Buffalo sos nasıl yapılır ve hazırlanır? İşte evde pratik buffalo wings tarifi
Buffalo sos tavuk yemeklerinin yanına oldukça yakışıyor. Buffalo kanatları yani buffalo wings evde de kolayca pratik malzemeler ile yapılıyor. Et ve tavuk bulunan her yemeğe lezzet katan buffalo sosu hazırlamak için bazı püf noktalar bulunuyor. Sizler de pratik buffalo sosu tarifi arıyorsanız haberimize göz atabilirsiniz... Peki, buffalo sos nasıl yapılır? Evde pratik buffalo wings nasıl hazırlanır? İşte, denemek isteyenler için kolay buffalo sos hazırlanışı, tarifi ve malzeme listesi.
Buffalo sos nasıl yapılır sorusu, bu tarifi ilk kez denemek isteyenler tarafından merak ediliyor. Etlerinize marine sosu olarak lezzet katmak için kullanabileceğiniz buffalo sos soya sosu, zeytinyağı, sarımsak gibi pratik malzemeler ile yapılıyor. Çıtır tavuk kanatları için genellikle hazırlanan bu sosu yapmanız için sadece bir kaç dakika. İşte, adım adım buffalo sos hazırlanışı.
Malzemeler:
50 ml sızma zeytinyağı, 50 ml soya sosu, 2 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı acı sos, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı toz şeker, yeterince tuz ve karabiber, bir miktar rendelenmiş taze zencefil
Hazırlanışı:
Derin bir kâsenin içinde sızma zeytinyağını, soya sosunu, toz şekeri, sarımsağı, acı sosu, rendelenmiş zencefili, sirkeyi ve baharatları koyup iyice karıştırın. İster yapacağınız et/tavuk ile harmanlar ve pişirirsiniz, isterseniz de pişirdiğiniz yemeği hazırladığınız sosa bandırırsınız. Bu kadar kolay!
Buffalo kanat tarifi Nasıl yapılır?
Malzemeler:
12 adet tavuk kanadı
80 gram tereyağı
2 diş sarımsak
Çeyrek bardak acı sos
Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Tavuk kanatlarını iyice temizleyip 10 dakika buharda pişirin ya da haşlayın.
Kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkardığınız kanatları, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Bu sürenin sonunda bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kanatları tepsiye dizin.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tavukları fırına verin ve her iki tarafını da 20’şer dakika pişirin.
Bu esnada tereyağını bir tavada eritin.
İnce kıyılmış sarımsakları tereyağında çevirin.
Acı sosu ve tuzu da ilave edip kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Kanatlar fırından çıktığında bu sosun içine alıp her tarafını güzelce sosa bulayın.
Ardından tabaklara çıkardığınız soslu tavukları soğutmadan servis edin.