Noel, Hıristiyan aleminin en kutsal yortularının başında gelir. Noel, her yıl 25 Aralık’ta Hz. İsa’nın doğumunun kutlandığı Hıristiyan yortusudur. Ayrıca ‘Doğuş Bayramı’, ‘Kutsal Doğuş’ veya ‘Milat Yortusu’ olarak da bilinir. Noel’de sevgi mesajları verilir... Noel’de barış mesajları verilir... Noel’de hoşgörü mesajları verilir... Noel’de dayanışma mesajları verilir...
#NoelDünyayı kasıp kavuran koronavirüs (COVID-19) belasına karşı Türkiye kökenli Dr. Özlem Türeci ile Prof. Dr. Uğur Şahin çiftinin kurduğu Alman BioNThech şirketinin kısa bir süre içinde BNT162b2 adı altında ürettiği aşıyı piyasaya sürmeye hazırlandığının açıklanması üzerine, gözler birden Almanya’daki, Avrupa’daki Türklere çevrildi.
#AVRUPADAN HABERLERDünyanın çeşitli kesimlerinde olduğu gibi, dün Almanya ve Türkiye’de de ‘Anneler Günü’ydü. Evlatları, sevenleri annelerinin, annelerin ‘Anneler Günü’nü kutladı. Ben de ‘annesiz Anneler Günü’ kutladım. Hem yıllar önce daha 55’ini bile bulmadan kaybettiğim annemin hem de yaklaşık 3.5 yıl önce yaşamını yitiren kayınvalidemin-annemin Anneler Günü’nü.
#Anneler Günüİşte bir Noel daha geldi çattı. ‘Doğuş Bayramı’, ‘Kutsal Doğuş’ veya ‘Milat Yortusu’ olarak da bilinen Noel Yortusu, Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen 25 Aralık’ta her yıl Hıristiyanların çoğu tarafından kutlanır. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri ise Noel’i Julyen takviminde 25 Aralık’a denk gelen 6 Ocak’ta kutlar.
#NoelDün yine anneler günüydü. Her anneler günü olduğu gibi, yıllar önce genç yaşta kaybettiğim, ancak her zaman yüreğimin en derin yerinden hiçbir zaman çıkmayan canım annem için dün de yine kırmızı bir gül alıp vazoya koydum. Ama dünkü anneler gününde kırmızı gül sayısı artmıştı.
#Avrupadan HaberlerSmarties Next! Conference, etkinliğine, pazarlama sektöründen 1300’den fazla profesyonel katılım gösterdi. Konferansta, yapay zeka, veri gizliliği, sürdürülebilirlik ve e-ticarette kişiselleştime gibi güncel konuların yanı sıra, sosyal medya stratejileri ve deneyim pazarlaması gibi konular öne çıktı.
#Smarties Next! ConferenceKrepen Pasajı’nın tarihi, ‘Krepen Pasajı Nerededir?’ adıyla birçoğu ilk kez yayımlanan belge ve görseller eşliğinde yayımlandı. Kitapta, bugün adını Aslıhan Pasajı olarak bilinen Krepen Pasajı’nı lokantaları, esnafları, sahafları, müdavimleri, içinde geçen sosyal olayları ile Beyoğlu edebiyat ve kültürüne katkılarını bir kâğıt arkeoloğu gibi detaylarıyla anlatılıyor.
#Beyoğlu