Güncelleme Tarihi:
Bol malzemeyle tek çeşit
Mac and Cheese by Pasta La Vista
Mac&cheese sevenler kaçırmasın çünkü sadece bunun üzerine yoğunlaşıyor. Farklı peynir, şarküteri, jalapeno turşusu, sebze, tavuk gibi malzemelerle çeşitlendirmek mümkün. Kartonda, tahta kaşıkla geliyor. Sadesi 70 lira. Ekstra malzemeler ayrıca ücretlendiriliyor. Beşiktaş’ta, Şair Nedim Caddesi’nde. (0545) 356 69 43
Beşiktaş’ın kısa sürede sevilen adreslerinden. Üç peynirli ve cevizli fettuccine, ricotta, parmesan ve pazı dolgusuyla domates soslu ravioli, füme et, karamelize soğan ve kremalı makarna tadabilecekleriniz arasında. Elde açılan hamurlar günlük ve taze üretim... Fiyatlar 130-145 lira aralığında. (0545) 356 69 43
Yeşilköy’de. Parmesan tekerinde alfredo soslu fettucine ve rigatoni yapıyor. Ayrıca bolonez, kuru domatesli pesto, arrabiata ve napoliten gibi soslar ekletebilirsiniz. Trüf yağı, ceviz, mini mozzarella, ekstra parmesan ve brokoli de üzerine ekstra koyabileceklerinizden. 120 (120 lira), 180
ve 220 gramlık üç boyu var. (0533) 320 88 28
Sadece lazanya ve İtalyan ekmeğine sandviç üzerine yoğunlaşıyor. Lazanyası sipariş verilince önce 13 dakika buharlı fırında, sonra da 7 dakika daha kızartma fırınında tek kullanımlık kaplarda pişiyor. Klasik bolonez ve beşamel soslusu 180 lira. Tavuklu-mantarlı, sucuklu, dana kavurmalı gibi çeşitler de var. @ravenna_akaretler
Hem Kadıköy hem de Beşiktaş’ta şubesi var.Gorgonzola, mozzarella, parmesan, krema ve maydanozla hazırlanan ‘Gerçek peynirli’ (130 lira), pesto soslu tagliatelle (115 lira), tavuklu mac&cheese (140 lira), patlıcan ve domates soslu penne, pesto ve ton balıklı spagetti gibi 12 çeşit arasından seçim yapmak zor. (0532) 320 51 27
Kadıköy’de önünde kuyruk olan mekânlardan. Parmesan tekerinde fettuccine alfredo hazırlayıp sunuyor. Sade de alabilirsiniz, yan ürünlerle lezzetlendirebilirsiniz de. Hamuru günlük hazırlanıyor. 140 (69 lira) ve 200 gramlık iki boyu var. Füme et, mantar ve soğan, bolonez üzerine ekletebileceklerinizden. (0530) 040 44 84
Lazanya çeşitleri sunuluyor. Dana kıyma, domates sos ve mozzarella’lı klasiği (95 lira) sık tercih edilenlerden... Pesto sos ve tavuklu, kremalı mantarlı gibi çeşitler de var. Yine lazanya benzeri kremalı sos, mantar ve mozzarella peyniriyle fırınlanan penne’si de seviliyor. Yeri Beşiktaş’ta. (0553) 829 74 76
El açması fettuccine ve ravioli var. Hepsinin hamuru günlük ve el yapımı... Az bir süre haşlandıktan sonra kremalı sosla buluşup parmesan tekerinde çevriliyor. Klasik fettuccine alfredo 130 lira. Ayrıca malzeme ekletebilirsiniz. Üç peynirli-ıspanaklı ravioli’si de cevizli tereyağında çevriliyor. Beşiktaş’ta. (0551) 825 34 01
Hamuru elde açılıyor, yapım sürecini izlemek mümkün. El açması makarna atölyeleri de düzenliyorlar. Seçtiğiniz sosu yanında şırıngayla veriyorlar. İmza lezzetleriyse çikolatalı makarna.Hamurunda kakao olan bu çeşit, çikolatalı sos ve pirinç fındıkla sunuluyor. Ankara ve İstanbul’da şubeleri var. @freshpastabyenzo
350 (55 lira) ve 450 gramlık üç çeşit var. Mozzarella, mısır ve zeytinle domates-fesleğen soslusu, cips parçalarıyla baharatlı yoğurtlusu, cheddar, mozzarella ve jalapeno biberi turşusuyla hazırlanan ‘acılı cheddar’lı seçeneklerden... Ucuz ve doyurucu olması sebebiyle öğrenciler sık tercih ediyor. Beşiktaş’ta. (0536) 783 96 39