Bu hafta Hande Yener, Jolly Joker Kartal İstMarina’da; Nil Karaibrahimgil, Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek. İstanbul Filarmoni Orkestrası, AKM’de ‘Atatürk’ü Anma Konseri’ gerçekleştirecek. Eskişehir’deki Odunpazarı Modern Müze’de (OMM) ‘Ehlikeyif’ sergisine paralel olarak çocuklara yönelik ‘Doğadan İlhamla Nesne Tasarımı’ atölyesi düzenlenecek.
#KonserHarbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda dünyaca ünlü pop sanatçısı Seal’ın konseri var. AKM’de ‘La Bayadere’ balesi ve ‘Uçan Hollandalı’ operasını izleyebilirsiniz. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar’dan 122 sanatçı ve 140 eserle hazırlanan karma sergi ‘EKOL TATBİKİ’ ise Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde görülebilir.
#Uygar TaylanBu hafta Ajda Pekkan, Kenan Doğulu ve Mabel Matiz, Harbiye Açıkhava’da sevenleriyle bir araya gelecek. Klasik müzik sevenlerin heyecanla beklediği 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali başlıyor. Dans, mutfak atölyesi, tiyatro oyunları... Sonbahara hızlı girdik.
#Konser4 Temmuz Perşembe MasterChef kazananları belli oldu! MasterChef'te üst turu kazanan isimler, dün geceki düello heyecanı sonrası netlik kazandı. Eleme turlarına devam eden MasterChef Türkiye'nin 4 Temmuz tarihli son bölümünde, düellolarda yarışmacılar şeflerin karşısına çıktı. Jüriler Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise ratatouille, bolonez soslu tagliatelle, Bursa pideli köfte ve düğün çorbası oldu. Peki, 4 Temmuz 2024 MasterChef'te kimler kazandı, üst tura kimler çıktı? İşte, dün gece en iyi ratatouille, bolonez soslu tagliatelle, Bursa pideli köfte ve düğün çorbası yemeğini yapan isimler.
#Masterchef' Kimler KazandıFazıl Say ve Serenad Bağcan, Marmaris Amfi Tiyatro’da; Buena Vista All Stars, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. Ayşegül Aldinç, Antalya’daki The Bar’da; Kerem Görsev ve Fatih Erkoç ise Zai Yaşam Bodrum’da izlenebilir. Ayrıca dünyaca ünlü rock grubu Deep Purple, KüçükÇiftlik Park’ta hayranlarıyla buluşacak.
#Uygar TaylanBaşlıktaki yemekleri Bolonya’daki ‘Future Food Institute’ yani Gıdanın Geleceği Enstitüsü’nde aldıkları eğitim sonrası iki genç şefimiz hazırladı; İtalyanlar bayıldı, ben de oradaydım. Gıdanın geleceği için bu akademide neler yapıldığını incelerken İtalyanların en gastronomik şehrinde midemiz de bayram etti.
#Ebru ErkeMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ Tezer1 Kasım Dünya Vegan Günü farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerle tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan hakları, iklim krizi ya da sürdürülebilirlik... Sebebi ne olursa olsun bitki temelli beslenenlerin sayısının artmasıyla birlikte vegan mekânlar da hızla çoğalıyor. Jürimize vegan tabaklarıyla lezzetten ödün vermeyen adresleri sorduk.
#GastronomiTaze pişmiş sıcacık bir tabak makarnaya hayır demek zor. Son dönemde bu sevilen lezzeti alıştığımızdan çok farklı şekillerde de görmeye başladık. Hızlı ve pratik taşınabilir karton kapları, özel hamur ve soslarıyla çoğu İstanbul’un Beşiktaş ve Kadıköy semtlerinde açılan yeni nesil makarnacıları derledik.
#Gizem DinçbaşPenne, spagetti, tagliatelle, linguine… Çoğumuzun vazgeçilmezi makarnanın, en bildik çeşitlerinin yanı sıra tagliolini, orecchiette, pappardelle gibi isimlerde onlarca farklı şekli de var. Kesme biçimlerine göre çeşitlenen makarnaları ve soslarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Mezzaluna, Da Mario ve Gina restoranlarının baş şefi Emre Koyucan’dan öğrendik.
#MakarnaDünya Vejetaryen Günü’nü tüm dünyayla birlikte 1 Ekim’de kutluyoruz. Böyle günlerin bitki temelli beslenme biçimleri hakkında bilgi edinmek ve farkındalık yaratmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Denemek isteyenler için birbirinden lezzetli vejetaryen tarifler hazırladım…
#DENİZ YOLDAÇBu hafta Asaf Avidan ve Buika, Zorlu PSM’de konser verecek. 33. Akbank Caz Festivali kapsamında Mercan Dede ve Mert Pekduraner farklı sahnelerde izlenebilir. Borusan Contemporary, Mat Collishaw’un ‘Aritmi’ sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Yaşayan efsane Carl Cox, Volkswagen Arena’da DJ kabininin başına geçecek.
#KonserMakarnasını ısıtıp yeniden yedikten sonra hayatını kaybeden 20 yaşındaki Belçikalı öğrenci ile ilgili yayınlanan bir araştırma 'kızarmış pirinç sendromu'nu yeniden sosyal medyanın gündemine taşıdı. Kullanıcılar kalan yemeklerdeki gizli tehlikeyi öğrenince şoke oldu...
#Gıda ZehirlenmesiAdını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1İntoleransı ya da çölyak hastalığı olanların en büyük sorunu güvendikleri gıdaya ve tariflere kolay ulaşamamak… Belirli aralıklarla beslenme düzeninden glüteni çıkarmak isteyenlerin sayısı da giderek artıyor. Uzmanlarsa bu konuda bilinçli hareket etmenin önemi konusunda uyarıyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’dan işin doğrusunu dinledik...
#Glutenİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), işitme engelli bireylerin aşçılık eğitimi alabilmesi amacıyla hayata geçirilen 'Sağır Şefler Dünya Mutfağını Öğreniyor' adlı uluslararası atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor. DEÜ bu kapsamda, dünyaca ünlü şefleri DEÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün uygulama mutfaklarında ağırlıyor. Alman, İtalyan, Portekiz, İsveç ve Türk mutfağından sunumların hazırlanacağı atölye çalışmasında, kayıt altına alınan üretim süreçleri proje kapsamında öğretim materyali olarak kullanılacak.
#DEÜBir dönem İstanbul’daki en popüler mekânlardan olan Frankie, bu sezon epey farklı bir menü ve atmosferle Karaköy Galataport’ta yeniden açıldı. Rezene ve tuzda fermente edilmiş palamut, akya tataki, balık yakası, lahana turşulu antrikot gibi iştah açan tabaklarının ortak noktasıysa bizden malzemeleri Asya mutfaklarının pişirme teknikleriyle birleştirmeleri…
#FrankieLazanya, İtalya mutfağının klasik haline gelmiş bir lezzeti. Tadı ayrı lezzeti ayrı güzel bu nefis yemek makarna hamuru ve genel olarak bolonez sosu ile hazırlanıyor. Siz de evinizde bazı püf noktalarına dikkat ederek, kolay ve nefis bir lazanya yapabilirsiniz. Peki lazanya nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte lazanya tarifi...
#Lazanya Nasıl Yapılır