Ratatuy (Ratatouille) nasıl yapılır? Ratatuy tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları
Ratatuy (Ratatouille), Fransız mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri. Bu nefis yemeğin en önemli püf noktası sebzelerinin incecik ve aynı boyda olması. Sebzeli türlüye de benzetilen ratatuy yavaş pişirilmesi gerekiyor. Peki ratatuy (Ratatouille) nasıl yapılır? İşte ratatuy tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları
MasterChef'in üçlü eleme turunda yine birbirinden güzel farklı tarifler hazırlandı. Fransız mutfağının tanınan lezzeti ratatuy(Ratatouille) da bunlardan biri. Çeşitli sebzelerin ince ve aynı boyda dilimlenmesiye hazırlanıyor. Denemek isterseniz ratatuy tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
RATATOUILLE (RATATUY) TARİFİ
MALZEMELER:
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet kabak
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 dal taze biberiye
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
RATATUY NASIL YAPILIR?
Patlıcanları kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.
Tuzlu suda 15 dakika kadar beklettiğiniz patlıcan dilimlerini süzüp kurulayın.
Kabakları ve domatesleri de aynı şekilde dilimleyin.
Tüm sebzeleri derin bir kaseye alıp zeytinyağı, tuz ve baharatları üzerine ekleyin ve harmanlayın.
Varsa döküm tavayı yoksa fırın kabını yağlayıp sebze dilimlerini patlıcan-kabak-domates sırasıyla birbirinin üzerini kısmen kapatacak şekilde dizin.
Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirin.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.
25-30 dakika kadar pişirdiğiniz ratatouille’u sıcak servis edin.
Afiyet olsun…