Türk mutfağına özgür bir tepsi böreği olan su böreği, yapımı özen gerektiren hamur işi tariflerimizdendir. MasterChef su böreği yapımının ardından, geleneksel yemeğimiz yeniden gündeme geldi. Peki, el açmnası su böreği nasıl yapılır? İşte, orjinal su böreği tarifi ve tüyoları...
#Masterchef Su BöreğiSigara böreği hem lezzetiyle hem de yapılışıyla en popüler böreklerin başında geliyor. Hazır yufkayla yapıldığı için kolay börek tarifi arayanlar için de birebir. Ancak bütün kolaylığına karşın yine de sigara böreği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. İşte çok lezzetli sigara böreğini yapmanın ve kızartmanın püf noktaları…
#Sigara BöreğiDar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…
#Tarhana Nasıl YapılırMasterChef su böreği tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. El açması su böreği ya da hazır yufkadan su böreği hazırlanabiliyor. Doğu Anadolu Bölgesinde ise genellikle civil peynirli yapılmaktadır. Has tereyağı kullanılarak hazırlanan börekler Erzurum ilinde rağbet görmektedir. Hemen her bölgemizde çok sevilen evde kolay su böreği nasıl yapılır merak edenlere, işte orijinal su böreği tarifi ve püf noktaları...
#Su Böreğiİçimi çok kolay bir çorba. Hem oldukça sağlıklı hem de çok besleyici. Harika bir başlangıç. Çok besleyici, bir çorba... Kereviz yediremediğiniz sevdiklerinize, bayılarak yiyecekleri bir çorba tarifi. İşte, sizler için hazırladığım, tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği ve daha fazlasından oluşan Ramazan 22. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüSoğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir? Kestane ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun...
#KestaneÇay saatine farklı bir eşlikçi hazırlamaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, cevizli böreğe mutlaka bir şans vermelisiniz. Daha çok tatlılarda kullanılan cevizi, bu sefer de börek yapımında deneyebilirsiniz. Peki cevizli börek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte cevizli börek tarifi, yapımı ve püf noktaları
#Cevizli Börek Nasıl YapılırKuru fasulyenin can dostu, damaklarımızı şenlendiren bir lezzet bombası o... Lahana, kornişon gibi klasiklerin yanı sıra pırasa, ıspanak kökü, elma ve armuttan yapılanı da enfes oluyor. Tarifler ve püf noktaları aldığımız ‘Turşu’ kitabının yazarı Sema Temizkan “Leziz bir turşu için sarımsak, limon dilimleri, defne yaprağı ve kişniş tohumu kullanın” diyor.
#TurşuFırını pek çok insan misafir ağırladığında, özel zamanlarda sürekli pasta, börek yapmak için kullanır. Her defasında fırını temizlemeye gerek yoktur. Ancak fırını haftada en az iki kez açıyorsanız iki haftada bir temizlemeniz gerekir. Fırını temizlemek için dikkat etmeniz bazı püf noktaları vardır. İşte onlardan bazıları...
#Fırın TemizliğiRamazan ayında, oruç tutan da tutmayan da bir şekilde iftar sofrasına dahil oluyor. Pek çok bilgi kirliliğinin olduğu konulardan biri de malum beslenme… İftar sofralarında ve sahurda nelere dikkat edilmeli ve neleri yanlış biliyoruz diye bir bakalım mı?
#Ramazanda Acıkmamak İçinKeşkek nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Anadolu mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yer alan keşkek, sofralara renk katmaya devam ediyor. Peki, keşkek nasıl yapılır? İşte keşkek tarifi ve malzemeleri.
#KeşkekSu böreği nasıl yapılır sorusunun yanıtı evinde misafir ağırlayacak vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Çayla beraber sofralara lezzet katan su böreği oldukça lezzetli fakat yapılışı biraz zahmetli bir yemektir. Peki, su böreği nasıl yapılır? İşte su böreği yapılışı ve tarifi.
#Su BöreğiOldukça lezzetli bir hamur işi olan börek, açılmış yufka ya da hamurun içerisine çeşitli malzemeler konularak yapılır. Börek yapıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmediği taktirde çabucak bozulan bir yiyecektir. Bunun için taze börek ya kısa sürede tüketilir ya da uygun saklama koşullarında kaldırılıp bozulmadan muhafaza edilmelidir.
#Börek Nasıl Muhafaza EdilmeliBaklavaların bazılarının fruktoz şekeriyle yapıldığını biliyor musunuz? Baklavanın içine şekerden daha ucuz olan fruktoz koyarak maliyeti düşürüyorlar. Üstüne de tereyağı “aromasını” basıyorlar. Sonuç olarak kan şekeriniz yükseliyor, insülin üretiminiz patlıyor ve karaciğeriniz yağlanıyor...
#KelebekANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KADINLARA BELMEK’LERDE SUNDUĞU MESLEKİ BRANŞLARDAN BİRİ OLAN YEMEK KURSLARI, OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞININ YANI SIRA ÇİN, FRANSIZ, İTALYAN GİBİ DÜNYA MUTFAĞINA AİT FARKLI TATLARIN PEŞİNE DÜŞENLER TARAFINDAN DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.
Saatler süren trafik çilesi insanların sadece geç kalmasına neden olmuyor aynı zamanda stres kalbe zarar veriyor, şeker hastalarının şekeri düşüyor, sosyal sorunlara, uzun vadede bunalıma neden oluyor. Tuvalet işkencesi de cabası. Peki bu stresli, sıkıntılı durumun etkileri neler, ne yaparak korunmak gerekiyor? Uzmanlara sorduk hurriyet.com.tr'ye anlattılar.