bulimia nervoza haberleri sayfasında bulimia nervoza hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 44 bulimia nervoza haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yeme bozuklukları; beslenme yetersizliği, aşırı beslenme, depresyon, madde bağımlılığı, anksiyete gibi ciddi sorunlara neden olabilen, yeme alışkanlıklarındaki sapmalardır. Yeme bozuklukları psikiyatrik problemler arasında çok yaygın olarak görülmektedir ve çoğunlukla genç kadınları etkilemektedir. Bu durum mortalite ve morbidite açısından yüksek riske sahiptir. Yeme bozuklukları ergenlik dönemindeki bireylerde ve genç erişkinlerde oldukça yaygındır.
#Yeme BozukluğuBulimia nervoza gündemde yer alıyor. Bulimia nervoza nedir, belirtileri nelerdir soruları yoğun ilgi görüyor. Anormal yeme alışkanlığı ile kendini belli eden bulimia nervoza psikolojik kökenli bir hastalıktır. İşte genellikle ergenliğin son veya erişkinliğin ilk dönemlerinde görülen hastalık ile ilgili bilgiler...
#Bulimia NervozaBulimia Nervoza hastalığı, genellikle ergenlik ve genç erişkinlik döneminde başlayan bir yeme bozukluğudur. Peki belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir? Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, Bulimia Nervoza'yı anlattı.
#Bulimia NervozaBulimia Nervoza nedir? sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Sosyal medya fenomeni, Duygu Özaslan, Bulimia Nervoza hastalığı nedeniyle kilo aldığını açıkladı. Bulimia hastaları, genellikle ergenlik çağı ve sonrası fırtınalı yaşayan genç kızlardır. Hastalığın, vücut ağırlığının sürekli değişmesi, parmaklarda yara, depresyon ve anksiyete gibi semptomları bulunuyor. İşte, Bulimia Nervoza belirtileri ve hastalıkla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Bulimia NervozaBazen gecenin bir vakti aslında hiç de aç olmadığınız halde kendinizi yemek yerken mi buluyorsunuz?Muhtemelen hayatımızın belli dönemlerinde hepimiz böyle bir kaçamak yapmışızdır. Bu normal ama eğer ki bu kaçamaklar artık bir alışkanlık haline geldiyse ve artık yemek yemeden uyuyamayacak gibi hissediyorsanız gece yeme sendromuyla karşı karşıya olabilirsiniz. Peki acaba bunun sebebi ne olabilir? Belirtileri nelerdir? Bu durumdan kurtulmak için neler yapılmalı? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Yelda BaşaranSanılandan daha fazla insanı etkiliyen 'Tıkınırcasına yeme bozukluğu' hastalığının çoğu insan varlığından bile habersiz. Halbuki toplumun yüzde 2’si bu sorunla mücadele ediyor. Ancak sürekli yemeğe saldıran, bir türlü doymak bilmeyen herkes bu kategoriye girmiyor. Peki bu hastalığın belirtileri ve etkileri neler? İşte 7 soruda 'tıkınırcasına yeme bozukluğu' hakkında bilmemiz gerekenler...
#Yeme BozukluğuEn yaygın ama en çok gözden kaçan yeme bozukluğu olan ‘tıkınırcasına yeme bozukluğu’ sanılandan daha fazla insanı etkiliyor ama çoğu kişi tanı almadığı için problemin farkında değil. Ülkemizde ise klinik araştırmalar dışında bilinmiyor bile... Halbuki toplumun yüzde 2’si bu sorunla mücadele ediyor. Ancak sürekli yemeğe saldıran, bir türlü doymak bilmeyen herkes bu kategoriye girmiyor. Peki bu hastalığın belirtileri ve etkileri neler? İşte 7 soruda 'tıkınırcasına yeme bozukluğu' dosyası...
#Yeme BozukluğuTıp dilinde bulimia nervoza olan bulimia hastalığı vücudumuz üzerinde önemli etkileri olan ve günlük yaşantımızı etkileyen yeme bozukluğudur. Zihinsel strese ek olarak, sürekli aşırı yemek yeme ve zayıflama isteği, vücuda büyük bir yük bindirir. Bu nedenle bulimia teşhisi hayati önem taşır. Peki, bulimia hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? İşte bulimia hastalığı tedavisi ve merak edilenler...
#BulimiaYeme bozuklukları; beslenme yetersizliği, aşırı beslenme, depresyon, madde bağımlılığı, anksiyete gibi ciddi sorunlara neden olabilen, yeme alışkanlıklarındaki sapmalardır. Yeme bozuklukları psikiyatrik problemler arasında çok yaygın olarak görülmektedir ve çoğunlukla genç kadınları etkilemektedir. Bu durum mortalite ve morbidite açısından yüksek riske sahiptir. Yeme bozuklukları ergenlik dönemindeki bireylerde ve genç erişkinlerde oldukça yaygındır.
