Belen tava nasıl yapılır? Adım adım belen tava tarifi
Belen tava, Hatay mutfağından nefis bir lezzet. Yapımı da oldukça pratik ve doyurucu. Ayrıca yanında pirinç pilavı ve salatayla da tadına doyum olmuyor. Siz de akşam yemeğinde yöresel bir lezzete yer vermek isterseniz, bu tarif tam da size göre. Peki belen tava nasıl yapılır? Adım adım belen tava tarifi...
Belen tava, kuzu eti, soğan, biber ve tereyağı ile hazırlanan harika bir yöresel lezzet. Hatay mutfağına ait olan bu yemeği kısa sürede hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
MALZEMELER:
500 gram kuzu eti
2 adet kapya biberi
3 adet domates
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz
NASIL YAPILIR?
Et, domates, biber ve soğanı iri küpler halinde doğrayın. Tavayı ocağa alın ve eti ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Etler pişirince fırın tepsisine alın. Üzerine de doğradığınız sebzeleri ilave edin. Tuz ve baharatları da ekleyin. Tereyağını da eritip yemeğinizin üzerinde gezdirin. Daha sonra fırına verip yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.