TÜSİAD: Doğu, çok farklı bir geleceğe ilerliyor

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: Doğu, çok farklı bir geleceğe ilerliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 01:38

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, Şırnak, Cizre, Hakkari ve bölgenin diğer yerleşim bölgelerinde yeni otoyollar, havaalanları artan iletişim ve ulaşım imkanlarıyla çok farklı bir geleceğe ilerleneceğinden emin olduklarını belirterek, “Yaptığımız analizlere göre bölgenin refaha kavuşması ve zenginleşmesi Türkiye’nin de büyümesine ve refahına, ekonomisinin daha güçlenmesine büyük katkı yapacak” dedi.

Haberin Devamı

TÜSİAD’ın yayın organı Görüş dergisi yeni sayısında “Barış Süreci ve Bölgesel Kalkınma” konusunu ele aldı. Derginin kapak konusuna makalesiyle katkıda bulunan Yılmaz, “Ülkenin bütünlüğü ve dirliği açısından ekonomik kalkınmanın ne denli önemli olduğu konusunda bir mutabakatın varlığı bu olumlu tepkide muhakkak ciddi bir paya sahipti.

Ancak sanıyorum ki Cizre’deki buluşmanın bu denli sıcak bir atmosferde gerçekleşmesinde tüm toplumumuzda çok güçlü şekilde var olduğuna inandığım acılı günleri geride bırakmak iradesinin de payı yüksekti” ifadelerini kullandı. Çözüm sürecinin başlamasıyla en somut kazancın silahların susması olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları aktardı: “İleriki aşamalarda bir yandan bölgede kalıcı barışın sağlanması için koşulların yaratılacağını, diğer yandan da genel demokratikleşme hedeflerimiz çerçevesinde Kürt sorunuyla bağlantılı konuların da bir sonuca bağlanacağını ümit ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!