Bayat Ekmek haberleri sayfasında Bayat Ekmek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 762 Bayat Ekmek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çoğumuz evine o gün yiyeceğinden fazla ekmek alıyor. “Belki misafir gelir veya gece acıkırım” ya da “Kalanı sabah ısıtır yerim” düşüncesi ile fazladan alınan o ekmekleri tüketemediğimizde buzdolabına ya da daha uzun süre bayatlamasın diye buzluğa atarız. Ama bayatlamasın diye buzluğa attığımız o ekmeklerin besin değeri aynı kalıyor mu? Lezzeti değişiyor mu? Gerçekten daha geç bayatlamasına yardımcı oluyor mu? Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz ile konuştuk.
#Ekmek SaklamaYemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili kullanılması ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanabilmesi adına geri dönüşüm tarifleri harika birer çözümdür. Biz de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettik ve evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin yollarını sizler için derledik.
#Bayat EkmekSıcağı üstünde taze taze ekmekleri yemenin keyfi bir başkadır. Ancak zamanında tüketemediğiniz bayat ekmekleri bambaşka tariflere dönüştürerek de değerlendirebilmenin pek çok yolu var. Bayat ekmekle neler yapılır merak ediyorsanız, işte köfteden pizzaya hatta pudinge kadar bayat ekmekleri değerlendirmenin en pratik, en harika yolları.
#Bayat Ekmekle Ne YapılırTürkiye'de her gün milyonlarca ekmek çöpe gidiyor. Fazla kalan bayat ekmekleri evde yapacağınız pek çok tarifle değerlendirebilirsiniz. Bayat ekmekleri değerlendirerek lezzetli yemekler yapmanın yanı sıra israfı da önlemiş olacaksınız. Peki, bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Bayat ekmekten ne yapılır?
#EkmekGazi Üniversitesi (GÜ) Kimya Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Elif Loğoğlu, evinde ekmeğin israf edilmesine dayanamadı ve bayat ekmeğin yapısındaki nişastayı glikoza, glikozu da mayalayarak benzinin katkı maddesi biyoetanole dönüştürdü. Bu buluş, benzine dahil edildiğinde, yakıt etkinliği artırma ve sürücülerin yakıt maliyetlerini düşürme ihtimali var.
#BenzinHazır yufkayla genelde börek yapsak da aslında yufkayı ana yemekten tatlıya birçok şekilde değerlendirebiliriz. 2 yufkayla yapacağınız kebap, geleneksel bademli perde pilavı ve helvalı rulo tariflerimi deneyin. Bu basit malzemenin lezzete olan katkısına inanamayacaksınız.
#YufkaEtkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
#FloransaFaik Öztürk ile ilişkisi hakkında samimi açıklamalarda bulunan Safiye Soyman, “Aldatılmayı affetmem, 30 seneyi bir anda bitiririm. Duyduklarım olmadı desem yalan olur. Ama çok emin olmam lazım. Bu zamana kadar hissetmedim. Bana ihanet ederse Türkiye’yi terk etsin” diye konuştu.
#Safiye SoymanBalaban köfte (kebabı), Eskişehir'in enfes geleneksel lezzetlerinden biri. Altında et suyuyla ıslatılmış tırnak pide, üzerine domates sosu ve tereyağıyla tadına doyum olmuyor. Eğer akşam sofranızda balaban kebaba yer vermedik isterseniz, yapılışını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Balaban Köftesi TarifiÇoğumuz evine o gün yiyeceğinden fazla ekmek alıyor. “Belki misafir gelir veya gece acıkırım” ya da “Kalanı sabah ısıtır yerim” düşüncesi ile fazladan alınan o ekmekleri tüketemediğimizde buzdolabına ya da daha uzun süre bayatlamasın diye buzluğa atarız. Ama bayatlamasın diye buzluğa attığımız o ekmeklerin besin değeri aynı kalıyor mu? Lezzeti değişiyor mu? Gerçekten daha geç bayatlamasına yardımcı oluyor mu? Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz ile konuştuk.
#Ekmek Saklamaİngiltere’de bir yemek programının jürisi Paul Hollywood, yakın zamanda TikTok'ta yayınladığı videoda, ekmeği doğru saklama yönteminin onu dondurmak olmadığını, hatta dondurulan ekmeğin daha çabuk bayatladığını söyledi. Buzdolabının ekmeğin tüm nemini çektiğini, bunun da ekmeği üç kat daha hızlı bayatlayacağını iddia eden Hollywood’un bu görüşüne katılan da var karşı çıkan da… Peki hangisi doğru? Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz ile konuştuk.
#SağlıkYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeAkçaabat köftesi, asıl Akçaabat'ın özel yetiştirilen dana ve öküzleri ile elde edilen bir köfte çeşididir. Akçaabat köftenin yapımında malzeme olarak kıyma haline getirilen öküz ve dana etleriyle bunlara ilave edilen ekmek ve sarımsak kullanılır. Özenle yoğrulan bu karışım, belirli büyüklüklerde oval hale getirilip, ızgaralı ocaklarda pişirilir ve damak zevkine sunulur. Peki Akçaabat köfte nasıl yapılır? İşte MasterChef Akçaabat köfte tarifi ve malzemeleri...
#Akçaabat KöfteMuhammara, bazı yörelerde acuka olarak da biliniyor. Kafkas mutfağına has bu nefis kahvaltılık kızarmış ekmek dilimleriyle ayrı bir güzel oluyor. Bu nefis sosu kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz gibi atıştırmalık ya da meze olarak da servis edebilirsiniz. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte evde pratik muhammara tarifi...
#Muhammara TarifiÖzellikle doğu bölgelerimizin en temel lezzetlerinden olan ve kebaba rakip olarak görülebilecek bol etli içli köftenin evde yapımının zor ve zaman alıcı olduğu bilinir. İçli köftelerinizi doldururken köfteye kolay şekil vermek için her bir doldurma işleminden önce elinizi suya ya da yağa batırın. Peki, haşlama içli köfte ve kızartmalık içli köfte tarifi nasıl yapılır? Evde kolay içli köfte tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#İçli KöfteMutfakta en temel yemeklerden biri çorbalarsa, en temel mutfak bilgilerinin başında da çorbalara kıvam vermek gerekir. Bazı çorbalar doğası gereği suludur ancak bazen de şöyle kaşığa geldiğinde ağırlığı hissedilen, ağzımızı dolduran çorbalar isteriz. Peki bunu nasıl yapabiliriz? İşte çok işinize yarayacak teknikler...
#Çorba Nasıl KoyulaştırılırGelinim Mutfakta Adapazarı ıslama köfte tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Sosuyla ve köftesiyle akşam menüsü arayışında olanlara sakarya ıslama köfte tarifi lezzetli bir alternatif sunacak. Peki, evde ıslama köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Adapazarı ıslama köfte tarifi ve malzemeleri
#Adapazarı Islama KöfteYılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriŞarkıcı Murat Boz, 2012 yılında çekilen tatil fotoğrafları hakkında ilk kez konuştu. O dönem çok sinirlendiğini söyleyen Boz, bir de itirafta bulundu: Sütyen markasından reklam teklifi aldım!
#Murat BozEskişehir Balaban kebabı tarifi Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından günün aranan lezzetleri arasında yer aldı. Yoğurt ve pide ile servis edilen Balaban kebabı bugün ne pişirsem diye düşünenlere harika bir alternatif sunacak. Peki, Gelinim Mutfakta Balaban kebabı nasıl yapılır? İşte Eskişehir Balaban kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Balaban KebabıKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#Rotaİzmir Seferihisar bölgesine ait yöresel bir lezzet olan yuvalaça köfte tarifi MasterChef ile birlikte gündeme geldi. Her tarifte olduğu gibi yuvalaça tarifinde de bazı püf noktaların uygulanması lezzeti için önem taşıyor. Yuvalaça köftelerin dağılmaması için öncelikle una sonra yumurtaya batırmak gerekiyor. Peki, yuvalaça nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, yuvalaça köfte tarifi ve malzemeleri...
#YuvalaçaMasterChef ıslama köfte ile ekran başındaki izleyiciler tarafından meşhur oldu. Islama köfte, Adapazarı'nın yöresel lezzetlerinden olan bir yemektir. Dilimlenmiş ekmekler biberli ve yağlı et suyuna batırılır ve köftelerle birlikte ızgaralanır. Adapazarı Islama Köftesi 08.01.2013 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Peki, ıslama köftenin yumuşacık olması için ne yapmak gerek? Evde kolay ve lezzetl ıslama köfte tarifi ve malzemeleri...
#Islama Köfte TarifiRüyada ekmek görmek, rüya tabircileri tarafından pek çok farklı şekilde yorumlanır. Bu rüya genellikle ilim edinmeye, güzel amellere ve İslamiyet'e girmeye delalet eder. Aynı zamanda bu rüya, rüyanın içeriğine göre pek çok farklı şekilde de yorumlanır. Rüyada ekmek görmek ne anlama gelir sizler için derledik.
#Rüyada Ekmek Görmek