Mete Atatüre kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Türkiye'nin önemli fizikçilerinden biri olan Atatüre, kuantum fiziği alanında önemli çalışmalar yapmıştır. Peki, Mete Atatüre kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Mete AtatüreUzun yaşamak, 100 yaşını hatta sonrasını görmek son dönemde pek çok kişinin hayali haline geldi. Bunu başarabilmiş kişilerin genetik yapıları, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri bilim insanları tarafından sürekli mercek altına alınıyor. O kişilerden biri geçtiğimiz günlerde 113 yaşındayken hayatını kaybetti. Peki bu kadar uzun yaşayabilmesini neye borçluydu?
#SağlıkDÜnya liderleri artan çevresel sorunları ele almak üzere BM İklim Değişikliği 29. Taraflar Konferansında bir araya gelirken, ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın politikalarının küresel iklim eylemini nasıl etkileyeceği konusundaki endişeler artıyor.
#Küresel İklim PolitikasıBoğaziçi Üniversitesi’nden bölüm ikincisi olarak mezun olan Eyyüp Taşçı, Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of California (UCLA) ve California Institute of Technology (CALTECH) gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden doktora eğitimi için tam burslu kabul aldı.
#EYYÜP TaşçıJulianne Moore’un oyunculuk yolculuğu, yeteneği kadar ilham verici. Boston Üniversitesi Güzel Sanatlar Okulu’nda eğitim alarak tiyatro ve televizyon kariyerine başladı. Sinemaya 1990’larda geçti. Karmaşık ve duygusal açıdan zengin karakterleri canlandırdı. Hikayelerle bağlantı kurma yeteneği Moore’un kariyerini uluslararası seviyeye taşıdı. Cannes Film Festivali’nin “Women in Motion” serisi bağlamında Julianne Moore ile bir araya geldik. Moore ile kariyerini ve oyunculuğa olan sevgisini konuştuk.
#Julianne Mooreİlk keşfedildiğinde duvarlarındaki izleri gören araştırmacılar bunların içeride altın ya da başka değerli taşlar arayan kişiler tarafından yapıldığını düşünmüştü.180’lerin hemen başında ise bu tuhaf mağara ölümlerle anılmaya başladı.
#Mağaraİstanbul Beyoğlu'nda 14 yıl önce apartman boşluğunda cansız bedeni bulunan 24 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun ölümüne ilişkin Yargıtay'dan dönen davada, mahkeme eski kararında direnerek Can Paksoy hakkında beraat kararı verdi. Şikayetçi baba Ergun Erköseoğlu, "Kızımı katletmiştir. Aile olarak bir defa bile 'Başın sağ olsun' diye aramadılar. Sanık kızımı katletmeseydi, bugün hepsi benim yanımda olurlardı" dedi.
#BeyoğluSağlığımız her şeyden önce gelir. İşler yapılır, evler değişir, insanlar gelir geçer ama sağlık yoksa bunların hiçbirinin üstesinden gelmeye gücün olmuyor. Yeni çağ tıp anlayışı, genel kavramdan kişiye özel formüller bulmaya yöneldi. Bu da DNA ve genetik yapımızın keşfi ile gerçekleşti. Ülkemizde ve yurt dışında genetik alanında hem akademik, hem bilimsel çalışmaları ile değerli katkıları olan, Amerika’da genetik alanında yaptığı çalışmalar ve kanser tedavisinde bulduğu buluşları ile kendisine ödüller verilen Prof. Dr. Uğur Sezerman ile bu çok önemli konu hakkında sohbet ettik.Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ve kişiye özel tedavi yöntemleriyle alanında kendini adamış çok kıymetli biri olan Uğur Sezerman’ın okuyucularımıza ilham olacağına yürekten inanıyoruz.
#Gözde Yener BirmanSağlığımız her şeyden önce gelir. İşler yapılır, evler değişir, insanlar gelir geçer ama sağlık yoksa bunların hiçbirinin üstesinden gelmeye gücün olmuyor. Yeni çağ tıp anlayışı, genel kavramdan kişiye özel formüller bulmaya yöneldi. Bu da DNA ve genetik yapımızın keşfi ile gerçekleşti. Ülkemizde ve yurt dışında genetik alanında hem akademik, hem bilimsel çalışmaları ile değerli katkıları olan, Amerika’da genetik alanında yaptığı çalışmalar ve kanser tedavisinde bulduğu buluşları ile kendisine ödüller verilen Prof. Dr. Uğur Sezerman ile bu çok önemli konu hakkında sohbet ettik.Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ve kişiye özel tedavi yöntemleriyle alanında kendini adamış çok kıymetli biri olan Uğur Sezerman’ın okuyucularımıza ilham olacağına yürekten inanıyoruz.
