Boşnak böreği, Boşnak mutfağının en sevilen ve bilinen lezzetlerinden biri. Bu böreğin harcında geleneksel olarak ıspanak veya pırasa kullanılır. Peki, Boşnak böreği nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte, adım adım Boşnak böreği tarifi
#Boşnak BöreğiEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Ülkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#Börekİnsanların sevdiği yemekler arasında bazı yemek türleri daha popüler bir konumda yer almaktadır. Yani bazı yemekler geniş kitleler tarafından sıklıkla tüketilmektedir. Boşnak mantısı da sevilen yemekler arasında yer almaktadır. Boşnak mantısı nasıl yapılır? En güzel Boşnak mantısı tarifi ve yapılışı nasıldır tüm detayları ile derledik.
#Boşnak MantısıBu hafta sizler için 3 fabrikayı ziyaret ettim. Son dönemde tatlarını beğendiğim, her zaman ilk tercihim olan ürünlerin nerede ve hangi şartlarda yapıldığına şahit olmak beni mutlu etti. Bunlardan birincisi, her geçen gün büyüyen, pandemiye rağmen 15 günde bir şube açma başarısı gösteren Chef Börek. Bir diğeri soslarıyla dünya markalarına kafa tutan, bildiğimiz, ithal sosları market raflarından indirmeyi başaran Let’s Sos. Bir diğeri ise bir çoğumuzun sofrasında yerini alan, Türkiye pazarında kısa sürede 2’ncilik koltuğuna oturmayı başaran Unabella. Gelin size bu üç markayı anlatayım.
#BörekDüşünerek konuşuyor. Sakin, çok sakin. 28 yaş enerjisinden ziyade daha ağır başlı bir insan enerjisi var. Ne hissettiğini anlamanız pek mümkün değil. Yüzüne yansımıyor. Bu tespitlerimi söyleyince gülüyor, “Zaten benim ruhum yaşlı!” diyor.
#YazarEğer kültürel ve tarihi yerleri gezmeyi seviyor ve kartpostal gibi bir doğa manzarası içinde uzun yol araba kullanmaya itirazınız yoksa sizin için güzel bir liste hazırladık. İşte hesaplı tatil yapacağınız Balkan rotası hakkında tüyolar…
#Balkanlar Seyahat RehberiEğer kültürel ve tarihi yerleri gezmeyi seviyor ve kartpostal gibi bir doğa manzarası içinde uzun yol araba kullanmaya itirazınız yoksa sizin için güzel bir liste hazırladık. İşte hesaplı tatil yapacağınız Balkan rotası hakkında tüyolar…
#Balkanlar Seyahat RehberiBosna Hersek'te savaşın sürdüğü 1994 yılında sığınmacı olarak Türkiye'ye giden Boşnak iş adamı Kavara, bugün 14 şehirde 22 şube ile hizmet veren bir restoran zincirinin sahibi. "Bir Balkan Köftecisi" sloganıyla hizmet veren restoranların kurucusu Kavara: "Bu coğrafyada yapılan köftelerin tamamı somun arasında servis ediliyor. Somun da zaten Türkçe bir kelime. Dolayısıyla 'Somunarası' oradan doğdu. Sloganımızı da da 'Bir Balkan Köftecisi' yaptık. İlk şubemizi 2014 yılında Karşıyaka'da açtık" açıklamasında bulundu.
#SığınmacıSon dönemde özel hayatıyla gündemde olan, Başar Savur’la evliliğin eşiğinden döndükten sonra adı Arda Turan’la anılmaya başlanan Burcu Esmersoy, Instyle’a verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu: “Bu meslekte ister istemez deriniz çok kalınlaşıyor. 2 yaşında annesi babası boşanmış, 15 yaşında çalışmaya başlamış kadınım, beni ne üzebilir ki? Bir evliliğin, bir ilişkinin bitmesi mi? Geçiniz.”