Belen tava, Hatay mutfağının nefis lezzetlerinden biri. Et ve sebzenin üzerine eklenen tereyağı ile hazırlanan bu nefis lezzetin yanına pilav, çoban salatası ve ayran ekleyerek harika bir akşam menüsü oluşturabilirsiniz. Peki belen tava nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz, belen tava tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Belen Tava TarifiBayramlar, düğünler, nişanlar, hatta bebeklerin diş çıkarması gibi mutlu ve özel günler ayrıca doğumdan ölüme uzanan hayatın geçiş dönemlerinde hep sembolik yiyeceklerle donatılır sofralarımız. Seyahatlerimde bir kentin kültürünü tanımak için ritüel yemeklerini araştırır, denemeye çalışırım çünkü o sofralar, bölge ve halkı hakkında çok şey söyler. Yola çıkacak olanlarla notlarımı paylaşacağım bu hafta. Rotanızı belirlediyseniz yemeklerini de okuyup siz de peşine düşebilin diye...
#SeyahatBelen tava, Hatay mutfağından nefis bir lezzet. Yapımı da oldukça pratik ve doyurucu. Ayrıca yanında pirinç pilavı ve salatayla da tadına doyum olmuyor. Siz de akşam yemeğinde yöresel bir lezzete yer vermek isterseniz, bu tarif tam da size göre. Peki belen tava nasıl yapılır? Adım adım belen tava tarifi...
#Belen TavaHatay mutfağının en iyi 10 yemek listesi belirlense üst sıralarda yer alabilecek bir lezzete sahip olan Belen tavayı tüm ihtişamı ile siz de sofralarınızda konuk edebilirsiniz. İşte, Belen tava için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi ve oldukça kolay tarif bilgileri…
#Belen Tava TarifiAkşam yemeği için farklı tariflerle sofranıza renk katabilirsiniz. Hazırlayacağınız yemekler damaklarınızı şenlendirebileceği gibi hem besleyici olabilir hem de enerjinizi artırabilir. Eğer "akşama ne pişirsem?" diyorsanız, çorbadan tatlıya çeşitli yemeklerden oluşan menümüze bir göz atabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
#Bugün Ne PişirsemGüngören’de öyle bir mahalle var ki birbirini kesen dört-beş sokakta yan yana 50 kadar kebapçı sıralanmış. Mahallenin üstü, haftanın yedi günü ızgara dumanı; kimseye sormadan ızgara kokularını takip ederek de bulabilirsiniz. Burası sanki günlük hayatın, sohbetlerin, ekonominin, turizmin hep kebabın etrafında döndüğü, bambaşka bir ülke gibi.
#Kebabistanİskenderunlu Behiç Alp Aytekin (24), Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İletişim ve Tasarım Bölümü’nde öğretim görevlisi. Yüksek lisans bitirme projesi olarak çektiği belgesel, “Şıh’ın Dolması-Güney Yemekleri Üzerine Bir Methiye” adını taşıyor. Memleketi İskenderun’a yaptıkları bir aile ziyaretinden yola çıkarak bölge yemeklerini anlatıyor. Bir yanda anneanne, akrabalar ve tam tanımıyla “profesyonel ev yemeği yapımı”nı, diğer yanda İskenderun ve çevresinin en lezzetli yemeklerini yapan yerleri görüyorsunuz. Aytekin, İskenderun’a gideceklerin neleri mutlaka yemesi gerektiğini anlattı.
Ergin Cinmen 'Sürekli Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık' eyleminin sözcüsü olarak tanınmıştı. Hukuki sorunlarda hep bağımsız, özgün bir göz oldu. Avukatlığının yanı sıra aktivist kimliğiyle de öne çıktı. Altı ay kadar önce de sessiz sedasız Bodrum sahillerine çekildi ama niyeti avukatlığa ve hayata müdahil olmaya devam etmek. O sadece bir İstanbul yorgunu.