#Gözde Yener Birmanİstanbul Beyoğlu'nda 13 yıl önce apartman boşluğunda cesedi bulunan 24 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun ölümüne ilişkin Yargıtay'dan dönen davada sanık Can Paksoy hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı verildi. Can Paksoy ve kardeşi Emre Paksoy cinayet suçlamasıyla yargılandıkları davada delil yetersizliğinden beraat etmişti.
#BeyoğluAMERİKA Boston Üniversitesi mezunu 24 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu, 26 Eylül 2010 günü Can Paksoy’un Beyoğlu’ndaki evinin havalandırma boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Can Paksoy ve kardeşi Emre Paksoy cinayet suçlamasıyla yargılandıkları davada delil yetersizliğinden beraat etti.
#Nazlı Sinem Erköseoğluİstanbul Beyoğlu’nda, Paksoy Holding’in veliahtı kardeşlerin yaşadığı evin havalandırma boşluğunda cansız bedeni bulunan Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun ölümündeki sır perdesi aradan geçen 13 yıla rağmen aralanamadı. Olayın ‘cinayet mi’, ‘intihar mı’ olduğu konusunda son sözü Yargıtay Ceza Genel Kurulu söyleyecek.
#Nazlı Sinem ErköseoğluNobel Tıp Ödülü'nü kazanan isimler belli oldu. Bu sene ödül Drew Weissman ve Katalin Karikó'ya verildi. Bu gelişmeyle beraber Drew Weissman hakkında bilgiler merak edilen konulardan biri oldu. Peki Drew Weissman kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Nobel Tıp Ödülü'nü kazanan Drew Weissman hakkında bilgiler...
#Drew Weissman- Türk tiyatrosunun duayen oyuncusu Göksel Kortay ile eski albümleri karıştırdık… Sahnede 59 yılını geçiren Kortay, tiyatroyu seven ama oyunculuğu tasvip etmeyen bir babanın kızı olarak 1960’lı yıllarda Amerika’da tiyatro öğrencisi olmayı, oda arkadaşı Faye Dunaway’i, ‘Amerika’dan gelen kız’ın Kenterler tiyatrosundaki maceralarını ve 2003’te kaybettiği eşi Kerem Yılmazer’e duyduğu özlemi anlattı.
#PandemiEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Ludwig van Beethoven, müzik tarihinin en tartışmasız dehalarından biri. Genç yaşta kaybettiği duyma yetisine rağmen yarattığı eserler bugün bile müzik bilimcileri büyüleyen detaylar içeriyor. Yıllarca hastalıklarla mücadele eden ve 56 yaşında hayata gözlerini yuman Beethoven'ın ölüm nedeni de 200 yıl boyunca hep merak edildi. Dün yayımlanan bir araştırma bu konuda çok önemli detayları ortaya koydu. Beethoven'ın hayatına dair hiç bilinmeyen bir gerçek de bu araştırmayla ortaya çıktı. İşte tüm ayrıntılar...
#Ludwig Van BeethovenTelevizyonda atletizm müsabakalarına denk geldiyseniz start verildiği anda fırlayıp en önde koşan bazı atletlerin birkaç tur sonra yarışı bıraktıklarına şahit olmuşsunuzdur. Bunun sebebi yorulmaları ya da sakatlanmaları değil. Onların işi bu... Bu işin en iyilerinden biri de birazdan hikayesini okuyacağınız Erik Sowinski...
#Erik Sowinski"Sana bir çorba yapayım, sıcak sıcak iyi gelir..." Hangimiz özellikle kış aylarında hasta olduğumuzda bu sözü duymadık ki? Peki sıcak bir çorba içmek özellikle grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkları atlatmakta gerçekten işimize yarıyor mu? Çok sık tüketilen tavuk suyu, mercimek, tarhana gibi çorbalar iyileşmemize yardımcı oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkBaş dönmesi oldukça yaygın ve çoğu zaman endişelenmeye gerek olmayan bir durum. Ama bazen çok ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Peki hangi baş dönmelerini ciddiye almalıyız? Tehlikeli baş dönmelerinin diğerlerinden farkı ne?
#Sağlık"Taç giyen baş akıllanır" demiş eskiler. O, doğduğu günden bu yana bu sözün canlı örneği oldu. İleride başına giyeceği tacın ağırlığını daha küçücük bir çocukken hissetti, hep ona göre yaşadı. Bugün babasının kral olmasıyla yükü her zamankinden de ağır bir hal aldı. Biz de hem İngiltere halkının hem de tarihçilerin "Kraliyet'in geleceği" olarak gördüğü Prens William'a biraz daha yakından bakalım istedik.
#Prens William