#Yeme BozukluğuGeçtiğimiz haftalarda binge eating disorder (bulimia nervoza) hastası olduğunu açıklayan Duygu Özaslan, hastalığıyla ilgili yeni bir video yayınlandı. Yayınladığı videoda hastalığını anlatırken oldukça zorlanan Duygu Özaslan’ın sözleri ardından binge eating disorder ve bulimia nervoza hastalığıyla ilgili araştırmalar başladı. Peki, bulimia nervoza (eating disorder) nedir? İşte Duygu Özaslan'ın hastalığı bulimia nervozanın ilk aşaması binge eating disorder belirtileri
#Tıkınırcasına Yeme BozukluğuBulimia nervoza gündemde yer alıyor. Bulimia nervoza nedir, belirtileri nelerdir soruları yoğun ilgi görüyor. Anormal yeme alışkanlığı ile kendini belli eden bulimia nervoza psikolojik kökenli bir hastalıktır. İşte genellikle ergenliğin son veya erişkinliğin ilk dönemlerinde görülen hastalık ile ilgili bilgiler...
#Bulimia NervozaBulimia Nervoza hastalığı, genellikle ergenlik ve genç erişkinlik döneminde başlayan bir yeme bozukluğudur. Peki belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir? Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, Bulimia Nervoza'yı anlattı.
#Bulimia NervozaBulimia Nervoza nedir? sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Sosyal medya fenomeni, Duygu Özaslan, Bulimia Nervoza hastalığı nedeniyle kilo aldığını açıkladı. Bulimia hastaları, genellikle ergenlik çağı ve sonrası fırtınalı yaşayan genç kızlardır. Hastalığın, vücut ağırlığının sürekli değişmesi, parmaklarda yara, depresyon ve anksiyete gibi semptomları bulunuyor. İşte, Bulimia Nervoza belirtileri ve hastalıkla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Bulimia NervozaÖzaslan ilk kez bulimia nervoza hastası olduğunu açıkladı. Bikinili fotoğrafları çok konuşulan Duygu Özaslan, Instagram hikayeler bölümünden yaptığı açıklamada bir süredir bulimia nervoza hastalığıyla mücadele ettiğini ancak iyileşme sürecinde olduğu söyledi. Özaslan, 2020 mart ayında çektiği bir videoda doyma hissinin olmadığını söylemişti. Peki, bulimia nervoza nedir, belirtileri neler? İşte Duygu Özaslan'ın hastalığı olarak gündeme gelen bulimia nervoza hakkında detaylı bilgi...
#Duygu Özaslan’In HastalığıBulimia nedir? Bulimia hastalığının tedavisi ve hastalığın nedenleri merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor. Sık sık perhiz yapan ve sosyal çevrelerinden az destek gören kişilerde ortaya çıkan bulimia hastalığı, yeme bozukluğu olan anoreksiya ile karıştırılıyor. Bulimia nervoza veya kısaca bulimiya bir yeme bozukluğudur. İşte, bulimia semptomları ve hastalıkla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Bulimia Hastalığı NedirAnoreksiya psikolojik bir rahatsızlıktır. Kişinin gıdalar ile sağlıksız, problemli bir ilişkisi vardır. Ayrıca beden algısı ve egzersiz gibi konularda da gerçek dışı inançlara sahip olunduğundan, anormal davranışlar sergileyebilir. Peki, Anoreksiya nedir, belirtileri neler? Anoreksiya ve bulimia hastalığı aynı şey mi?
#Anoreksiya NedirDuygusal açlık, bulimia nervoza ve anoreksiya nervoza gibi bir yemebozukluğudur. Hiç mideniz için değil de duygularınız için yemek yediğinizi farkettiniz mi? Açlık hissi fiziksel olarak başlamalıdır ancak çoğu zaman duygusalolarak başlar. Eğer can sıkıntısı, stres, yorgunluk, gerginlik, öfke,yalnızlık, depresyon ve anksiyeteye yanıt olarak yemek yiyorsanız, duygusalboşluğu doldurmak için yediğinizi unutmayın. Peki, duygusal açlık ve fizikselaçlığı nasıl ayırt ederiz?Fiziksel açlık bir anda başlamaz yavaş yavaş açlık hissi oluşur ancakduygusal açlıkta açlık hissi bir anda ortaya çıkar. Duygusal açlığı bir andabastırmanız gerektiğini hissedersiniz ancak fiziksel açlık bekleyebilir. Eğerduygusal boşluğunuzu doldurmak için yiyorsanız mideniz dolsa da yemeğe devamedersiniz. Öte yandan eğer gerçekten acıktıysanız mideniz dolduğunda yemeyibırakırsınız. Hiç yemek yedikten sonra duygularınızı analiz ettiniz mi? Eğeryedikten sonra suçlu hissediyorsanız, size duygusal yeme isteğini yerinegetirmek için yediğinizi unutmayın. Duygusal bir patlama sonrasındayediklerinizden hasta bile olabilirsiniz. Görülmüş ki duygusal yiyicilersindirebileceklerinden çok daha fazlasını yedikleri halde hala açhissedebilirler.
#AçlıkSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.