MasterChef'te üçlü düelloyu kazanan isimler dün gece netlik kazandı. Üçlü eleme düellosu heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 2 Temmuz tarihli son bölümünde, yarışmacı adayları ana kadro için şeflerin karşısında tüm hünerlerini gösterdi. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise irmik helvası, buffalo wings, gyoza, kabak çiçeği dolması oldu. Peki, 2 Temmuz MasterChef'te kimler kazandı, üst tura kimler çıktı? işte, en iyi irmik helvası, buffalo wings, gyoza, kabak çiçeği dolması yemeğini kazanan isimler.
#Masterchef TürkiyeBuffalo sos tavuk yemeklerinin yanına oldukça yakışıyor. Buffalo kanatları yani buffalo wings evde de kolayca pratik malzemeler ile yapılıyor. Et ve tavuk bulunan her yemeğe lezzet katan buffalo sosu hazırlamak için bazı püf noktalar bulunuyor. Sizler de pratik buffalo sosu tarifi arıyorsanız haberimize göz atabilirsiniz... Peki, buffalo sos nasıl yapılır? Evde pratik buffalo wings nasıl hazırlanır? İşte, denemek isteyenler için kolay buffalo sos hazırlanışı, tarifi ve malzeme listesi.
#Buffalo Sos Nasıl YapılırBuffalo wings (buffalo soslu kanat) çıtır çıtır lezzeti ve acı sosuyla tarif listenizin favorisi olacak. Hem yapılışı hem de tadıyla yiyeni hayran bırakacak. Tek ihtiyacınız birkaç parça kanat ve biraz da acı sos. Peki vde kolay ve pratiK buffalo soslu kanat nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte buffalo wings tarifi ve yapımı...
#Buffalo Wings TarifiRatatuy (Ratatouille), Fransız mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri. Bu nefis yemeğin en önemli püf noktası sebzelerinin incecik ve aynı boyda olması. Sebzeli türlüye de benzetilen ratatuy yavaş pişirilmesi gerekiyor. Peki ratatuy (Ratatouille) nasıl yapılır? İşte ratatuy tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları
#Ratatuy (Ratatouille) Nasıl YapılırMasterChef'te yapılan buffalo soslu kanat (Buffalo wings) araştırılan tariflerden biri oldu. Sosu, görseli ve lezzetiyle hayran bırakan Buffalo wings'i evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Ayrıca buffalo sosunu tavuğun yanı sıra etle de kullanabilirsiniz. Peki buffalo soslu kanat (Buffalo wings) nasıl yapılır? İşte Buffalo soslo kanat tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Buffalo Soslu Kanat TarifiMeze hassas noktamız. Sıcak-soğuk gelen paylaşımlık tabakları birlikte yiyip tattıklarımızdan bol bol konuşmayı bir başka seviyoruz. The Steeve de şefi İsmet Saz’ın yerel malzemelerimizle lezzetlendirdiği tapas menüsüyle öne çıkıyor. Listede küflü peynirli karnabahar da var, ördek etli çıtır mantı da...
#Meze8 bin 500 yıllık tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan İzmir, hala o dönemlerin izlerini taşıyan sokaklarıyla da bir cazibe merkezi. Kentin kalbinin attığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin birbirine paralel o daracık sokakları her defasında konuklarını büyülü bir dünyaya götürmeye aday. Sağlı sollu sıralanan binaların büyük çoğunluğu tarih kokuyor. Geçmişte bu evlerde kimler oturmuş, neler yaşanmış, neler konuşulmuş bilinmez ama korunmuş olanların büyük çoğunluğu günümüzde yeme-içme, eğlence dünyasına ev sahipliği yapıyor. Her birinden hayatın döngüsüne paralel müzik, kahkaha ve sohbetler yükseliyor. Bugün Muzaffer İzgü Sokağı’ndayız. Mekanımız, Mandela’s Ubuntu.
#1Yeni kısıtlamalar çerçevesinde restoranlar müşterilerine bir süre içeride hizmet veremeyecek. Ama müdavimi olduğunuz mekânların lezzetlerinden ayrı kalmanıza gerek yok. Lüks restoranların bile birçoğu kepenk indirmemek için paket servise geçti. Jürimiz üç büyük şehirde, farklı fiyat skalalarından paket servis yapan 30 mekân seçti.
#GazetehaberleriPazartesi günleri özellikle çalışanlar için biraz gergin geçebiliyor. İki günlük tatilin ardından biriken işler ve sorumluluklar birçok kişiyi strese sokuyor. Bir de bunun üzerien akşam yemeği stresinin eklenmesine bizim gönlümüz razı olmadı. O nedenle oldukça pratik ve lezzetli yemeklerden oluşan Lezizz günün menüsünü hazırladık. İşte pazartesi stresinizi alıp götürecek nefis yemek tariflerimiz...
#Bugün Ne PişirsemOnlar Türkiye’nin en ünlü şefleri. Hepsinin mutlaka şık bir restoranı olmuş ya da halen var. Ama şu anda hepsinin baş tacı sokak lezzetleri; artık kimi dürümcü, kimi burgerci... Peki sokak yemekleri, şef restoranlarının tahtını sallıyor mu? ‘Fine dining’ diye bilinen üst düzey mutfağın pabucu dama mı atıldı, yoksa gönüllerinde, planlarında hâlâ yer tutuyor mu? Dürümde, burgerde, taco’da farkı nasıl yaratıyorlar? Zincirleşmek istiyorlar mı? Yakın zamandaki yeni projeleri neler? Akımın öncüsü şeflerle bir sofraya oturup enine boyuna konuştuk.
#ŞefHer hafta dünya mutfaklarından örnekler sunduğumuz yazı dizimizin bu haftaki konuğu acısıyla güzel Meksika mutfağı. Hispanik nüfusun katlanarak artması sonucunda ABD’de son derece yaygın ve popüler hale gelen Meksika mutfağı veya onun daha Amerikanlaştırılmış versiyonu olan Tex-Mex’in Türkiye’deki müdavimleri giderek artıyor.