Bebeklik ve çocukluk döneminde sıklıkla görülen ve halk arasında 'biberon çürüğü' olarak biline bu durum, yanlış beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Peki biberon çürüğü neden olur? Biberon çürüğünü önlemek için neler yapılmalı? Biberon çürüğü nasıl tedavi edilir? Bebek ve çocukların süt dişlerinin, kalıcı dişler için çok önemli olduğunu vurgulayan Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, ebeveynleri biberon çürüğüne karşı uyarıyor.
#Biberon ÇürüğüBebeğe kivi verilip verilmediği, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan bebeğe kivi verilip verilmediğini öğrenebilir ve buna göre vermeyi tercih edebilirsiniz. Bebeğe kivi verilir mi ve yedirilir mi? Bebeğe kivi ne zaman verilir detaylarıyla derledik.
#BebekAdaçayı bitkisinin olduğu her yerde acı elma yağı kolaylıkla hazırlanabilir. Türkiye'nin Fethiye ve Muğla beldelerinin çevresinde daha sık temin edilen bir yağ olarak bilinir. Sizin için çok fazla kişi tarafından merak edilen Acı elma yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Acı elma yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Acı Elma YağıBaşta Amerika ve Avrupa ülkelerinde olmak üzere ailelerin önemli bir kısmında evde bir veya daha fazla sayıda evcil hayvan bulunmaktadır. Hamilelik ve takip eden bebek bakımı döneminde bu evcil hayvanların evde bulunmaları çoğunlukla bir soruna yol açmaz. Ancak yine de bazı noktalara dikkat etmek muhtemel olumsuz durumları önlemek açısından önemlidir.
#HamileÇocuklarda diş çürüğüne neden olan faktörleri açıklayan Pedodonti Uzmanı Diş Hekimi Dr. Özge Bektaş, çocuk diş hekimliğinde öncelikli konunun düzenli ağız bakımı ve plak birikiminin önlenmesi ile hastalığın oluşmadan engellenmesi olduğuna vurgu yaptı.
#ÇocukBeyni ve omuriliği kaplayan meninks ismindeki zarın iltihaplanması ile ortaya çıkan menenjit hastalığı acil müdahale gerektiren tehlikeli hastalıklar arasında yer alır. Yüksek ateş ve kusma ile kendisini gösteren hastalık, her yaştan kişide görülebilir. Ülkemizde yapılan menenjit aşısını erken yaşlarda uygulamak ise hastalığı korumak adına büyük önem taşıyor. Peki, menenjit aşısı ne zaman yapılır? Menenjit bulaşıcı mıdır, belirtileri nelerdir?
#Menenjit Aşısı Ne Zaman YapılırDiş fırçalama alışkanlığı çocuklukta kazanılır. Bunun için çocuklarda, dişler ortaya çıkar çıkmaz temizlenmelidir. Erken başlayarak bebeğiniz günlük rutine alışır. Parmağınızın etrafına sarılmış temiz ve yumuşak bir bez, en başlarda fırça yerine kullanılabilir. Çocuğun diş sağlığına göre arka arkaya dört diş çıkana kadar beklenmesi önerilir; bazı çocuklarda ise 2 veya 3 yaşına kadar beklemeniz önerilebilir.
#Flörür Zararlı MıPrematüre olarak dünyaya gelen bebeklerin özellikle ilk dönemlerdeki bakımı biraz daha fazla hassasiyet gerektiriyor. Erken doğumlardan sonra ebeveynlere büyük görev düştüğünü söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar, prematüre bebeklerin bakımının püf noktalarını açıkladı.
#PrematüreYenidoğan döneminden bir yaşına gelene dek bebeklerde ortaya çıkan bazı sorunlar huzursuzluk yaratabiliyor. Oysa ebeveynlerin dikkatli gözlemi ve gerekli durumlarda vakit kaybetmeden bir uzmana başvurması, bunların ortadan kalkarak bebeklerin mutlu ve sağlıklı günler yaşamasına yardımcı oluyor. Bebeğim neden huzursuz sorusunun cevapları…
#PişikBebeklerde mantar genellikle bez bölgesinde meydana gelir. Özellikle sıcak havalarda sık görülen bu problem pişik ile karıştırılabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kamuran Mutluay; bebeklerde mantar belirtilerini, nedenlerini, tedavisini detaylarıyla anlattı.
#Bebeklerde Mantar