Bölgesel kalkınma politikalarına akademik bir bakış getirecek Bölgesel Kalkınma Dergisi, gün sayıyor. Ocak ayında yayın hayatına başlayacak hakemli dergide Türkçe ve İngilizce makaleler yayımlanacak. Derginin tanıtımı amacıyla ODTÜ’de bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Dergimiz, bölgesel kalkınma alanında çalışan ya da çalışmayı düşünen araştırmacılarımız için adeta bir referans kaynak olarak hizmet edecek.” dedi.
#Bakan VarankBölgesel kalkınma politikalarına akademik bir bakış getirecek Bölgesel Kalkınma Dergisi, gün sayıyor. Ocak ayında yayın hayatına başlayacak hakemli dergide Türkçe ve İngilizce makaleler yayımlanacak. Derginin tanıtımı amacıyla ODTÜ’de bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Dergimiz, bölgesel kalkınma alanında çalışan ya da çalışmayı düşünen araştırmacılarımız için adeta bir referans kaynak olarak hizmet edecek.” dedi.
#Bölgesel Kalkınma DergisiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gayrisafi yurtiçi Ar-Ge harcamasının 2021 yılında bir önceki yıla göre 26 milyar 965 milyon TL artarak, 81 milyar 922 milyon TL’ye yükseldiğini belirterek, “Bir önceki yıla göre Ar-Ge harcamalarının gayrisafi hasıla içerisindeki oranı 1.09’dan 1.13’e yükseldi. Biz, 2002 yılında ülkeyi teslim aldığımızda Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı sadece 1000’de 5 idi. İşte biz Ar-Ge harcamalarını 2 katından fazla artırdık” dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanlığıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gayrisafi yurt içi Ar-Ge harcamasının 2021 yılında bir önceki yıla göre 26 milyar 965 milyon TL artarak 81 milyar 922 milyon TL’ye yükseldiğini belirterek, "Biz, 2002 yılında ülkeyi teslim aldığımızda Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı sadece 1000de 5 idi. İşte biz Ar-Ge harcamalarını 2 katından fazla artırdık" dedi.
#Mustafa VarankDiplomasi bir dış politika aracıdır, uluslararası sistemdeki aktörler arasında, uzlaşı temelli ve barışçıl bir bakış açısına sahip yöntemler ve görüşmeler yolu ile yürütülür. Kavram olarak ilk kez 1796’da İngiltere’de kullanıldığı bildiriliyor. 21’nci yüzyıl klasik diplomatik kanallara yeni ilaveler getiriyor…
#Konuk YazarKosova’nın Priştine ve Prizren şehirlerinde Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) ev sahipliğinde ve Lacivert Dergisi iş birliğiyle ‘Yurt Dışı Buluşmaları’ paneli düzenlendi. Panelde konuşmacı olarak yer alan ünlü psikolog Beyhan Budak’a Kosovalı gençler yoğun ilgi gösterdi.
#AVRUPADAN HABERTürkiye’nin ilk özel modern ve çağdaş sanat müzesi olan İstanbul Modern bu yıl 15’inci yılını kutluyor. Bugüne kadar 8 milyon ziyaretçiyi misafir eden müze bir süredir Beyoğlu’ndaki geçici mekanında. İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı’yla buluşup İstanbul Modern’in 15 yılını ve yeni projelerini konuştuk.
#GazetehaberleriEskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, “Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu kent-üniversite bağını şöyle özetliyor: “Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizde binaların yükseldiğini görüyoruz. Trafiğin yoğunlaştığını görüyoruz, yeni yapılanmalara gidildiğini görüyoruz, alt yapının geldiğini görüyoruz. Bu daha da artacaktır.”
#ÜnivresiteHürriyet Ankara’nın kentte büyük ses getiren “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin dördüncü adresi, 60 yılı geride bırakan ve Ankara’yla özdeşleşen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte ODTÜ’de kenti ve üniversiteyi konuştu.
#ODTÜKadın eğitimine yapılan yatırım toplumsal geleceğin bir anlamda garanti altına alınması anlamına geliyor. Bu nedenle kız çocuklarının eğitimi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de üzerinde titizlikle durduğu bir konu oldu. Eğitim düzeyi düşük özgüveni yetersiz, birey olabilme niteliklerinden yoksun kadının geleceğin neslini bir anne olarak yetiştirme konusunda da zafiyetler gösterebileceği söylenebilir.
#MeslekTürk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, Şırnak, Cizre, Hakkari ve bölgenin diğer yerleşim bölgelerinde yeni otoyollar, havaalanları artan iletişim ve ulaşım imkanlarıyla çok farklı bir geleceğe ilerleneceğinden emin olduklarını belirterek, “Yaptığımız analizlere göre bölgenin refaha kavuşması ve zenginleşmesi Türkiye’nin de büyümesine ve refahına, ekonomisinin daha güçlenmesine büyük katkı yapacak” dedi.
AB, KOBİ’lerin; yenilik, modernizasyon, girişimcilik ve ticaret kültürünün desteklenmesini amaçlayan projelerine destek sağlayacak. Şu anda başvurusu devam eden uygulama; Amasya, Çorum, Samsun, Tokat, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsıyor. Ancak; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Elazığ, Iğdır, Karaman, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Sivas, Tunceli ve Yozgat olmak üzere toplam 13 il daha kapsama alınacak ve bunun da anlaşması Avrupa Komisyonu ve Türk Hükümeti arasında imzalanmış durumda.
Umut Oran, 2003’de “İş dünyası, Ekonomi ve Girişimcilik” alanında Türkiye’nin En Başarılı Genci seçildi. İki yıldan bu yana Avrupa Hazır Giyim Sanayicileri Başkanlığı görevini yürüten Oran, genç girişimci adaylarına bardağın boş değil dolu tarafına bakmalarını, yapacakları her işi ciddiye almalarını öneriyor.