulut gibi; köfteleri kurutmadan sulu kalacak şekilde pişiriyorlar. Sosları ve eşlikçileri de lezzetli” diyor. Burger peyniri, relish sos, turşu ve zerdeçallı soğan turşusuyla hazırlanan Amerikan relish burger (66 lira) taze kesim patates kızartmasıyla servis ediliyor. (0533) 665 68 97
6-BONFİLE PARÇALARIYLA
Baltazar, İstanbul
Karaköy’deki mekân için Ferit Özkaşıkcı “Etleri Trakya’dan getirtiyor. Füme etli Baltazar (88 lira) ve bonfile parçalarıyla hazırlanan Lokum burgerlerini (107 lira) öneririm” diyor. (0212) 243 64 42
7-GÜNDE 100 ADET
100 Burger, Ankara
Murat Bozok “Çankaya’da, kaliteden ödün vermemek için günde sadece 100 tane burger yapıyor. Her şeyi oldukça taze ve lezzetli” diyor. Tüm burgerler patates kızartmasıyla geliyor. 120 gram burger köftesi, çift kat burger peyniri, trüflü mayonez ve tatlı relish sosla sundukları Truffle burger 75 lira. (0516) 165 01 00
8-TURİSTLER DE ÇOK SEVİYOR
Vula Burger, Muğla
Berat Çokal “Bitez’de hem lokaller hem de turistler çok seviyor. Ev yapımı ekmeği, suyunu koruyan köftesi çok lezzetli. Büyük şehirlerde yediklerimizle kapışır” diyor. Trüflü mayonez sos, erimiş peynirlisi 72 lira. (0533) 899 88 52
9-FORMÜLÜ GİZLİ SOSLARLA
Etmanyak Burger&Sosis, Ankara
Erdal İpekeşen “Pişirilişinden formülü gizli soslarına kadar her burgeri özel” diyor. 7 saat pişmiş dana kaburga tiftik, dömiglas sos, Mihaliç peynirli Kemiğin Gücü burger 84 lira. Çankaya ve Çayyolu’nda şubeleri var. (0312) 426 85 58
10-FÜME ETLİSİ MEŞHUR
Virgina Angus, İstanbul
Burger işine Angus yetiştirerek başlamışlar. Eminönü ve Nişantaşı’nda şubeleri var. Erdal İpekeşen “Duble peynir, karamelize soğan, dana fümeli Virginia burgerleri (78 lira) meşhur” diyor. (0212) 528 38 08